Ο Τάκης Ζαχαράτος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα του Πρωινού του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στον Γιώργο Μαρίνο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη 10 Μαρτίου, σε ηλικία 87 ετών.

Ο γνωστός καλλιτέχνης τόνισε μεταξύ άλλων πως η ζωή του κορυφαίου showman θα έπρεπε να διδάσκεται στις δραματικές σχολές, ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε συγκινημένος για τις συμβουλές που του έδωσε.

Όσα δήλωσε ο Τάκης Ζαχαράτος στην κάμερα του ΑΝΤ1

«Θεωρώ ότι είναι τεράστια απώλεια το φευγιό του. Άνοιξε ο δρόμος για όλους τους επόμενους, έσκαψε βουνά. Είναι εγχειρίδιο της τέχνης. Θα έπρεπε να διδάσκεται στις δραματικές σχολές για τη δύναμή του, την αλήθεια του, την αξιοπρέπειά του και πάνω από όλα την ειλικρίνειά του. Σε μια περίοδο που οι άνθρωποι δεν εξομολογούνται τις σκληρές αλήθειες, ήταν και εκεί πρωτοπόρος», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, μιλώντας συνάντησή τους στην «Μέδουσα», ο Τάκης Ζαχαράτος είπε συγκινημένος: «Μου έδωσε πάρα πολλές συμβουλές… Δεν θα τον αντικαταστήσει κανένας ποτέ. Είναι -δεν θα πω ήταν- με λάμψη, ταλέντο κι ομορφιά. Συνλαντησε σπουδαίους δάσκαλους. Μάθαινα τα νέα του και πτοέ δεν τα δημοσιοποίησα γιατί είναι δικά του. Θα μείνω στη σπουδαία κληρονομιά που αφήνει σε όλους μας. Σε ευχαριστώ και μπράβο σου».

Η επιθυμία του Γιώργου Μαρίνου για την κηδεία του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Πρωινού του ΑΝΤ1, η κηδεία του showman θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 12:00, στο κοιμητήριο της Βούλας.

«Αύριο στις 12 θα γίνει η κηδεία του στη Βούλα, και η εξόδιος ακολουθεία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα. Το λέω γιατί πολλοί μας στέλνουν πάρα πολλά μήνυματα», ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιάγκας προχώρησε σε κάποιες αποκαλύψεις για τον Γιώργο Μαρίνο, λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήθελε να πάει κόσμος στον κήδεια του, παρά μόνο λίγα κοντινά άτομα που είχε κοντά του.

«Έμενε με το φιλικό του ζευγάρι. Όταν κάποια στιγμή η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεπε να μένει μαζί τους τον πήγαν -με δικά του χρήματα- στο γηροκομείο στα νότια προάστεια. Ο ίδιος είχε επιχειρήσει να απομονωθεί και η επιθυμία του ήταν να μη δει άνθρωπο και στον θάνατό του. Δεν ήθελε να υπάρχει κόσμος στην κηδεία. Μόνο το φιλικό ζευγάρι, η ξαδέλφη του και η ηγεσία του γηροκομείου. Αυτό πρακτικά δεν θα γίνει γιατί πλήθος ηθοποιών θα πάνε στην κηδεία του», ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πάνος Κατσαρίδης, αναφέροντας: «Είχε πει ότι θέλει να κηδευτεί σαν τον Μάνο Χατζιδάκι».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως ο Γιώργος Μαρίνος είχε μεριμνήσει για την κηδεία του, λεγοντας πως ο ίδιος είχε μαζέψει χρήματα για αυτή τη στιγμή. «Είχε αφήσει λεφτά για την κηδεία του, είχε μεριμνήσει γι’ αυτό».