Γιατί απατούν οι γυναίκες; Η εξομολόγηση δυο γυναικών μας δίνει την απάντηση!

Δύο γυναίκες εξομολογούνται την ιστορία τους

Γιατί απατούν οι γυναίκες; Η εξομολόγηση δυο γυναικών μας δίνει την απάντηση!

Όλες όμως οι παραπάνω υποθέσεις αποτυγχάνουν να αποδείξουν ότι και στις γυναίκες αρέσει το σεξ. Στην πραγματικότητα, αρκετές γυναίκες αναζητούν την συναισθηματική και σεξουαλική ικανοποίηση, έξω από μονογαμικές σχέσεις.


Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες, όχι μόνο έχουν παράλληλες σχέσεις τόσο συχνά όσο οι άντρες, αλλά μερικές από αυτές έχουν μια τάση προς την απιστία με γενετική προδιάθεση. Το 2014, οι ερευνητές βρήκαν ένα πολύ σημαντικό σύνδεσμο ανάμεσα σε συγκεκριμένα γονίδια των γυναικών, τα οποία σχετίζονται με την απιστία. Δεν βρήκαν όμως κάτι αντίστοιχο και στους τους άντρες. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Πως να χωρίσεις τον σύντροφο σου με 5 απλά βήματα!


Φυσικά οι άνθρωποι είναι άπιστοι για πολλούς διαφορετικούς λόγους, σεξουαλική επιθυμία, συναισθηματικά κενά, κρίση ηλικίας, εκδίκηση και ίσως από βαρεμάρα. Αν όμως υπάρχει μια έρευνα η οποία θα υποδεικνύει ότι οι γυναίκες είναι επιρρεπείς στην απιστία όσο οι άντρες, συχνά νιώθουμε ότι είναι λιγότερο άπιστες σε σχέση με το αντρικό φύλο;

Όποια και αν είναι τα πιστεύω σου στο κομμάτι της απιστίας, μπορείς να μάθεις περισσότερα στο πως λειτουργούν οι γυναίκες. Για να αποκτήσουμε μια πιο συγκεκριμένη ματιά, μιλήσαμε με δύο γυναίκες οι οποίες είχαν παράλληλες σχέσεις και τις ρωτήσαμε, τι ήταν αυτό που τις οδήγησε στην απιστία. Φυσικά και δεν εκπροσωπούν το σύνολο, αλλά θα καταλάβουμε ίσως λίγα πράγματα παραπάνω, για τον τρόπο σκέψης τους.


«Είχα τελείως διαφορετικό ρόλο στην απιστία. Είχα ξαναπάει με άλλη γυναίκα στο παρελθόν και είχα κοντέψει να διαλύσω το γάμο μας δύο φορές. Ήμουν με την κοπέλα μου τρία χρόνια και την απάτησα με έξι διαφορετικούς ανθρώπους.

Δείτε ακόμη: Περνάει η σχέση σας κρίση; Αυτοί είναι οι τρόποι για να σε ερωτευτεί ξανά!

Η σχέση μας αποκτούσε ολοένα και μεγαλύτερη απόσταση. Είχα τις συγκεκριμένες ευκαιρίες όταν ήμουν έξω, όταν ταξίδευα και έβρισκα κόσμο ο οποίος μπορούσε να με εκτιμήσει. Οπότε έβλεπα αυτές τις ευκαιρίες με προκλητικό τρόπο και ομολογώ πως πάντα τη γλίτωνα και δυστυχώς εκεί ήταν το πρόβλημα. Η σύντροφος μου με είχε δίπλα της κάθε μέρα, αλλά δεν έδινε σημασία σε εμένα και τα σημάδια. Στην αρχή το έκανα για να τραβήξω την προσοχή και μετά για να επιβεβαιωθώ.

Μου πήρε λίγους μήνες μετά το χωρισμό, μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι κοιμόμουν με όλους αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το ξέρει. Για ποιό λόγο να κάνω κάτι τέτοιο; Έφταιγε η μεταξύ μας επικοινωνία. Δεν της μίλησα ποτέ και δεν προσπάθησα να φτιάξω όλα όσα είχαν χαλάσει μεταξύ μας. Δυστυχώς κατάλαβα αργά, ότι δεν ήταν υγιής ο τρόπος σκέψης μου. Προσωπικά, δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ, κάτι γιατο οποίο δεν θα είμαι περήφανη. Το να ζώ με αξιοπρέπεια, είναι ότι πιο σημαντικό για εμένα».

Κατερίνα 34, Θεσσαλονίκη

Δείτε ακόμη: Το μυστικό για να μην εξελιχθεί η διαφωνία σας σε καβγά!

«Αν ρωτήσετε φίλους και συγγενείς γιατί χωρίσαμε με τον άντρα μου πριν από τρία χρόνια, θα σας πούν ότι απλά ερωτεύτηκα κάποιον άλλο. Είναι μια θλιβερή αλλά απολύτως κατανοητή ιστορία. Ακόμα με κρίνουν, αλλά υπάρχει κάτι ρομαντικό σε όλο αυτό και όχι για αυτό που συνέβη.

Αρκετοί δεν γνωρίζουν ότι προσπαθούσα να πάρω διαζύγιο δύο χρόνια και ότι ο γάμος μας ήταν ένα μαύρο χάλι. Είχα συνέχεια κρίσεις πανικού και σκέφτηκα πάρα πολλές φορές να αυτοκτονήσω. Ένιωθα παγιδευμένη. Ήμασταν φτωχοί, δεν είχαμε αυτοκίνητο και δούλευα μόνο εγώ. Νομίζω ότι για χρόνια είχαμε μια άσχημη εξάρτηση ο ένας από τον άλλο και ξαφνικά σταμάτησα να νιώθω καλά μαζί του. Ένιωθα να πνίγομαι.

Σε μια γιορτή στο γραφείο ένας συνάδελφος μου πρότεινε να κοιμηθούμε μαζί. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μου άρεσε η ιδέα. Ήθελα να έχω μυστικά από το σύζυγο μου. Εκείνος ήταν ο κακός σύζυγος και εγώ η κακιά γυναίκα δίπλα του. Δεν ήμουν το θύμα και ένιωθα πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου.
Οπότε κοιμήθηκα με το συνάδελφο μου. Δεν μου άρεσε καν, αλλά ήθελα να το κάνω.

Μετά από καιρό ερωτεύτηκα τον καλύτερο μου φίλο. Βρήκα άλλη δουλειά και χώρισα το σύζυγο μου. Η σχέση μας ήταν διαφορετική και μου έδειξε ότι υπήρχαν πράγματα που θα μπορούσα να αλλάξω, για να μείνω σε μια σχέση και φοβόμουν πάρα πολύ μην τα χάσω σε περίπτωση που αποφάσιζα να φύγω».

Μαρία 31, Αθήνα