Η Βέρα Κρούσκα μιλά στο YOU: \"Δεν μιλάμε με τον Κώστα Αρζόγλου παρόλο που κάποτε ΖΗΣΑΜΕ μαζί…\"

Η Βέρα Κρούσκα μιλά στο YOU: \

Η συνάντηση με τη Βέρα Κρούσκα είναι ένας λόγος για ν’ αλλάξει κανείς κοσμοθεωρία. Σίγουρη για τον εαυτό της, μιλά για την οικονομική κρίση, την αγάπη της για το θέατρο, τη σχέση της τώρα πια με τον πρώην σύζυγό της Κώστα Αρζόγλου. Σχολιάζει ακόμα τη «χρυσή εποχή» της τηλεόρασης και δηλώνει την άρνησή της ν’ ασχοληθεί με την πολιτική.


Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της παράστασης «Ωραία χρόνια» στην «Αθηναΐδα», η ηθοποιός μάς αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο για να τη γνωρίσουμε καλύτερα και να την αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο...


Τα «Ωραία χρόνια» είναι μια παράσταση που πραγματεύεται τις σχέσεις των ανθρώπων. Μιλήστε μας για την υπόθεση…


Τα «Ωραία χρόνια» είναι ένα εκπληκτικό έργο του Χάρολντ Πίντερ, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σε σκηνοθεσία του Άντολφ Σαπίρα… Όλα διαδραματίζονται σ’ έναν χώρο… Εγώ και η Ζωή είμαστε δύο πολύ καλές φίλες που έχουμε να βρεθούμε πάρα πολλά χρόνια και ξαφνικά εκείνη μ’ επισκέπτεται στο σπίτι που ζω με τον άντρα μου. Έχουμε ζήσει πάρα πολλά, μέναμε μαζί στο Λονδίνο, ήμασταν πολύ δεμένες, εγώ κάποια στιγμή αποφάσισα να φύγω από εκεί και να παντρευτώ. Συναντιόμαστε και πάλι, ενώ εγώ με τον άντρα μου -αλλά και η ίδια- είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και προσπαθούμε να έχουμε μια επαφή. Το μόνο αληθινό που έχει ο άνθρωπος είναι η μνήμη, το παρελθόν του, είμαστε ό,τι θυμόμαστε και αυτό το έργο είναι ένα παιχνίδι μνήμης. Βέβαια ο καθένας θυμάται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.


Φέτος παίζετε μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, ποιες ήταν οι σχέσεις σας, την γνωρίζατε από πριν;


Την γνώριζα, δεν ήμασταν φίλες, από μακριά εκτιμούσαμε η μία την άλλη πολύ. Με πήρε ένα τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να κάνουμε μαζί αυτό το έργο και ομολογώ πως η έκπληξη ήρθε δεύτερη, πρώτα αισθάνθηκα χαρά. Είναι μια υπέροχη γυναίκα, γενναιόδωρη, με πυγμή και με μια παιδικότητα που εκτιμώ αφάνταστα.


Έχει συμβεί να παίξετε στη σκηνή του θεάτρου σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση;


Έχασα και τους δύο γονείς μου ενώ έπαιζα στο θέατρο, όχι απλά έπαιζα μηχανικά, εκείνη τη στιγμή… δεν υπήρχα! Δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα αλλά εγώ ήξερα πως δεν ήμουν εκεί. Δεν μπορούσα να ακυρώσω την παράσταση, την πρώτη φορά έμαθα για τον απρόσμενο θάνατο λίγο πριν βγω στη σκηνή και τη δεύτερη είχα γενική δοκιμή στο Εθνικό. Αυτό που έκανα τότε ήταν απάνθρωπο για μένα.


Σε συνέντευξή του ο πρώην σύζυγός σας Κώστας Αρζόγλoυ είπε πως χάνει το σπίτι του. Πώς αισθανθήκατε όταν το ακούσατε;


Για οποιονδήποτε θα ήταν δυσάρεστο. Ήρθα σε πολύ άσχημη θέση. Εγώ, όμως, δεν θα το κοινοποιούσα. Αν ωστόσο αυτό που έκανε τον βοήθησε, τότε μια χαρά έπραξε. Δεν μιλάμε συχνά με τον Κώστα, δυστυχώς, κάποτε όμως ζήσαμε μαζί και αγαπάει ο ένας τον άλλον πολύ. Στενοχωρήθηκα που το άκουσα, του εύχομαι όλα τα καλά και να μην χάσει τίποτα στη ζωή του.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ!