"Η κατάλληλη ηλικία για να ολοκληρώσει μια κοπέλα είναι μετά τα 17; Ισχύει;" Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Είμαι 16 ετών και είμαι σε σχέση με έναν συνομήλικό μου εδώ και έναν χρόνο. Πρόσφατα διάβασα ότι η κατάλληλη ηλικία για να ολοκληρώσει μια κοπέλα είναι μετά τα 17 οπότε και το σώμα της είναι πιο έτοιμο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι μύθος; Γιώτα

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Χώρισες πριν το καλοκαίρι; Κανένα πρόβλημα! Όσα πρέπει να κάνεις για να "βρεις" γρήγορα τον εαυτό σου!

Αγαπητή Γιώτα, μια συνηθισμένη ερώτηση που κάνουν τόσο οι έφηβοι όσο και οι γονείς τους είναι ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσουν οι σεξουαλικές επαφές. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μία καθορισμένη απάντηση η οποία να ισχύει για όλους και για όλες τις καταστάσεις. Σίγουρα για να προχωρήσει κανείς σε επαφή θα πρέπει να είναι τόσο ψυχικά όσο και σωματικά έτοιμος.

Δείτε ακόμη: Κολλημένος με την...μπάλα! Πως να επιβιώσεις από το Μουντιάλ!

Αυτό όμως διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σίγουρα η πρώτη επαφή δεν θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα πίεσης από τον σύντροφό, ούτε να είναι πράξη μιμητισμού. Πολλά αγόρια και κορίτσια θεωρούν ότι επειδή άτομα στο φιλικό τους περιβάλλον έχουν ήδη σεξουαλικές σχέσεις θα πρέπει να έχουν κι εκείνα. Δεν υπάρχει λοιπόν ένας κανόνας. Αν κάποιος είναι ψυχικά και σωματικά έτοιμος και βρίσκεται και στην κατάλληλη σχέση τότε, χωρίς αναγκαστικά να βιάζεται, θα έρθει από μόνη της η στιγμή της σεξουαλικής επαφής.