Οι λόγοι που επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους που μας μοιάζουν!

Και όμως τα ζευγάρια που μοιάζουν είναι ευτυχισμένα!

Οι λόγοι που επιλέγουμε ερωτικούς συντρόφους που μας μοιάζουν!

Σύμφωνα με επιστήμονες όσα περισσότερα γονίδια έχουν κοινά οι άνθρωποι, τόσο τείνουν να ψάξουν για παρόμοια χαρακτηριστικά στους συντρόφους τους.

Για αυτό το λόγο κιόλας μας ελκύουν άντρες οι οποίοι μας μοιάζουν εξωτερικά. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα κριτήρια για να βρεις το ιδανικό άντρα να κάνει το επόμενο βήμα!

Οι επιστήμονας έκαναν μια έρευνα στην οποία φοιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο ταιριαστά είναι τα ζευγάρια από φωτογραφίες που τους έδειξαν και πόσο πιθανό ήταν να παντρευτεί.

Δείτε ακόμη: Ξελόγιασε τον και... ρίξτον στο κρεβάτι! 8 απλά βήματα!

Που οφείλεται όμως η ομοιότητα των ερωτευμένων ζευγαριών;

Ενσυναίσθηση

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτή η ομοιότητα οφείλεται και σε μια λειτουργία της ενσυναίσθησης. Η ιδέα είναι ότι οι ερωτικοί σύντροφοι, συχνά συμπάσχουν με τον άλλον και το “μερίδιο” των συναισθηματικών καταστάσεών τους. Έτσι, ενώ μοιράζονται συναισθήματα ,σημαίνει ότι μπορούμε επίσης να μοιραζόμαστε και τις ίδιες εκφράσεις του προσώπου, το οποίο μπορεί να είναι το πραγματικό κλειδί για την αυξημένη φυσική ομοιότητα.

Δείτε ακόμη: Έτσι θα τον κρατήσει κοντά σου.. χωρίς μάγια!

Κοινές εμπειρίες

Άλλος ένας λόγος που αρχίζουμε να μοιάζουμε με τον σύντροφό μας είναι οι κοινές εμπειρίες. Κατά την διάρκεια της κοινής τους ζωής τα ζευγάρια περνάνε μαζί πολλές καλές και κακές εμπειρίες που επηρεάζουν την γλώσσα του σώματός τους. Η ιστορία τους είναι γραμμένη στα πρόσωπά τους. Μας ελκύουν άνθρωποι που μοιάζουν με εμάς

Καθρεπτισμός

Τέλος σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες , τα ζευγάρια που είναι συγχρονισμένα καθρεφτίζουν ο ένας τις κινήσεις και τις συνήθειες του άλλου. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει συναισθηματική άνεση και εμπιστοσύνη στην σχέση τους. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σύντροφοι τείνουν να αλλάζουν τις συνήθειές τους κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου.