Νανά Παλαιτσάκη: «Ο πατέρας του τού είπε να μου ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που είχε κάνει...» - Το χτύπημα κάτω από τη μέση που την πλήγωνε για χρόνια

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Νανά Παλαιτσάκη: «Ο πατέρας του τού είπε να μου ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που είχε κάνει...» - Το χτύπημα κάτω από τη μέση που την πλήγωνε για χρόνια

Η Νανά Παλαιτσάκη, το απόγευμα της Πέμπτης 23/5, άνοιξε την καρδιά της στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4. Μίλησε για την σχέση της με τους γονείς της (δείτε εδώ την εξομολόγηση για την απώλεια του πατέρα της και την απώλεια της μητέρας της), ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε για το χτύπημα που δέχθηκε κάτω από τη μέση...

Το "αστείο" που ενόχλησε τη Νανά Παλαιτσάκη

«Αμέσως πέρασα σε αυτό που έλεγα στην ζωή μου, στην αντεπίθεση. Για αυτό είχα γίνει και έξαλλη μια εποχή που γινόταν εκείνο το τελείως άκομψο αστείο με το επίθετό μου. Εκείνο το ξεκίνησε ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι στη ζωή πια, δημοσιογράφος. Ήξερε πάρα πολύ καλά. Γι' αυτό και ο πατέρας του του ζήτησε να μου ζητήσει συγγνώμη γι' αυτό που είχε κάνει. Το θεωρούσε πάρα πολύ αστείο. Συστήθηκα στην τηλεόραση ως Νανά Δούκα, χώρισα και μετά πήρα το επίθετο του πατέρα μου, Παλαιτσάκη. Δεν γράφτηκε ποτέ με τα δύο επίθετα. Έγινε αυθαίρετα!

Όταν παντρεύτηκα εγώ δεν είχε αλλάξει ο νόμος και έπρεπε αναγκαστικά να πάρω το όνομα του συζύγου μου. Όταν, όμως, πήρα το πτυχίο είχε αλλάξει ο νόμος. Στα μισά χαρτιά ήμουν Παλαιτσάκη και στα άλλα μισά Δούκα. Μπαίνω στην τηλεόραση, το Νανά Δούκα ήταν εύηχο, δεν είχα χωρίσει και όταν πήρα διαζύγιο είπα στο ΣΚΑΪ ότι "επειδή δεν είμαι προϊόν, θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου και να με λένε Παλαιτσάκη". Οι άνθρωποι το δέχτηκαν απόλυτα και προς τιμήν τους!

Βγαίνει, λοιπόν, τότε ένας δημοσιογράφος και αρχίζει να κάνει χωρατό με το όνομά μου. Και μάλιστα για πάρα πολλά χρόνια έγραφαν Νανά Παλαιτσάκη Δούκα Σγόντζου και λοιπών συγγενών... Προσπάθησα να το εξηγήσω μία, προσπάθησα να το εξηγήσω δύο. Επειδή δεν μιλούσα επιθετικά ούτε πρόσβαλα κάποιον, δεν το έλαβαν υπόψιν τους και αυτό συνεχίστηκε, μειώνοντας και την προσωπικότητα του συζύγου μου, του Κώστα, που ποτέ δεν μου είπε να πάρω το όνομά του, αλλά και εμένα την ίδια. Αυτό το θεώρησα ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη επειδή έκανα παρέα με την Μαλβίνα. Η Μαλβίνα που άλλαξε επίθετο, δεν γράφτηκε ποτέ κάτι χωρίς την άδειά της», είπε χαρακτηριστικά.

Και μιλώντας για το όνομά της, αποκάλυψε πως όταν ήταν πολύ μικρή ζήτησε από την οικογένειά της να την φωνάζουν Κώστα. «Ήμουν καπετάν φασαρίας. Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι η επιλογή μου να κάνω τον Αλέξη σε εκείνη την ηλικία ήταν απόλυτα συνειδητή. Τον πατέρα του τον θαύμαζα, είχαμε και μία διαφορά ηλικίας, ήταν και ένας πολύ κοινωνικός άνθρωπος και πολύ ωραίος. Αλλά ήταν και για να φύγω από την εποπτεία της μαμάς μου, που δεν συνέβη. Η μαμά μου ήταν χειριστική, δεν φώναζε ποτέ, ήξερε να επιβάλλει αυτό που ήθελε. Έβγαινε από τον χώρο της ντυμένη, δεν την είχα δει ποτέ με νυχτικό.

Εγώ ήμουν ένα αλητάκι, το οποίο δεν ήταν προσαρμοσμένο στην αισθητική της μητέρας μου. Η μητέρα μου δεν είχε βγει ποτέ με άβαφτο νύχι, με τα μαλλιά ανακατεμένα, ήταν πάντα μια κοκέτα, καμία σχέση με εμένα. Μια εποχή είχα κάνει μια τεράστια ιστορία για να μου δείξει ενδιαφέρον. Είχα δει στο περιοδικό "Γυναίκα" ένα αγοράκι βρώμικο που το έπλεναν με ένα απορρυπαντικό το μπλουζάκι του. Και λέω “Τι ωραίο αγοράκι; Γιατί να μην είμαι έτσι;”. Και το έλεγαν αυτό το παιδάκι Κωστάκη και λέω "γιατί να μην με λένε Κώστα;".

Και τους μαζεύω και τους λέω "Από σήμερα θέλω να με φωνάζετε Κώστα Παλαιτσάκη". Ήμουν 3-4 χρονών. Έβγαλα τις χάντρες που είχαν τα παπούτσια μου, είπα εγώ δεν ξαναφοράω φούστα, γέμιζα τα πόδια μου με λάσπες και έλεγα "εμένα με λένε Κώστα Παλαιτσάκη". Οι δικοί μου, οι παππούδες μου, το πήραν για αστείο. Η μαμά μου ανησύχησε, είχε μια βεντάλια και έπαιρνε αέρα. Με πήγε σε έναν παιδίατρο και μετά σε έναν ψυχίατρο στο Κολωνάκι. Κράτησε μέχρι που πήγα στην πρώτη Δημοτικού και επειδή ερωτεύτηκα ένα αγοράκι το οποίο ήταν στο σχολείο και μου είπε στο διάλειμμα ότι ήθελε να με παντρευτεί, του λέω “Δεν με λένε Κώστα. Με λένε Νανά". Και έτσι άλλαξα, γιατί υπήρξε πρόταση γάμου, διαφορετικά θα τους πήγαινα καρότσι. Κι όλο αυτό έγινε για να μου δώσει σημασία η μαμά μου»,εξήγησε.