Κώστας Κωστόπουλος: Κινείται νομικά κατά της Έλενας Αθανασοπούλου μετά τη συνέντευξη στην Ελένη Τσολάκη και το Πρωινό Σουσού

Τι γράφει η ανακοίνωση: «Διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency (δεξιά)

Η Έλενα Αθανασοπούλου κατήγγειλε τον Κώστα Κωστόπουλο για τον βιασμό της και πριν από μερικά 24ωρα η υπόθεση εκδικάστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα πως ο σκηνοθέτης είναι αθώος. Η ηθοποιός, λοιπόν, βγήκε στον αέρα του Πρωινό Σουσού και κατέρρευσε από το κλάμα μπροστά στην Ελένη Τσολάκη για την απόφαση αυτή (δείτε εδώ το βίντεο).

Λίγες ώρες αργότερα, ο συνήγορος του δεύτερου, Νίκος Βιτώρος, ενημέρωσε με μία μακροσκελή ανακοίνωση την απόφαση του πελάτη του να κινηθεί νομικά εναντίον της μετά την εμφάνισή της, διότι αμφισβήτησε την απόφαση των αρχών.

Η ανακοίνωση του Κώστα Κωστόπουλου για την Έλενα Αθανασοπούλου

«Από τον Μάιο του 2022, όταν η συκοφαντική καταγγελία της Ελένης Αθανασοπούλου ήρθε στη δημοσιότητα, έως και τις 11 Ιουνίου 2024, όταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών εξέδωσε ομόφωνη απαλλακτική απόφαση, ο Κώστας Κωστόπουλος παρέμεινε αταλάντευτος σε ό,τι είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή αυτής της δεινής περιπέτειας:

Ότι θα αποδείξει την αθωότητά του, αποκλειστικά και μόνον στο πλαίσιο που χαράζει η νομιμότητα και οι δικαστικές λειτουργίες. Μέσα από τη διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, το αρμόδιο Δικαστήριο τον έκρινε αθώο, ακολουθώντας ομοφώνως την παρόμοια εισαγγελική πρόταση. Σήμερα, τρεις ημέρες μετά την οριστική απαλλακτική κρίση του Δικαστηρίου, διαπιστώσαμε εμβρόντητοι ότι ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN αποφάσισε να φιλοξενήσει την Ελένη Αθανασοπούλου, η οποία επιδόθηκε σε μία εκτενή αμφισβήτηση της απόφασης, παρουσιάζοντας, δήθεν, τα αποδεικτικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, ενώ η ίδια νιώθει “ηθικά δικαιωμένη”.

Με τον τρόπο αυτό, αγνοήθηκε με τρόπο επιδεικτικό και χυδαίο η κρίση της Δικαιοσύνης και επιχειρήθηκε η εκ νέου, στο όνομα της “ηθικής” και πέραν της “δικαιοσύνης”, δημοσιοποίηση των στοιχείων της υπόθεσης με διάθεση αμφισβήτησης των όσων αποφάσισε το Δικαστήριο.

Ήδη, η συνέντευξη αυτή, γεμάτη ψεύδη και συκοφαντικές αναφορές οι οποίες αγνοούν την εκδοθείσα απόφαση, αναπαράγεται σε διάφορα sites, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ας αποφασίσουν κάποιοι εάν θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη αποδίδεται από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα Δικαστήρια, με βάση τους νόμους, ή εάν μπορεί ο οποιοσδήποτε να σμπαραλιάζει τους θεσμούς και να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις εσαεί, στο όνομα μίας διαστρεβλωμένης αντίληψης για τη “δημοσιογραφία” και την “ενημέρωση”.

Όσοι τάσσονται με τη δεύτερη άποψη, οργανώνοντας “τηλεδίκες” επαναξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού, ακόμη και μετά την τελεσίδικη αθωωτική κρίση των Δικαστηρίων, ας γνωρίζουν και ας αναλάβουν τις συνέπειες. Δεν θα επιτρέψουμε η προσωπικότητα του Κώστα Κωστόπουλου να κατακρεουργηθεί ακόμη και μετά την ομόφωνη απαλλαγή του. Τα δύο αυτά χρόνια υπέμεινε τους τηλε-εισαγγελείς και τη ρηχότητά τους, τη φτηνή εκμετάλλευση της υπόθεσης, την παράνομη και επιλεκτική δημοσιοποίηση στοιχείων της υπόθεσης, αναμένοντας την κρίση της Δικαιοσύνης.

Αλλά αυτό βρίσκει το – αυτονόητο – όριό του, όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Έχουμε την εντολή να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όποιον επιμένει να προσβάλει την τιμή και την υπόληψη του Κ. Κωστόπουλου, αγνοώντας την ομόφωνη κρίση του Δικαστηρίου».

Δείτε επίσης: «Σούργελα!» - Οι πρώτες δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου μαζί με τον πατέρα της μετά την αθώωση του Κώστα Κωστόπουλου

Κώστας Κωστόπουλος ανακοίνωση