Πέτρος Φιλιππίδης: Τι λέει η δικηγόρος του για τις προτάσεις που δέχεται για την τηλεόραση

«Όλο του το ενδιαφέρον είναι...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου, μίλησε στην εκπομπή Fays Time σήμερα Παρασκευή 24/5, απαντώντας στα δημοσιεύματα που αφορούν τον ηθοποιό και τον θέλει να επιστρέφει στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Όπως ανέφερε, όντως τον προσέγγισαν παραγωγοί για συνεργασίες τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, ωστόσο το ενδιαφέρον του είναι στο δικαστήριο που έχει μπροστά του.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη

«Είναι δεδομένη η αγάπη του κόσμου και το ενδιαφέρον του να τον δουν ξανά στο θέατρο και την τηλεόραση. Υπάρχει ενδιαφέρον από παραγωγούς, αλλά αυτή τη στιγμή, όλες του οι δυνάμεις, όλο το ενδιαφέρον του Πέτρου Φιλιππίδη είναι στο δικαστήριο, καθώς επιθυμεί να εκδικαστεί η υπόθεσή του και να αποδείξει στο δικαστήριο την αθωότητα του», ανέφερε η δικηγόρος, Κική Μπακιρτζίδου.

Δείτε επίσης: Φανερά αδυνατισμένος στην πρώτη εμφάνιση στην κάμερα μετά από καιρό - Στο πλευρό του η Ελπίδα Νίνου

θυμίζουμε πως στις αρχές του 2021 τρεις γυναίκες ηθοποιοί, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζήτησαν την οριστική διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με καταγγελία από κοινού για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας ως σκηνοθέτης, στα πλαίσια του ελληνικού #metoo. Στον απόηχο των παραπάνω καταγγελιών, η ΕΡΤ προέβη άμεσα στη διακοπή της συνεργασίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", με το να τον απομακρύνει από τον ρόλο που είχε ο ίδιος στο συγκεκριμένο έργο.

Σε καταγγελία στο Σ.Ε.Η. προέβη επίσης ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου για τη βίαιη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος του, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει την διετία 2013-2015.

Στις 28 Μαρτίου 2022 ξεκίνησε η δίκη, όπου ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού. Στις 8 Φεβρουαρίου 2023 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμών και αφέθηκε ελεύθερος.

Αναμένεται η τελική απόφαση του εφετείου τον Ιούνιο του 2024. Ανάλογα με την απόφαση του δικαστηρίου ο Πέτρος Φιλιππίδης θα αποφασίσει αν θα κινηθεί νομικά κατά των καταγγελλουσών και αν εν τέλει θα δεχτεί τις καλλιτεχνικές προτάσεις, που του έχουν γίνει.