Χώρισες και μαζεύεις τα κομμάτια σου; Τα 4 απαραίτητα βήματα πριν την επόμενη σχέση!

Η γνώμη του ειδικού...

Χώρισες και μαζεύεις τα κομμάτια σου; Τα 4 απαραίτητα βήματα πριν την επόμενη σχέση!

Ο χωρισμός είναι τις περισσότερες φορές μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε καθαρά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Οι άνθρωποι συχνά σαμποτάρουν την επόμενη σχέση τους, χωρίς καμία πρόθεση ή συνείδηση γι’ αυτό που κάνουν. Ακολουθούν 4 βασικά στάδια που κάθε χωρισμένος πρέπει να περάσει για να είναι πλήρως έτοιμος, όταν η αγάπη θα του χτυπήσει ξανά την πόρτα. Διαβάστε παρακάτω...

Πένθος

Οι άνθρωποι συχνά αυτο-σαμποτάρουν τις νέες τους σχέσεις με το μην θρηνούν για τη σχέση που μόλις τελείωσε. Να έχετε στο μυαλό σας ότι μία νέα σχέση δεν θα είναι ποτέ υγιής εάν προχωράτε σε αυτήν μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία σας έχει φέρει ένα διαζύγιο ή ένας χωρισμός.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να θρηνήσει όχι μόνο για τη σχέση που τελείωσε πρόσφατα, αλλά και για κάθε άλλο χωρισμό, που σας έχει αφήσει τα σημάδια του. Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο να διαχειριστείτε όλες τις συναισθηματικές απώλειες πριν προχωρήσετε σε μία νέα σχέση.

Δείτε ακόμη: Τηλεφωνικό σ*ξ: 4 tips για να έρθεις σε οργασμό σε χρόνο ρεκόρ!

Σκεφτείτε τι σας πληγώνει ή τι σας έλειψε από την παιδική σας ηλικία. Αναγνωρίστε όλα αυτά τα προβληματικά στοιχεία για να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτογνωσία και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα απαλλαγμένοι από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης

Πριν προχωρήσετε στον επόμενο άνθρωπό της ζωής σας θα πρέπει να αναλογιστείτε εάν η αυτοεκτίμησή σας βασιζόταν σε κάτι έξω από εσάς, και συγκεκριμένα στη σχέση σας. Εάν δεν έχετε εργαστεί για να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να νιώσετε καλά γι’ αυτόν, τότε θα καταλήξετε να επιλέγετε συντρόφους με σκοπό να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ξεκινάτε μία σχέση από μειονεκτική θέση, γεγονός πους σας καθιστά ευάλωτους στο να πληγωθείτε, γεγονός που θα πλήξει ακόμη περισσότερο την αυτοεκτίμησή σας. Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησής σας, χωρίς το δεκανίκι ενός ερωτικού συντρόφου.

Αποφυγή των τοξικών σχέσεων

Ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι υπονομεύουν ακούσια τη ευτυχία τους είναι η επιλογή τοξικών συντρόφων ξανά και ξανά. Αναλογιστείτε τι συνέβαινε στις σχέσεις σας μέχρι τώρα. Συνηθίζεται να επιλέγετε άτομα που βγάζουν τον καλύτερο ή τον χειρότερό τους εαυτό; Όταν μπείτε πάλι στη διαδικασία των ρομαντικών ραντεβού, φροντίστε να επιλέξετε άτομα υγιή, ευγενικά και προσεκτικά σε συναισθηματικό επίπεδο.

Δημιουργία δεξιοτήτων οικειότητας

Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι επιλέγουν συντρόφους που έχουν ανάλογες με τις δικές τους δεξιότητες επικοινωνίας και οικειότητας. Αυτό σημαίνει ότι εάν υστερείτε σε αυτό το κομμάτι, τότε πιθανότατα θα καταλήξετε με έναν σύντροφο που επίσης υστερεί. Πάρτε το χρόνο σας για να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε και σχετίζεστε με τους γύρω σας. Δεν αρκεί να αναγνωρίσετε τι σας αρέσει και τι σας απωθεί, χρειάζεται αυτές τις προτιμήσεις να μπορείτε να τις μεταφέρετε στους ανθρώπους που είναι στη ζωή σας. Εξασκηθείτε στο να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και βάλτε όρια στις σχέσεις σας με τους άλλους.

Με πληροφορίες από το psychologytoday.com - boro.gr