"Ο σύντροφός μου τελειώνει γρήγορα! Ποια είναι η μέση διάρκεια μιας σ*ξουαλικής πράξης;" Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Με τον σύντροφό μου έχουμε μια καλή ερωτική ζωή, όμως θεωρώ ότι κατά τη διάρκεια του σεξ τελειώνει πολύ γρήγορα, γύρω στα 5 λεπτά. Ποια είναι η μέση διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης; Κωνσταντίνα

Την ερώτηση αυτή θα απαντήσει ο Ανδρολόγος του Youweekly.gr κ.Κωνσταντίνος Ρόκκας. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητή Κωνσταντίνα, η μέση διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κυμαίνεται από 10 έως 15 λεπτά από τη στιγμή της κολπικής διείσδυσης. Υπάρχουν όμως αρκετοί άντρες οι οποίοι κυμαίνονται περίπου στο 25% της διάρκειας του συνόλου, παρουσιάζοντας μια διαταραχή η οποία λέγεται πρόωρη εκσπερμάτωση.

Δείτε ακόμη: Πρόδωσες την σχέση σου; Τι πρέπει να κάνεις για να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη!

Οι άνθρωποι αυτοί εκσπερματώνουν περίπου 1-2 λεπτά από την είσοδο στον κόλπο. Αυτό έχει ως συνέπεια η σύντροφος να μην προλαβαίνει να έρθει και εκείνη σε οργασμό. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στη σχέση. Τα αίτια μπορεί να είναι είτε ψυχολογικά είτε οργανικά και θα πρέπει να γίνει διερεύνηση από ειδικό γιατρό. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν κατάλληλες θεραπείες για όλες τις περιπτώσεις.

Δείτε ακόμη: Σ*ξυπνία: Μάθε τα πάντα για τους "υπνοβάτες" του σεξ!

Πιθανότητα ο δικός σας σύντροφος να βρίσκεται κάπου στη μέση ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Αν θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να απευθυνθείς στον κατάλληλο ειδικό ανδρολόγο και να αναζητήσεις τη λύση.