Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου αυτές τις ημέρες βρίσκονταν στα Κύθηρα, απολαμβάνοντας τις διακοπές τους στο εξοχικό που έχουν εκεί. Μία μεγάλη φωτιά που ξέσπασε, ωστόσο, στο νησί τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Ιουλίου σκόρπισε φόβο και πανικό όχι μόνο στο ζευγάρι, αλλά και σε όλο το νησί.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να καταφέρουν να σβήσουν όλα τα πύρινα μέτωπα, μαζί με πολίτες που προσπαθούσαν εθελοντικά να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες με όποιο τρόπο μπορούσαν, ωστόσο μεγάλο μέρος των Κυθήρων κάηκε και έχουν καταγραφεί εκτεταμένες ζημιές στον οικισμό του Μυλοπόταμου.

139 κάτοικοι χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με πλωτά μέσα από το λιμάνι του Καψαλιού. Ανάμεσά τους και οι δύο ηθοποιοί, οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα του MEGA και κατήγγειλαν πως δεν υπήρχε η απαραίτητη βοήθεια, όπως και κανένα σχέδιο διαφυγής.

Δείτε επίσης: Συγκινεί ο Αιμίλιος Χειλάκης: «Πήγα να κάνω ψυχανάλυση όταν είχε σκοτωθεί με μηχανή! Δεν πρόλαβα να του πω “σ’αγαπώ”»

Οι δηλώσεις του Αιμίλιου Χειλάκη και της Αθηνάς Μαξίμου για τη φωτιά στα Κύθηρα και τον απεγκλωβισμό τους

«Προσπάθησαν τα παιδιά να μας διώξουν από έναν δρόμο που εκείνη τη στιγμή έπιανε φωτιά κανονικά και έτσι αποφασίσαμε οι περισσότεροι να φύγουμε προς το Λιμνιώνα. Φτάσαμε εκεί γύρω στα 150 με 200 άτομα και έτσι τους είπαμε εμείς ότι είμαστε στο Λιμνιώνα και φέρανε τρία ιδιωτικά σκάφη μαζί με συνεργασία του Λιμενικού, για να μας απεγκλωβίσουν», είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης, ενώ η Αθηνά Μαξίμου με τρεμάμενη φωνή επισήμανε:

«Μας αφήσαν στο έλεος του Θεού! Δεν έγινε τίποτα απολύτως, πέρα από τρεις ρίψεις που μετά τα αεροπλάνα έφυγαν και μας άφησαν μόνους».

Το σπίτι τους στα Κύθηρα

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπομπή της ΕΡΤ, Πρωίαν σε είδον, ο Αιμίλιος Χειλάκης είχε κάνει μία μικρή αναφορά στο εξοχικό σπίτι που έχει με την σύζυγό του, Αθηνά Μαξίμου, στα Κύθηρα, όπου έζησαν για κάποιους μήνες το περασμένο διάστημα, σαν μόνιμοι κάτοικοι.

«Πέρσι με την Αθηνά δεν δουλέψαμε και ήμασταν στα Κύθηρα. Δηλαδή, μια ολόκληρη σεζόν που οι άλλοι δούλευαν, εμείς ήμασταν στα Κύθηρα, ηρεμήσαμε και κάναμε τις βόλτες μας. Η Αθηνά έμεινε εκεί εννιά μήνες και εγώ πήγα για επτά μήνες.

Στα Κύθηρα έχουμε ένα μικρό σπιτάκι, στον Μυλοπόταμο, πάρα πολύ μικρό και το λέω Μέγαρο Μαξίμου. Ε, της Μαξίμου είναι οπότε τι είναι; Μικρό, πολύ μικρό, έχει κήπο και μια φοβερή ταράτσα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο δώρο που κάναμε στον εαυτό μας. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτή η αναζωογόνηση, η καλλιτεχνική, η πνευματική και η σωματική», είχε πει.

Μέσα από τα social media τους έχουν μοιραστεί με τους διαδικτυακούς τους φίλους κάποιες γωνίες από αυτό. Η τεράστια βεράντα – ταρατσάκι με τα πλακάκια με έντονα σχέδια και χρώματα ξεχωρίζει!