Fay's Time: «Όταν ήμουν 16 χρονών, ένας οικογενειάρχης, ασέλγησε επάνω μου», «Δεν το γνώριζα» - "Μουδιασμένη" η Φαίη Σκορδά με την εξομολόγηση του καλεσμένου της

Τα συγκλονιστικά του λόγια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Fay's Time: «Όταν ήμουν 16 χρονών, ένας οικογενειάρχης, ασέλγησε επάνω μου», «Δεν το γνώριζα» -

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Fay's Time, το μεσημέρι της Πέμπτης 23/5, φιλοξενήθηκε ο διοικητής τμήματος ρατσιστικής βίας, Μιχάλης Λώλης, ο οποίος με αφορμή μία ερώτηση της Φαίης Σκορδά, προχώρησε σε μία πολύ προσωπική εξομολόγηση για την κακοποίηση που δέχθηκε όταν ήταν έφηβος.

Η εξομολόγηση του Μιχάλη Λώλη για την σεξουαλική του κακοποίηση που "πάγωσε" την Φαίη Σκορδά

Η παρουσιάστρια, συγκεκριμένα, τον ρώτησε εάν έχει αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό που του ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο να απαντά: «Ο λόγος που έγινα αστυνομικός είναι γιατί υπήρξα ένα παιδί κακοποιημένο σεξουαλικά στην εφηβεία μου».

«Δεν το γνώριζα... Τι εννοείς;», αποκρίθηκε η Φαίη Σκορδά "μουδιασμένη" και ο καλεσμένος της της εξήγησε: «Όταν ήμουν 16 χρονών, ένας "άνδρας", οικογενειάρχης, με κακοποίησε σεξουαλικά. Έκλεψε την εμπιστοσύνη μου και ενώ ήταν ένας άνθρωπος που εμπιστευόμουν πάρα πολύ, ασέλγησε επάνω μου. Δεν κινήθηκα νομικά και το βάρος που σήκωνα για επόμενα χρόνια είναι πως εφόσον δεν τον κατήγγειλα, το έκανε και σε άλλους.

Ένας λόγος που έγινα αστυνομικός ήταν πως ήθελα τα νέα παιδιά, οι γυναίκες, οι ευάλωτοι άνθρωποι στον ρατσισμό και στις διακρίσεις, να έρχονται σε μένα και να κάνουν καταγγελίες και όλους αυτούς τους ανθρώπους να τους φέρνουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Δεν έχω ξαναδεί αυτόν τον άνθρωπο, δεν πέρασα ποτέ ξανά από το σημείο στο οποίο έγινε, ένα μαγαζί στα Γιάννενα».

Και έπειτα για να απαντήσει στην ερώτησή της για το πιο δύσκολο περιστατικό, επισήμανε: «Πριν από χρόνια, πέντε άνδρες κακοποίησαν σεξουαλικά ένα νεαρό ομοφυλόφιλο αγόρι για να τον κάνουν άνδρα και να τον τιμωρήσουν για την ομοφυλοφιλία του και θυμάμαι ότι αυτό το περιστατικό δεν μπόρεσα να το διαχειριστώ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Φαίη Σκορδά διαχειρίστηκε το θέμα με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση και δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος της εξομολογείται ένα τόσο δύσκολο βίωμά του. Ο Δημήτρης Μοθωναίος, το 2021, της είχε αποκαλύψει πως βιάστηκε όταν ήταν 6 ετών, με εκείνη να "λυγίζει" μαζί του μπροστά στην κάμερα (δείτε εδώ την εξομολόγησή του).