Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής, Ραντεβού το ΣΚ, όπου ερωτήθηκε για τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη, τα οποία γράφουν πως «χαμογελά ξανά».

Να σημειώσουμε πως, η ηθοποιός ήταν από τις πρώτες γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη και ξεκίνησε ο όλος αγώνας για δικαίωση, υποστηρίζοντας όσο τίποτα άλλο το Metoo.

Οι δηλώσεις της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

«Γιατί να μην χαμογελάει ο Πέτρος Φιλιππίδης; Κι άλλες φορές έχει χαμογελάσει, δεν είναι η πρώτη φορά», ανέφερε αρχικά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

«Τα πράγματα που συμβαίνουν δείχνουν πώς λειτουργεί η κοινωνία μας. Έκανα ότι μπορούσα να κάνω, αλλά όσα συμβαίνουν δείχνουν πως λειτουργεί η κοινωνία μας. Το επόμενο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να μην σταματήσω ποτέ. Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά ήταν για να σταματήσει μια δράση και αν άνθρωπος ζητούσε συγγνώμη θα τον βοηθούσα να απελευθερωθεί από το οποιοδήποτε σκοτάδι. Εγώ δεν έχω μέσα μου μίσος για κανέναν. Είμαι θυμωμένη, αλλά ζήτησα δικαιοσύνη», συμπλήρωσε στις δηλώσεις της.

«Οι πράξεις που κάνουμε σαν ενήλικες έχουν προέλθει από το μεγάλωμά μας. Δεν ξέρει κανένας μας τι έχει συμβεί στην παιδική ηλικία των άλλων ανθρώπων αλλά μια γνωστή και υπέροχη ηθοποιός έχει πει “έχω κουραστεί να ασχολούμαι με την παιδική ηλικία άλλων ανθρώπων», ανέφερε επίσης.

Ο Φιλιππίδης επιστρέφει στο θέατρο

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέρριψε το αίτημα των δύο καταγγελλουσών οι οποίες τον κατηγορούν για απόπειρα βιασμού και ζητούσαν την αύξηση της ποινής του, ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η εκπομπή Το Πρωινό του ΑΝΤ1 σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, σκέφτεται την επιστροφή του στο θέατρο.

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε με την εκπομπή και επιβεβαίωσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης στο σύντομο μέλλον πρόκειται να επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι, ενώ, αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος ετοιμάζει αίτημα προς τον Άρειο Πάγο στο οποίο ζητά αναίρεση, κάτι που αν γίνει δεκτό, η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο για να εκδικαστεί από την αρχή.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Πέτρος Φιλιππίδης χαμογέλασε. Το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέρριψε τις αιτήσεις των δύο γυναικών που ζητούσαν να αναιρεθεί ποινή, η 3 ετών με αναστολή, σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αυξηθεί αυτή η ποινή. Όπως αντιλαμβάνεστε τρία χρόνια με αναστολή σημαίνει ότι το δικαστήριο έβαλε μια ποινή υπονοιών, παρότι τον καταδίκασε. Σε λίγους μήνες θα εκδικαστεί ενώπιον του Αρείου Πάγου αίτηση αναιρέσεως που έχει κάνει ο κύριος Φιλιππίδης. Αν γίνει δεκτή η αναίρεσή μας, αμέσως το δικαστήριο ξεκινά από μηδενική βάση. Αν ξανά καταδικαστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, η ποινή δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 έτη. Άρα πάμε μόνο για την αθωότητα» είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σχετικά με το ποια είναι η κατάσταση του ηθοποιού και της συζύγου του σήμερα, μετά την πυρκαγιά στο σπίτι που νοίκιαζαν –δείτε εδώ τι συνέβη-, ο δικηγόρος αποκαλύπτει: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου είναι ακόμη φιλοξενούμενοι σε σπίτι σε κατοικία σε συγγενικού προσώπου τους. Περιμένουν και προσδοκούν πότε θα δοθεί η αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία στην ιδιοκτήτρια του ακινήτου για να αποκατασταθούν οι ζημιές. Και πάλι ο Πέτρος ο Φιλιππίδης θα μισθώσει την ίδια κατοικία και αυτό είναι για λόγους αρχής».

Όσο για το γεγονός ότι πρόσφατα το ζευγάρι εθεάθη στο πάρτι γενεθλίων του Μάνου Ιωάννου –δείτε εδώ βίντεο– τονίζει: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο πάρτι δεν διασκέδαζε, ήταν παρών, δεν μπορεί έναν άνθρωπο να τον έχει φυλακισμένο και μέσα στην κοινωνία».

Τέλος, μιλώντας για την επιστροφή του ηθοποιού στο θέατρο, λέει: «Αυτό που μπορώ να σας πω με πάσα ειλικρίνεια είναι ότι για πρώτη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης γέλασε, είναι σαν να ξανά γεννήθηκε, είναι η πρώτη φορά που μου είπε ότι σκέφτεται να γυρίσει σε αυτό που είναι η ζωή του, το θέατρο».