Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η σ*ξουαλική δυσλειτουργία;

Πώς αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά η σ*ξουαλική δυσλειτουργία;
Σχέσεις 28.02.2018 11:53

Η ύπνωση είναι πιθανότατα μια από τις πιο αρχαίες επιστήμες. Ανεξάρτητα από το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, οι μεγαλύτεροι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν κατανοήσει και προωθούσαν τις επανορθωτικές, επουλωτικές και θεραπευτικές ιδίοτητες της ύπνωσης, αναγνωρίζοντας την ως μια μορφή εναλλακτικής ιατρικής και θεραπείας.

Οι Μάγιας, αλλά και οι σαμάνοι της Λατινικής Αμερικής φαίνεται ότι κατανοούσαν τις πρακτικές και τις λειτουργίες της. Ιερογλυφικά σε τάφους στην αρχαία Αίγυπτο επίσης υποδεικνύουν τη λειτουργία της εκεί το 3000 π.Χ. Επιπλέον στην αρχαία Ελλάδα, τα μαντεία αναγνωρίζονταν ως μέρη με ιδιαίτερες θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και οι αρχαίοι μάντες ως Πατέρες της αυτοΰπνωσης. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 6 σωτήρια tips για κάθε «μικροσκοπική» κοπέλα που θέλει να φιλήσει το ψηλό αγόρι της!

Ωστόσο σήμερα, ο όρος ύπνωση, προερχόμενος από την ελληνική λέξη ύπνος, συχνά συσχετίζεται με κάποια τεχνητή ακατανόητη και μυστικιστική διαδικασία που σκοπό έχει να καθοδηγήσει αλλά και να ελέγξει το άτομο και τη συμπεριφορά του.

Είναι συνήθης η περιγραφή της ως ένα στάδιο κατά το οποίο το άτομο είναι πολύ δεκτικό στο να εισπράξει ή/και να δώσει πληροφορίες παρά τη θέληση του και λειτουργεί σα ρομποτ έχοντας χάσει όποιο επίπεδο συνειδητότητας και ελεύθερης βούλησης.

Δυστυχώς, είναι πανανθρώπινο χαρακτηριστικό οτιδήποτε δεν κατανοούμε να το φοβόμαστε, να το δραματοποιούμε και να το καταρρίπτουμε.

Όμως η ύπνωση, είναι ένα παρεξηγημένο φαινόμενο που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να φέρει γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα, αφού πλέον αναγνωρίζεται ως η συντομότερη και πιο αποτελεσματική μορφή θεραπείας.

Στην πραγματικότητα η ύπνωση δεν είναι παρά μια ακίνδυνη διαδικασία συγκέντρωσης και χαλάρωσης, εκλεκτικά δοσμένης προσοχής και θετικών υποβολών στον εαυτό μας.

Σκεφτείτε απλώς ότι καθημερινά μπαίνουμε σε διαδικασία αυτοΰπνωσης, την ώρα που οδηγάμε, την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση ή την αγαπημένη μας σειρά, ακόμα και την ώρα που μιλάμε στον εαυτό μας. Η ύπνωση δε διαφέρει σε τίποτα από τον εσωτερικό μας διάλογο, τί λέμε δηλαδή και επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας και εκείνος με τη σειρά του, το πιστεύει και το εκτελεί. Πάνω σε αυτή την ιδέα μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να σκέφτονται με πιο θετικό και δημιουργικό τρόπο, ώστε να πετυχαίνουμε οτιδήποτε θελήσουμε.

Μερικές μόνο από τις εφαρμογές της θεραπευτικής ύπνωσης εντοπίζονται στην οριστική απώλεια βάρους, αντιμετώπιση φοβιών, διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων (άγχος, φόβος, ντροπή, ενοχή), διαχείριση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, αντιμετώπιση προβλημάτων αϋπνίας, διακοπή καπνίσματος, διαχείριση απωλειών/πένθους, αύξηση αυτοπεποίθησης. Αλλά και στη διαχείριση και ουσιαστική αντιμετώπιση σεξουαλικών δυσλειτουργιών σε άντρες και γυναίκες (πρόωρη εκσπερμάτιση, ανεσταλμένος οργασμός, στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη ερωτική επιθυμία, δυσπαρεύνια, κολεόσπασμος).

Τι είναι η Κλινική Θεραπευτική Ύπνωση;
Πιο συγκεκριμένα, η Κλινική Θεραπευτική Ύπνωση, είναι μια διαδικασία βαθιάς χαλάρωσης. Ένα διαφορετικό επίπεδο συνειδητότητας και αντίληψης των γεγονότων και εμπειριών του ατόμου. Όπως συχνά αναφέρω στους θεραπευόμενους μου, είναι σα να "αλλάζετε σταθμό στο ραδιόφωνο, σα να πιάνετε μια διαφορερική συχνότητα, που πάντα υπήρχε και υπάρχει αλλά δύσκολα επιλέγετε να την ακούσετε".

Κατά τη διάρκεια της χαλάρωσης το άτομο δεν κοιμάται (συσχετισμός στον οποίο συνήθως παραπέμπει η λέξη ύπνος), αλλά αντίθετα, αφυπνίζεται, δηλαδή είναι πιο δεκτικό σε θετική επιρροή και απελευθερωμένο από εσωτερικευμένες αρνητικές δηλώσεις με τις οποίες συνήθως μπλοκάρει το νου του, με συνέπεια να εγκλωβίζεται και το ίδιο.

Δείτε ακόμη: Αυνανισμός στην εφηβική ηλικία: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται!

Στόχος τίθεται ο εντοπισμός των στοιχείων, εμπειριών, εικόνων που μπλοκάρουν το άτομο σε ασυνείδητο επίπεδο, (χωρίς δηλαδή να έχει επίγνωση συνειδητά σε αυτό το γεγονός), και το ωθούν στη δυσλειτουργική συμπεριφορά την οποία και θέλει να διορθώσει. Το άτομο, δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το υλικό για αυτό και είναι τόσο δύσκολο να διακόψει και να απαλλαγεί από μια χρόνια δύσκολη συνήθεια ή κατάσταση.

Ο ρόλος του Υπνοθεραπευτή είναι να εντοπίσει αυτή την κρυμμένη αρνητική πηγή πληροφοριών και να την αντικαταστήσει μια μια περισσότερο λειτουργική για το άτομο.

Τα θεραπευτικά εργαλεία και θεραπευτικές τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν διαφέρουν αναφορικά με το ιστορικό, τις προσωπικές ανάγκες και τους στόχους του εκάστοτε ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η Κλινική Θεραπευτική Ύπνωση για σεξουαλικές δυσλειτουργίες, είναι μια συντονισμένη μορφή βραχύχρονης θεραπείας για άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο σεξουαλικό ζήτημα το οποίο δεν έχει ως αιτιολογία βιολογικά/οργανικά αίτια, δεν οφείλεται σε κάποια συγκεκριμένη ιατρική κατάσταση ή στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Η μέθοδος εδώ περιλαμβάνει υποβολή του ατόμου, χρησιμοποιώντας τεχνικές που προωθούν τη χαλάρωση. Στόχος, η βαθιά χαλάρωση του ατόμου που όταν βρεθεί σε αυτή την κατάσταση συνειδητότητας, θετικές και αισιόδοξες δηλώσεις μπορούν να εισαχθούν. Με αυτή τη διαδικασία, προηγούμενες επίπονες καταστάσεις, κεντρικές ιδέες και ρεπερτόριο συμπεριφορών που δυσκολεύουν την εγγύτητα με το/η σύντροφο και δημιουργούν την εκάστοτε σεξουαλική δυσλειτουργίαμειώνονται και σταδιακά εξαλείφονται.

Δείτε ακόμη: Υπάρχει περίπτωση να σε κερατώσει αν κάνει καλό σ*ξ;

Επιπλεόν, πολιτισμικές ή/και θρησκευτικές ιδέες που τυχόν μπλοκάρουν σεξουαλικά το άτομο με ασυνείδητο τρόπο, όπως η ντροπή, η ενοχή, ο φόβος μπορούν να δουλευτούν αποτελεσματικά, χαρίζοντας του μια υγιή σεξουαλική ζωή όπως αυτό τη φαντάζεται και την επιθυμεί.

Σε ποιους απευθύνεται;
Η Κλινική θεραπευτική Ύπνωση απευθύνεται επίσης σε άτομα με διαταραχή της ταυτότητας του φύλου βοηθώντας στην προσωπική τους ενδυνάμωση, αναγνώριση και αποδοχή αλλά και στην ανάπτυξη αυτοπεποίθησης, προωθώντας μηχανισμούς αντιμετώπισης και επιβίωσης. Επίσης, βοηθά στη χαλάρωση τους προεγχειρητικά αλλά και στη διαχείριση του πόνου μετεγχειρητικά.

Η Κλινική θεραπευτική Ύπνωση, αποτελεί μια εναλλακτική μορφή θεραπείας. Άτομα τα οποία αναζητούν μια διαφορετική, γρήγορη και αποτελεσματική προσέγγιση των όποιων δυσκολιών τους μπορούν να απευθυνθούν και να απολαύσουν τα οφέλη που αυτή υπόσχεται.

Πηγή: boro.gr

Share