Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα: «Βρίσκομαι σε σοκ! Μιλούσα και μαζί του και με την σύζυγό του μέχρι...»

«Οριακά μπορούσε να ελέγξει το άγχος και την πίεση και ο ίδιος μου το είχε πει πολλές φορές»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον ξυλοδαρμό από τον Απόστολο Λύτρα: «Βρίσκομαι σε σοκ! Μιλούσα και μαζί του και με την σύζυγό του μέχρι...»

Η υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του Απόστολου Λύτρα από τον ίδιο έχει προκαλέσει τεράστιο σοκ στην ελληνική κοινωνία. Ο δικηγόρος συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (δείτε εδώ γιατί) και μέχρι να κλείσει η υπόθεση και να παρθεί κάποια απόφαση, οι έρευνες συνεχίζονται.

Για το γεγονός αυτό μίλησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, στην εκπομπή του MEGA, Live News, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, καθώς η ίδια συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο για την δική της υπόθεση με την επίθεση βιτριόλης που είχε δεχθεί.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τον Απόστολο Λύτρα και τον ξυλοδαρμό

«Προφανώς από χθες κι εγώ βρίσκομαι σε σοκ. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχει γίνει όλο αυτό. Πραγματικά, δεν είχα την παραμικρή ένδειξη από την επαγγελματική συνεργασία που είχαμε. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι είναι ένας άνθρωπος με τέτοιου είδους προβλήματα και θέματα. Έχω πέσει από τα σύννεφα μαζί με όλους τους υπόλοιπους.

Επειδή αυτή τη στιγμή έχω διττό ρόλο, και επειδή ήταν ο δικηγόρος μου, αλλά και επειδή είμαι θύμα μίας βίας επίθεσης, προφανώς και το καταδικάζω σαν γεγονός και πάντα η φωνή μου θα την διαθέτω για τα θύματα που έχουν υποστεί βία.

Από εκεί και πέρα, γενικότερα σκεπτόμενη όλα αυτά τα οποία έχουν έρθει στο φως της επικαιρότητας το τελευταία, χρόνια, νομίζω πρέπει να καταλάβουμε ότι το τελικά να είναι κάποιος πολύ καλός επαγγελματίας, να είναι στη δημοσιότητα ή σε μία προβεβλημένη θέση, είτε είναι ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός, σκηνοθέτης, ένας αθλητής με πολλά μετάλλια, όλα αυτά...δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι εν δυνάμει κακοποιητές.

Εγώ επειδή μιλούσα και με τον κύριο Λύτρα και με την σύζυγό του μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα για την δική μου υπόθεση, δεν είχα καταλάβει τίποτα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, πέρα από το ότι είναι καταδικαστέο το γεγονός, ως θύμα βίας θέλω να σταθώ πάρα πολύ και στην στάση από το περιβάλλον γύρω από έναν κακοποιητή ή έναν εγκληματία.

Νομίζω το αμέσως πιο σοβαρό μετά από την πράξη, είναι το περιβάλλον που στην ουσία δημιουργεί ένα προστατευτικό περιβάλλον για να δρα ένας κακοποιητής ή ένας εγκληματίας. Εκεί πρέπει να αναλάβουμε όλοι οι υπόλοιποι τις ευθύνες μας και για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τα θύματα και για να προστατεύσουμε τα μελλοντικά θύματα. Η ιστορία έχει δείξει ότι με το να καλύπτουμε αυτούς τους ανθρώπους δεν καταφέρνουμε κάτι.

Είναι πολύ πρόωρο για να το σκεφτώ εάν θα προχωρήσει η συνεργασία μας. Σίγουρα είναι λίγο δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες να προχωρήσει, όχι μόνο από την πλευρά, αλλά φαντάζομαι ότι και οι δύο ίσως κάνουν ένα βήμα πίσω από τα επαγγελματικά τους. Όσο καιρό συνεργαζόμουν με τον κύριο Λύτρα, έχω δει πως η πίεση η επαγγελματική που αντιμετωπίζει είναι πολύ μεγάλη. Οριακά μπορούσε να ελέγξει το άγχος και την πίεση και ο ίδιος μου το είχε πει πολλές φορές. Δεν είχα δει ξεσπάσματα ή θυμό καθόλου. Από άποψη στρες και άγχους το λέω», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η δικηγόρος σύζυγος του Απόστολου Λύτρα - Έχουν μαζί ένα παιδί