Μαρία Κορινθίου: «Ακολούθησα το πρόγραμμα των μοναχών από την Ιαπωνία για πέντε μέρες»

Ο διαλογισμός, η απομόνωση και η σχέση με την κόρη της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαρία Κορινθίου: «Ακολούθησα το πρόγραμμα των μοναχών από την Ιαπωνία για πέντε μέρες»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό Σουσού» ήταν η Μαρία Κορινθίου. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια μίλησε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αποχή της από την τηλεόραση, για τον διαλογισμό, αλλά για τη σχέση με την κόρη της Ισμήνη.

«Όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο δεν θέλω να βάφομαι. Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ να περιποιούμαι και να κανακεύω την ψυχούλα μου. Θέλει και αυτό πειθαρχία, γιατί η καθημερινή τοξικότητα που μπορεί να παίρνεις χρειάζεται διαλογισμό και γιόγκα για να καθαρίσεις και να έρχεσαι στο κέντρο σου. Ο διαλογισμός είναι προσωπικός για τον καθένα», δήλωσε αρχικά η Μαρία Κορινθίου.

Δείτε επίσης: Μαρία Κορινθίου: Αυτή είναι η κούκλα κόρη που έχει αποκτήσει με τον Γιάννη Αϊβάζη

Όσον αφορά τους τρόπους που έχουν επιλέξει να διαλογίζονται, η Μαρία Κορινθίου ανέφερε: «Ο Γιάννης διαλογίζεται με τον δικό του τρόπο, έρχεται στο κέντρο του όταν πηγαίνει στο Άγιο Όρος, έχει άμεση σχέση, εκεί έχει τους πνευματικούς του... Μακάρι να πήγαινα κι εγώ, οπότε κοιτάω να πηγαίνω σε παρόμοια. Πήγα στη Σέριφο, δεν επιτρεπόταν να μιλήσω, ήταν ζεν. Είσαι εσύ και ο εαυτός σου μαζί με τη φύση, δεν επιτρέπεται να κοιτάς τον άλλον στα μάτια. Ακολουθούσαμε το πρόγραμμα των μοναχών από την Ιαπωνία για πέντε μέρες».

Η Μαρία Κορινθίου για την αποχή της από την τηλεόραση

«Αγαπώ την τηλεόραση αλλά δεν μου λείπει επειδή ήταν επιλογή μου. Γύρισα και είπα στον εαυτό μου “δεν θέλω να κάνεις τίποτα τηλεοπτικά”. Μου έγιναν και προτάσεις θεατρικές. δεν ήθελα. Ήθελα να αφοσιωθώ στον εαυτό μου, στην ψυχή μου, να κάνω πράγματα για τη Μαρία και το Μαράκι, χωρίς να μου αποσπούν την προσοχή άλλα ερεθίσματα», τόνισε σε διαφορετικό σημείο η Μαρία Κορινθίου.

Όσον αφορά το φινάλε της συνεργασίας της με το Πρωινό, που συζητήθηκε, η Μαρία Κορινθίου απάντησε: «Με ταλαιπώρησε όλη η “φασαρία” στα αυτιά μου. Ήθελα να μην συγκεντρώνομαι σε αυτή τη “φασαρία”, να μην ακούω, γιατί δεν είναι αυτή η ουσία στη ζωή μας. Η ουσία είναι να απολαμβάνουμε άλλα πράγματα»

Η σχέση με την κόρη της, Ισμήνη

«Έχει πάρει στοιχεία και απ' τους δύο, είναι μελαχρινή με μακριά μαλλιά και μαυρομάτα. Απλά ο Γιάννης κι εγώ έχουμε μία πιο “μεσογειακή” εικόνα, η Ισμήνη έχει λίγο πιο λατίνικη εικόνα, θα μπορούσε να είναι από τη Κούβα. Έχει κάτι και από τους δύο, έχει τα μάτια μου και το σχήμα προσώπου του Γιάννη. Είναι μία μείξη», τόνισε εν συνεχεία για την κόρη της η Μαρία Κορινθίου.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ένα καλό παιδί και καμαρώνω, γιατί έχω προσέξει πολύ τη διαπαιδαγώγησή της, να είναι με ήθος, με αρχές, να αγαπάει τους ανθρώπους. Τσακωνόμαστε στην εφηβεία, σε αυτή τη φάση καταλαβαίνεις ότι πρέπει να κάνεις λίγο πίσω για να τους δίνεις τον αέρα, τον χώρο να αισθάνονται ότι παίρνουν πρωτοβουλίες, ενώ ταυτόχρονα είσαι πίσω κρυφά».