Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, μίλησε αποκλειστικά στο Youweekly, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, αφιερωμένη στη μνήμη του πατέρα του, του αξέχαστου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Μια συναυλία που εκτός από καλλιτεχνικές διαστάσεις, ευρύνεται και στις φιλανθρωπικές, καθώς έσοδά της, θα διατεθούν στο Σύλλογο Παίδων με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη γιορτή για το Γρηγόρη, με τη συμμετοχή αξιόλογων ερμηνευτών που τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Όλοι το κάνουν με μεγάλη αγάπη. Είναι μια συμβολική κίνηση, γιατί φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του Γρηγόρη. Αυτή η συναυλία, θα είναι μια μεγάλη γιορτή, όπως του αξίζει».

Όσα είπε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Υπάρχει μια έντονη διάθεση, τον τελευταίο καιρό, για τέτοιες μεγάλες, αφιερωματικές συναυλίες.

Είναι ανάγκη, γιατί όσο πατάμε ελληνικά χώματα, λεγόμαστε Έλληνες και ζούμε σε αυτή τη χώρα, θα ακούμε Γρηγόρη Μπιθικώτση, οπότε, το να τον τιμήσουμε το Σεπτέμβριο, τιμούμε τους εαυτούς μας. Δε θα το έλεγα ούτε «μόδα», ούτε τίποτα άλλο. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν «στρώσει το χαλί», κι είμαστε περήφανοι για το μουσικό θησαυρό που μας άφησαν. Είναι ψυχική ανάταση να μαζευτούμε σε ένα στάδιο και να τραγουδήσουμε τραγούδια τους.

Παρευρέθηκες σε κάποια από τις αφιερωματικές συναυλίες, άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη μνήμη τους;

Όχι, γιατί δεν έχω το χρόνο, τραγουδάω συνεχώς και πηγαίνω στις δικές μου…

Τι σκέπτεσαι 20 χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα σου;

Ήταν ο πιο γλυκός πατέρας, ένας αρσενικός από τους αρσενικούς, που διαβάζεις μόνο σε βιβλία και βλέπεις μόνο σε ταινίες. Εκτός από τη μουσική κληρονομιά που μου άφησε, έχω πάρει την ευαισθησία του. Έχω γνωρίσει πολλούς καλλιτέχνες, όσα χρόνια είμαι στο χώρο, από το 1997, αλλά την ψυχή του Γρηγόρη δεν την έχω ξαναβρεί…

Δείτε επίσης: Σε σχέση με μελαχρινή τραγουδίστρια – Ερωτευμένος ξανά ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης μετά το χωρισμό από την Ελένη Τσιριγκάκη

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Τι απαντάς σε εκείνους που λένε ακόμα, ότι παιδιά σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως εσύ, «πάτησαν πάνω στο όνομα του πατέρα τους» για να κάνουν καριέρα;

Έχουμε δημοκρατία, κι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Ασχολήθηκα με τη μουσική, γιατί αυτό αγαπούσα ,εκφράζομαι μέσα από εκεί, ενώ έχω την τύχη και τη μεγάλη ευθύνη να πρέπει να συνεχίσω την κληρονομιά του πατέρα μου, γιατί ήταν η επιθυμία του- διαταγή του, πριν φύγει από τη ζωή. Οπότε το να συνεχίσω με αυτή την τεράστια κληρονομιά που μας άφησε είναι πολύ σημαντικό.

Ο γιος σου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, θα γίνει τραγουδιστής, θα πάρει τη «σκυτάλη» από σένα;

Θα πρέπει να μεγαλώσει ο Γρηγόρης, ακόμα δε βλέπω τίποτα. Βέβαια, δε θέλω να γίνει τραγουδιστής ο γιος μου, μέσα στους «καρχαρίες» και τα «αρπακτικά», δε θέλω. Ο γιος μου θα ήθελα να σπουδάσει, να κάνει κάτι πιο υγιές. Αυτή η δουλειά, θέλει πολλά, πολύ γερό στομάχι. Αν πραγματικά αγαπάς ένα δικό σου άνθρωπο, το τελευταίο που θα ήθελες, είναι να τον ρίξεις σε αυτή τη «ζούγκλα» με τα «άγρια θηρία».