Αληθινή εξομολόγηση: «Κρύβω ότι πήρα διαζύγιο»! Η ιστορία του Μάκη και της Τάνιας και οι λόγοι που το έκαναν!

Εσείς τους στηρίζετε;

Αληθινή εξομολόγηση: «Κρύβω ότι πήρα διαζύγιο»! Η ιστορία του Μάκη και της Τάνιας και οι λόγοι που το έκαναν!

Η προσωπική μας ζωή, είναι δική μας υπόθεση. Η ανθρώπινη περιέργεια ωθεί ωστόσο τους γύρω μας σε ερωτήσεις για το τί μπορεί να συμβαίνει σπίτι μας, αλλά η απόφαση για το εάν θα μάθουν ανήκει μόνο σε εμάς. Εάν πάρεις διαζύγιο, θες δεν θες, όλοι θα το μάθουν κάποια στιγμή.

Όσο «δικό σου» θέμα και να θεωρείς ένα διαζύγιο, μοιραία αφορά και τους άλλους και τους επηρεάζει, σου αρέσει δεν σου αρέσει. Διαβάστε παρακάτω....

Οι λόγοι για τους οποίους ένα ζευγάρι χώρισε ίσως να μη μαθευτούν ποτέ, αλλά κάθε στενός φίλος και συγγενής πρέπει να γνωρίζει. Φαντάσου να σας στείλουν καμιά κοινή πρόσκληση για γάμο, να σε ρωτήσουν τί κάνει ο άντρας σου/η γυναίκα σου ή να σε πάρουν στα γενέθλιά του/της να σου ευχηθούν. Δεν είναι και ό, τι καλύτερο. Εκτιμούμε την ιδιωτικότητα, αλλά οι άλλοι δεν σου φταίνε να τους φέρεις σε τόσο δύσκολη θέση, επειδή εσύ επέλεξες να το κρατήσεις κρυφό.

Δείτε ακόμη: "Μένω στον γάμο μου από συμβιβασμό και για να μην στενοχωρήσω τα παιδιά μου! Τι να κάνω;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Δυστυχώς, το στίγμα ενός διαζυγίου οδηγεί τους διαζευγμένους στην απόκρυψη της νέας τους κατάστασης, ακόμη και από τους πιο στενούς συγγενείς! Η Τζούλια, 45 ετών με 2 γιους μεγάλους σε ηλικία μου εκμυστηρεύτηκε ότι αυτή και ο σύζυγός της έχουν χωρίσει εδώ και 15 χρόνια και δεν το γνωρίζει κανείς, ούτε καν τα παιδιά τους! Εξακολουθούν να ζουν μαζί και να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που κανείς δεν το έχει αντιληφθεί κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια. Ορκίζεται ότι θα πάρει το μυστικό της στον τάφο και δεν θα το αποκαλύψει ποτέ ούτε στα ίδια της τα παιδιά! Καλύτερα να νομίζουν ότι οι γονείς τους είναι ακόμα παντρεμένοι!

Μετά από μια θυελλώδη περίοδο στο γάμο τους αποφάσισαν να χωρίσουν. Πολύ ήσυχα και εντελώς αναίμακτα κίνησαν τις νομικές διαδικασίες και αμέσως μόλις βγήκε το διαζύγιο, ο πρώην της, ο οποίος είναι ιδιαίτερα θρήσκος της πρότεινε να συμφιλιωθούν και να εξακολουθήσουν να μένουν μαζί κυρίως για χάρη των παιδιών. Εξακολουθεί να φορά τη βέρα της, χρησιμοποιεί το επίθετο του συζύγου της και ουσιαστικά ζει σαν μια κανονική παντρεμένη γυναίκα! Όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, σημασία έχει ότι λειτουργεί για εκείνους.

Δείτε ακόμη: Το πρωινό σ*ξ είναι... σωτήριο! Αυτή είναι η ιδανική στάση...

Η ιστορία του Μάκη και της Τάνιας – ή μάλλον το διαζύγιό τους – παρέμεινε κρυφό, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους. Μετά από 37 χρόνια γάμου και 3 παιδιά συν πόσα εγγόνια αποφάσισαν να χωρίσουν διακριτικά και ήρεμα χωρίς να το μάθει κανείς. Μήνες αργότερα, όταν τελικά το διαζύγιο βγήκε, κανείς δεν ήξερε ότι η γιαγιά και ο παππούς δεν ήταν πια μαζί. Το καλοκαίρι ήρθε και έφυγε, πήγαν όλοι μαζί διακοπές και όλοι υπέθεταν ότι ζούσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Το Μάρτιο που μας πέρασε, η Τάνια πήγε στο σπίτι της κόρης της με μια βαλίτσα ανά χείρας και της είπε τα συνταρακτικά νέα. Ο άντρας της είχε ήδη μετακομίσει σε άλλο σπίτι και η Τάνια, που δεν μπορούσε να μείνει μόνη, ζήτησε από την κόρη της αν μπορούσε να μείνει μαζί της. Η κόρη της και η οικογένειά της όχι μόνο δεν είπαν πουθενά το παραμικρό, αλλά ορκίστηκαν να κρατήσουν το μυστικό της μέχρι τέλους. Η δεύτερη κόρη ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ένα μήνα αργότερα, αλλά της ζητήθηκε να μην πει τίποτα στα παιδιά της, πράγμα που έγινε. Το τρίτο παιδί έμαθε οι γονείς του χώρισαν μόνο όταν δεν εμφανίστηκαν μαζί σε μια οικογενειακή μάζωξη και όλα αυτά ένα χρόνο μετά το διαζύγιο!

Τα εγγόνια από τη δεύτερη κόρη έμαθαν κι εκείνα για το διαζύγιο της γιαγιάς και του παππού εκείνη τη μέρα. Ωστόσο δεν είπαν τίποτα στα υπόλοιπα αδέρφια τους που δεν μπόρεσαν να έρθουν εκείνη την ημέρα. Η ανακοίνωση ενός διαζυγίου αφορά τους άμεσα εμπλεκομένους. Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή επηρεάζει και τους γύρω τους. Όποιος χωρίζει, έχει τους δικούς του προσωπικούς λόγους για το αν θα μοιραστεί ή όχι τα νέα του αυτά. Οι περισσότεροι από εμάς θα το λέγαμε σε κάποιο συνάδελφο, σε κάποιο φίλο ή φίλη, σίγουρα στους γονείς και στα αδέρφια μας. Είναι μια μεγάλη αλλαγή που δεν μπορείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου. Γιατί όμως κάποιος να κρύψει το γεγονός ότι χώρισε; Στην περίπτωση του Μάκη και της Τάνιας, ήταν η ντροπή και οι συντηρητικές, αναχρονιστικές τους απόψεις για το διαζύγιο, που τους έκαναν να μην το πουν σε κανέναν. Φοβήθηκαν τις αντιδράσεις των γύρω τους.

Αντιμετώπισαν το διαζύγιο ως αποτυχία και δεν ήθελαν τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο ή να τους θεωρήσουν αποτυχημένους. Λίγο οι θρησκευτικοί λόγοι, λίγο άλλοι φίλοι που χώρισαν και έγιναν αντικείμενο κουτσομπολιού από φίλους, οικογένεια και γείτονες, τους έκανε να μη θέλουν να το μάθει κανείς. Η δεύτερη κόρη της Τάνιας είναι επίσης χωρισμένη. Όταν ανακοίνωσε το διαζύγιό της στη μητέρα της, εκείνη έσπευσε να την κατηγορήσει ότι βιάζεται και δεν το παλεύει και τα παρατάει εύκολα. Όταν η Τάνια χώρισε και η ίδια, είδε το διαζύγιό της ως ένα είδος θεϊκής τιμωρίας για τα όσα είχε πει στην κόρη της τότε. Μερικές φορές τελικά το διαζύγιο είναι κάτι πολύ άσχημο που πρέπει όμως να κάνουμε. Δεν είναι αποτυχία ούτε ντροπή. Η αντίδραση της Τάνιας και του Μάκη δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Ήταν παντρεμένοι πάνω από 30 χρόνια. Πέρασαν μια ζωή μαζί και απέκτησαν παιδιά και εγγόνια.

Ποτέ δεν είχε περάσει το διαζύγιο από το μυαλό τους μέχρι που είδαν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά μεταξύ τους. Πίστευαν ότι θα επιβίωναν, αλλά δεν ήταν εύκολο. Ως γονείς ένιωθαν μεγάλη ευθύνη απέναντι στα παιδιά τους και ήθελαν να τους δώσουν το καλό παράδειγμα. Δεν ήθελαν ούτε να στεναχωρήσουν κανέναν, ούτε όμως και να δείξουν ότι το διαζύγιο είναι λάθος. Αυτό που η Τάνια δεν υπολόγισε είναι ότι το μυστικό της θα μπορούσε να διχάσει και να πληγώσει το ίδιο αν όχι και περισσότερο την οικογένειά της σε σχέση με το διαζύγιο. Γιατί να το κρύψει άλλωστε αφού πρόκειται να μαθευτεί; Θα μαθευτεί, λοιπόν, που θα μαθευτεί, καλό είναι ο ένας από τους δύο να αναλάβει να ενημερώσει τους οικείους. Δύσκολο είναι ακόμη και τα λόγια να βρεις για να ανακοινώσεις το διαζύγιό σου. Ωστόσο, όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα θα αποδεχτούν το γεγονός αφού είναι δική σου η ζωή, άρα δική σου και η απόφαση. Αν και σοκαρισμένοι ή λυπημένοι, θα συμφιλιωθούν στο τέλος με την ιδέα. Εξάλλου εσύ θα ζήσεις με την απόφασή σου, όχι οι υπόλοιποι. Οπότε σταμάτα να σκέφτεσαι τί θα πουν ή τί θα σκεφτούν οι άλλοι. Δεν μπορούμε μια ζωή να τους ικανοποιούμε όλους!

Πηγή: singleparent.gr