"Μένω στον γάμο μου από συμβιβασμό και για να μην στενοχωρήσω τα παιδιά μου! Τι να κάνω;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Νιώθω ότι παραμένω στον γάμο από συμβιβασμό. Ο σύζυγός μου έχει πολλά ελαττώματα που δεν αντέχω. Σκέφτομαι το διαζύγιο αλλά η μητέρα μου λέει να μη χωρίσω επειδή θα στενοχωρήσω τα παιδιά μου. Κυριακή..

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητή Κυριακή, είναι άδικο για σένα να καταλήγεις να ζεις με αυτό το συναίσθημα του συμβιβασμού. Αν επικρατεί αυτό το συναίσθημα τότε κάθε μέρα θα νιώθεις όλο και πιο άσχημα, στενοχωρημένη, θυμωμένη και απογοητευμένη. Αυτό θα σε κάνει να πρέπει να βρίσκεις συνεχώς περισσότερη υπομονή για να «αντέχεις» το βάρος.

Δείτε ακόμη: Η στιγμή της αλήθειας! Πως θα καταλάβεις ότι σε έχει βαρεθεί! Αντέχεις να μάθεις;

Και αν συνεχίσεις με το μοτίβο αυτό τότε ούτε που θα το καταλάβεις πότε θα σου παρουσιαστούν ψυχοσωματικά συμπτώματα και κατάθλιψη. Η λύση δεν είναι να παραμένεις ακινητοποιημένη, συμβιβασμένη και να δέχεσαι βάσανα. Πρέπει να ενεργοποιηθείς και να δεις πώς θα βρεις μια πιο δυναμική λύση. Εσύ θα σκεφτείς τι επιλογές έχεις! Θα προσπαθήσεις να βοηθήσεις τον σύζυγό σου να καταλάβει τις συμπεριφορές εκείνες που σε ενοχλούν; Θα τον πείσεις ότι κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του πρέπει να τα βελτιώσει;

Δείτε ακόμη: Τηλεφωνικό σ*ξ: 4 tips για να έρθεις σε οργασμό σε χρόνο ρεκόρ!

Θα βρεις εσύ η ίδια το θάρρος να προχωρήσεις στο διαζύγιο; Η άποψη που εκφράζεις, ότι αν χωρίσεις θα επηρεάσεις αρνητικά τα παιδιά σου, δεν είναι ρεαλιστική. Το να βρίσκεσαι σε έναν δυστυχισμένο γάμο μπορεί να έχει τελικά χειρότερες συνέπειες, σε σύγκριση με ένα διαζύγιο, για την ψυχική και συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών σου. Επίσης, στις απόψεις και τις αποφάσεις σχετικά με τον γάμο σου δεν πρέπει να έχει λόγο η μητέρα σου ή κάποιο άλλο πρόσωπο, παρά μόνο εσύ η ίδια. Μη μένεις παθητική, πείσμωσε και θα αρχίσεις να βρίσκεις μια λύση!