Νίκος Συρίγος: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!» - Ξέσπασε δημόσια κατά του Απόστολου Λύτρα

Η μακροσκελής ανάρτηση μετά τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Η υπόθεση ξυλοδαρμού του Απόστολου Λύτρα έχει ξεσηκώσει τεράστια θύελλα αντιδράσεων και στα τηλεοπτικά πάνελ, αλλά και social media. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να δεχθούν πως ένας δικηγόρος που έχει υπερασπιστεί κακοποιημένες γυναίκες στο παρελθόν κατέληξε να γίνεται ο ίδιος θύτης εις βάρος της ίδιας του της συζύγου (δείτε εδώ ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου και το παιδί τους). Ανάμεσά τους και ο Νίκος Συρίγος.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, προχώρησε σε ένα δημόσιο ξέσπασμα για το θέμα αυτό μέσα από μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, καταλήγοντας να μιλάει για εξευτελισμό του ανδρικού φύλου.

Η ανάρτηση του Νίκου Συρίγου για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Απόστολου Λύτρα

«Ο Απόστολος Λύτρας έχει δώσει πολλές μάχες ως δικηγόρος στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών. Των θυμάτων. Το ξημέρωμα της Κυριακής έγινε εκείνος θύτης εις βάρος της ίδιας του της γυναίκας, την οποία ξυλοκόπησε και μάλιστα βαρύτατα. Και δεν ψάχνω την αιτία. Ούτε την αφορμή. Είναι ντροπή και να το συζητάμε. Τεράστια ντροπή. Για όλους μας.

Προφανώς και δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα σιωπούσε και δεν κατήγγειλε ο ίδιος το περιστατικό, αξιοποιώντας και το νέο Νόμο. Μπράβο στην Πολιτεία που είδε το κενό στη νομοθεσία και έδωσε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην φοβούνται ότι θα μπλέξουν. Που έβαλε τέλος στο «όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». Και γιατί επιτέλους κάποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος από τις κακοποιημένες γυναίκες και να βγει αυτός μπροστά αλλά και γιατί στο παρελθόν έχουν… θαφτεί χιλιάδες περιστατικά στα ιατρεία. Είτε για να μην μπλέξουν οι γιατροί, είτε γιατί ο θύτης ήταν κάποιος με άκρες… Αλλά και επειδή τα θύματα φοβούνταν. Όπως φοβήθηκε προφανώς και η σύζυγος του συγκεκριμένου. Και εδώ είναι το τραγικό.

Αν μια δικηγόρος που ειδικεύεται μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις, τρώει ξύλο από τον σύζυγο της, φτάνει στο νοσοκομείο και λέει ότι… όντως έπεσε από τις σκάλες αντί να πράξει τα δέοντα, δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το κορίτσι που τη ζει ο κακοποιητής, να βγει να μιλήσει… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το Μαράκι που τρώει ξύλο μπροστά στα παιδιά της… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το θύμα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα… Δεν ξέρω όμως και ποιος θα σώσει τελικά τις γυναίκες από τους… σωτήρες τους. Αυτούς που έχτισαν καριέρες υπερασπιζόμενοι τα θύματα μέχρι να γίνουν θύτες.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κανείς πια δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Κι αυτό είναι μέγιστη πληγή για την κοινωνία. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με γενναιότητα και ψυχραιμία. Το δεύτερο είναι βαθιά προσωπικό… Και ταυτόχρονα είναι έκκληση σε όλους αυτούς τους «γαμάω και δέρνω» εκεί έξω. Σε νοοτροπία αλλά και σε πράξεις: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες… ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ», έγραψε.

Δείτε επίσης: Ζήνα Κουτσελίνη: «Είστε η ντροπή της μεσημεριανής ζώνης», «Θλιβερή» - Θύελλα οργής εναντίον της μετά τη δήλωση για τον Απόστολο Λύτρα