Θρήνος επικρατεί με την είδηση πως ο αγαπημένος κακός της σειράς, Παρά Πέντε, έφυγε από τη ζωή. Ο ηθοποιός, Γεράσιμος Μιχελής, έδινε μάχη με τη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία τελικά τον οδήγησε στο θάνατο (δείτε τι είναι και πώς εξελίσσεται).
Σήμερα, Παρασκευή 18/7 και συγκεκριμένα αυτή την ώρα, πραγματοποιείται η κηδεία του στην Πλάκα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά.
Εικόνες από την κηδεία του Γεράσιμου Μιχελή



Ο Γεράσιμος Μιχελής είχε μοιραστεί και φωτογραφίες από το νοσοκομείο, χωρίς όμως να επιδιώξει τη λύπηση ή τον οίκτο κανενός. Μέσα από κάθε λέξη και εικόνα του, μετέδιδε το φως της σκέψης του, ακόμη και στις πιο σκοτεινές του στιγμές – δείτε τις αναρτήσεις του.


Δείτε επίσης: Ο μεγάλος καημός – παράπονο του ηθοποιού, Γεράσιμου Μιχελή
Ο Γεράσιμος Μιχέλης υπήρξε υπόδειγμα επαγγελματισμού και ήθους. Με σπουδές στο θέατρο και πλούσια καριέρα, είχε συμμετάσχει σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές. Πάντα μετρημένος, βαθιά καλλιεργημένος και με λόγο ουσιαστικό, ο Γεράσιμος δεν επεδίωκε τη δημοσιότητα, αλλά την αλήθεια της υποκριτικής τέχνης.





Ποιος ήταν
Ο Γεράσιμος Μιχελής γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1977 και ξεκίνησε αμέσως τη σταδιοδρομία του στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Εκεί συμμετείχε σε σπουδαίες παραστάσεις αρχαίου δράματος, όπως «Οιδίπους Τύραννος», «Αντιγόνη» και «Ηλέκτρα», ενώ ξεχώρισε και σε έργα σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, όπως του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Δημήτρη Κεχαΐδη.
Κατά τη δεκαετία του 1980 και 1990 συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και με σημαντικές ιδιωτικές σκηνές (Θέατρο Αμόρε, Θέατρο Χορν), όπου ενσάρκωσε ρόλους σε έργα του Σαίξπηρ (Άμλετ, Μάκβεθ), του Τσέχωφ (Βυσσινόκηπος) και του Ίψεν (Έντα Γκάμπλερ). Οι ερμηνείες του χαρακτηρίστηκαν από βαθιά εσωτερικότητα, πνευματική ένταση και σπάνια αλήθεια.
Στην τηλεόραση, αγαπήθηκε από το ευρύ κοινό μέσα από δημοφιλείς σειρές. Εξέδωσε ποιητικές συλλογές, οι οποίες αποτύπωσαν την πνευματική του αναζήτηση και τη βαθιά του σχέση με τον άνθρωπο και τον Θεό.
Συμμετείχε επίσης, στο τριετές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος του Λ. Βογιατζή (1989-1992). Έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές παραγωγές.
Θέατρο
- Ηλέκτρα 2015
- Ο γάμος του Φίγκαρο 2015
- Ιλιάδα 2013
- Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού εγώ 2010
- Δυτικά της πόλης: Ανείπωτο για το Γιώργο Χειμωνά 2010
- Ήταν όλοι τους παιδιά μου 2006
- Αρχοντοχωριάτης 2004
- Πλατόνοφ 2003
- Το Κατερινάκι από το Χαϊλμπρόν 2003
- Οι σχέσεις του κυρίου Πήτερς 2002
- Το Ημερολόγιο της άμμου 2001
- O Καβαλάρης του Χιονιού
- Πεντάμορφη και το Τέρας
- Κατσούρμπος
- Αντιγόνη
- Οιδίποδας επί Κολωνώ
- Φεγγαρόφωτο
- Μικρός Ήρως
- Υπηρέτης δύο αφεντάδων
- Ιεφθάε
- Τα επτά τελευταία λόγια του Σωτήρα μας στο σταυρό
- Φθινοπωρινές λουτροπόλεις
- Προσοχή Δαγκώνει
- Τρεις Αδελφές
Κινηματογράφος
- Χρήστος Και Βίτσιο 1997
Τηλεόραση
- Η ζωή της άλλης 2009
- Το κόκκινο δωμάτιο: Η μνήμη της Μέδουσας 2008
- Αν υπήρχες θα σε χώριζα 2007
- Στο παρά 5 2005
- Εν Ιορδάνη 2002
- Σκιές στο περιστύλιο 2001