Η Χριστίνα Κοντοβά πραγματοποίησε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση στο πλατό της Super Κατερίνας, σήμερα Πέμπτη 12/3. Η επιχειρηματίας άνοιξε την καρδιά της στην Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε για την υιοθεσία της κόρης της από την Αφρική, ενώ εξομολογήθηκε για πρώτη φορά πως είχε δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες.

Οι αποκαλύψεις της Χριστίνας Κοντοβά για την ζωή της

Αρχικά, για την δήλωση που είχε κάνει και είχε πει πως από επιλογή υιοθέτησε ενώ μπορούσε να γίνει μαμά και με βιολογικό τρόπο, αποκάλυψε πως είχε δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες: «Η κάθε μια μας έχει το δικό της ταξίδι και κάπως το δρόμο μας τον βρίσκουμε. Δεν θεωρώ ότι μπορείς να κάνεις ή το ένα ή το άλλο. Μπορεί να κάνεις και τα δυο. Εμένα με συγκινούσε τόσο πολύ που δεν μπορούσα να μην το κάνω. Έχω περάσει εγκυμοσύνες…. το έχω ζήσει αυτό και μπορεί να ήταν και ο φόβος μου να μην το ξεναπεράσω γιατί έχω ζήσει δυο αποτυχημένες εγκυμοσύνες. Αλλά ήταν και αυτό που ήθελα να κάνω και νιώθω και μια ευθύνη για αυτό. Δεν βοήθησα κανέναν έκανα το δικό μου όνειρο. Όταν αποφάσιζα α υιοθετήσω,. αποφάσισα να υιοθετήσω όχι αυτό το συγκεκριμένο παιδί. Απλά συναντήθηκαν οι δρόμοι μας».

Χριστίνα Κοντοβά κόρη

«Για εμένα η υιοθεσία είναι τρόπος ζωής. Είναι το πώς βλέπεις τον κόσμο, τους γύρω σου. Μου αρέσει να έχω ευθύνη για τον κόσμο και να την αναλαμβάνω. Στις ημέρες μας έχουμε πολλούς τρόπους να γίνουμε γονείς. Είναι 8 ετών η Έιντα», συμπλήρωσε η Χριστίνα Κοντοβά.

«Υπήρχα πολλές υιοθεσίες πριν από εμένα. Μέχρι τώρα νόμιζε κανείς ότι πηγαίνει στην Αφρική πληρώνεις κάποιον και γυρνάς. Ήμουν αποφασισμένη να δείξω τον τρόπο. Έμεινα στο σύνολο 13 μήνες εκεί. Μετά το πρώτο 6μηνο άρχισα να δείχνω τη ζωή μου εκεί», αποκάλυψε επίσης για την υιοθεσία της κόρης της.

Σε ερώτηση πώς κατάφερε να ανταπεξέλθει σχεδόν ένα χρόνο στην Αφρική, ενώ η δουλειά της ήταν στην Ελλάδα, απάντησε: «Όταν κάνεις το όνειρό σου δεν σκέφτεσαι σε τι θα στηριχτείς, πας και το κάνεις και ό,τι γίνει. Ο χρόνος που πέρασα στην Ουγκάντα ήταν εν μέσω κόβιντ αλλά κινδύνευσε η δουλειά μου, κινδύνευσα να μην βγάλω μια ολόκληρη συλλογή αλλά είχα στο μυαλό μου “αυτό θέλω” και δίνω τις υπόλοιπες μάχες μετά. Είχα πάει μόνη μου και με τον σύντροφό μου που είχε έρθει κάποιες φορές. Είμαι τυχερή που έχω φίλες ακόμα. Έχω 3 φίλες που είναι ακόμα φίλες μου. Είχα κόσμο να με στηρίξει».

Έχει δεχθεί ρατσισμό η κόρη της; «Η Έιντα όταν ήρθε εδώ, ήρθε 3μιση χρονών. Υπάρχει ρατσισμός. Είμαι από τις τυχερές ίσως σήμερα λόγω αναγνωρισιμότητας… βέβαια σκέφτομαι το παιδί αύριο που θα βγει μόνη της πώς θα είναι. Τη μεγαλώνω ώστε να μην το σκεφτεί αυτό. Επίσης, μένω στο κέντρο που έχει πολύ mix κόσμο. Έχουμε μαύρη κοινότητα στην Ελλάδα. Στο σχολείο της έχει ένα ή δυο παιδάκια μαύρα. Βλέπεις υιοθετημένα και λευκά και μαύρα, οπότε είναι πιο πολιτισμικό το κέντρο. Δεν έχουμε βιώσει πράγματα μόνο με ένα παιδάκι που κάτι είπε. Εξηγώ στο παιδί να μην πάρει κάτι μέσα της γιατί αυτός ο κάποιος θα πει κάτι και σε κάποιον άλλο», αποκάλυψε η Χριστίνα Κοντοβά.

Χριστίνα Κοντοβά κόρη

Στη συνέχεια, όταν η Κατερίνα Καινούργιου την ρώτησε σε ποια ηλικία λες στο παιδάκι πως είναι υιοθετημένη, αποκάλυψε: «Δεν χρειάζεται να το εξηγήσεις είναι κάτι εμφανές. Όταν αρχίσουμε να συζητάμε για το μαμά της είπα ότι “δεν είμαι η μαμά που σε γέννησε αλλά είμαι η μαμά σου”. Η μαμά είναι αυτή που μεγαλώνει. Ψυχίατρος μου έλεγε “η βιολογική σχέση της μαμάς με το παιδί βγαίνει με το που βγαίνει από την κοιλιά μετά είναι η κοινωνική σχέση και πρέπει να την χτίσεις“».

Για την προσωπική της ζωή και το γεγονός πως μεγαλώνει μόνη της την κόρη της, είπε: «Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, το μεγαλώνω εντελώς μόνη μου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Έχει ευκολίες στις αποφάσεις, από την άλλη μου λείπει πολύ να ακούσω μια άλλη άποψη. Δυσκολεύτηκα ότι έπρεπε να αποφασίσω το σχολείο της μικρής. Την πήγα σε δημόσιο σχολείο. Είμαι υπέρ του καλού σχολείου και επειδή στη γειτονιά μας έχουμε καλό σχολείο, θεώρησα εκεί θα είναι το καλύτερο για τη δική μας οικογένεια».

«Δεν μου λείπει τίποτα γιατί έχω βρει ισορροπία για να κάνω πράγματα για εμένα και μου έχει προσθέσει το παιδί πράγματα για εμένα. Δεν θα το άλλαζα για τίποτα», εξομολογήθηκε.