Θες να ανανεωθεί η σχέση σου; Μάθε τον τρόπο και εφάρμοσέ τον!

Πως θα το πετύχεις αυτό;

Θες να ανανεωθεί η σχέση σου; Μάθε τον τρόπο και εφάρμοσέ τον!

Μπορεί να φανεί υπερβολικό, όμως ο μεγαλύτερος εχθρός μιας σχέσης, είναι ο χρόνος, ειδικά ο πολύς χρόνος.

Μετά τους 18 πρώτους μήνες «ζωής» μιας σχέσης, δίνουμε καθημερινό αγώνα για να την διατηρήσουμε μακριά από τα «νύχια» της αναπόφευκτης φθοράς που επιφέρει ο χρόνος. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Ξάνθη: Συγκλονίζει η αυτοκτονία ποδοσφαιριστή - "Το τι έγινε ο Θεος το ξέρει και ο ίδιος..."

Ανεξαρτήτως του διαστήματος που μετρά η σχέση σας, ο χρόνος μπορεί να επιφέρει σταδιακά μικρές (δυσάρεστες) αλλαγές, όπως ρουτίνα, μείωση ενδιαφέροντος, έλλειψη επικοινωνίας και σταδιακή εξασθένιση του αρχικού ενθουσιασμού, τα οποία με τη σειρά τους θα γίνουν λίπασμα για να ανθίσουν άλλου είδους «ζιζάνια» στην κήπο της καρδιάς σας, όπως γκρίνια, σεξουαλική αποχή, τάσεις απομάκρυνσης (που μπορούν να μεταφραστούν και στο γνωστό «σύνδρομο του ελεύθερου πουλιού») και πολλά ακόμη.

Αν νιώθετε πως η ρουτίνα απειλεί τη σχέση σας και σας απομακρύνει από τον σύντροφό σας, υπάρχουν έξυπνοι τρόποι, οι οποίοι θα αναζωπυρώσουν τη… σπίθα μεταξύ σας και θα σας κάνουν να νιώσετε πως ερωτεύεστε ο ένας τον άλλο από την αρχή.

Μην αμελείτε την εμφάνισή σας: Το ότι νιώθετε άνετα μαζί του δε δικαιολογεί τα λαδωμένα μαλλιά, τις τρύπιες φόρμες και τα βαμβακερά «σλιπ της γιαγιάς». Δεν κάνει κακό μόνο στην εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία, τη σεξουαλικότητα και την αυτοπεποίθησή σας. Ακόμη κι αν οι υποχρεώσεις τρέχουν, αφιερώστε έστω και μια μέρα την εβδομάδα στην προσωπική σας περιποίηση. Όσον αφορά στη «σπιτική» σας αμφίεση, διαλέξτε όμορφα και ανάλαφρα ρούχα που, αν και άνετα, αναδεικνύουν τη θηλυκότητά σας.

Έρωτά μου εσύ, ψηφιακέ!: Πότε ήταν η τελευταία φορά που του στείλατε ένα μήνυμα (sms ή και στο facebook ακόμη) για να του πείτε πόσο τον σκέφτεστε; Σας ακούγεται παιδιάστικο; Κι όμως, σκεφτείτε την έκπληξη και το χαμόγελο που θα χαραχτεί στα χείλη του, όταν διαβάσει το μήνυμά σας. Ίσως είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή! Μια γλυκιά σας κουβέντα θα κάνει τα deadlines, τα τηλέφωνα, τους διευθυντές και τους πελάτες να μοιάζουν αμελητέα, αφού εσείς είστε εκεί για εκείνον, τον σκέφτεστε, τον αγαπάτε και ξέρετε πως όλα θα πάνε καλά.

Η σιωπή είναι χρυσός: Είναι μερικές φορές που τα λόγια περιττεύουν, ειδικά αν έχετε συνηθίσει να συζητάτε συνεχώς για θέματα καθημερινότητας (δουλειά, λογαριασμοί, υποχρεώσεις, δουλειές του σπιτιού). Αντ’ αυτού αφιερώστε λίγο χρόνο απλά κοιτώντας ο ένας τον άλλο, εκτιμώντας τη στιγμή και τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας… τον δικό σας άνθρωπο. Μπορεί να νιώσετε λίγο αμήχανα στην αρχή, όμως σκεφτείτε: αυτό δε κάνατε και τότε που πρωτογνωριστήκατε;

«Θυμάσαι τότε που…» : Τι είναι χειρότερο απ’ το να ζει κανείς στο παρελθόν; Το να το λησμονεί. Αναπολώντας ευτυχισμένες στιγμές που ζήσατε μαζί, ενισχύετε τη σχέση σας. Θυμηθείτε ένα αστείο περιστατικό, μια ρομαντική στιγμή, μια γλυκιά χειρονομία , τις περασμένες διακοπές σας. Το γεγονός πως έχετε ζήσει τόσες όμορφες στιγμές λέει πολλά για το τι σημαίνει ο ένας για τον άλλο.

Δείτε ακόμη: Zara: Τα εκπτωτικά παλτό που δεν θα θες να αποχωριστείς!

Κάντε την πρώτη κίνηση: Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχετικά με την… βαρεμάρα στο κρεβάτι, περίπου το 60% απάντησε πως ήθελε ο ερωτικός του σύντροφος να προτείνει κάτι που θα τους έβγαζε από τη ρουτίνα της κρεβατοκάμαρας, ενώ το 80% των ανδρών απάντησε πως τους διεγείρει όταν η γυναίκα παίρνει τα ινία και κάνει εκείνη το «σεξουαλικό κάλεσμα». Γι’ αυτό, αφήστε την παράδοση που θέλει τον άντρα να είναι εκείνος που κάνει την πρώτη κίνηση, πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας και φλερτάρετέ τον εσείς! Επίσης, μην ξεχνάτε πως το μυαλό είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό, γι’ αυτό παραμείνετε ανοιχτή σε νέα ερωτικά παιχνίδια, ή ακόμη καλύτερα, προτείνετέ του εσείς κάτι που θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Έκπληξη!: Κάντε κάτι που δε θα περιμένει, από το να μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό ή κάποιο… αφροδισιακό πιάτο (είχαν δίκιο οι παλιές που έλεγαν πως ο έρωτας περνά απ’ το στομάχι!), κάντε του δώρο κάτι που ξέρετε πως θέλει, κάτι που θα του πάρει το μυαλό από τη πίεση και το στρες της καθημερινότητας. Θα σας λατρέψει!

Το πολύ μαζί σκοτώνει: Μπορεί να είστε ζευγάρι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάνετε τα πάντα μαζί! Βρείτε λίγο χρόνο για τους φίλους σας, το αγαπημένο σας χόμπι, μια νέα ασχολία, το γυμναστήριο, ένα βιβλίο και τολμήστε το… solo! Θα τον κάνει να εκτιμήσει το χρόνο που περνάτε μαζί και φυσικά το ότι θα του λείψετε, έστω και λίγο, θα κάνει τεράστια διαφορά.

Βγείτε έξω: Ο καναπές, η τηλεόραση, η πολυθρόνα είναι εχθρός σας! Μπορεί να λέτε πως το σπίτι είναι η «φωλίτσα» σας, αλλά μήπως έχει έχετε παραγίνει… σπιτόγατοι; Ξεφύγετε από τους τέσσερις τοίχους του σπιτιού κι απολαύστε μαζί μια βόλτα στη θάλασσα, ένα πικ-νικ στο πάρκο, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, μια γκαλερί ή δοκιμάστε μια κοινή δραστηριότητα, όπως ποδήλατο, ράφτινγκ, μαθήματα κεραμικής, κηπουρικής, ακόμη και μια «extreme» βόλτα στο Allou! Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εκρήξεις πηγαίου ενθουσιασμού, αδρεναλίνης και χιούμορ είναι η καλύτερες λύσεις, αφού θα αποκτήσετε νέα θέμα συζήτησης κι ενδιαφέροντος, θα ξεφύγετε από την καθημερινότητα, ενώ παράλληλα θα κοινωνικοποιηθείτε σαν ζευγάρι πέρα από τα στενά όρια του ήδη γνωστού σας κύκλου.

Μην πηγαίνετε για ύπνο τσακωμένοι: Οι μαμάδες και οι γιαγιάδες το είχαν μότο κι όχι άδικα. Έρευνες έχουν δείξει πως ο ύπνος δεν είναι μόνο μια περίοδος για να αναζωογονήσουμε το σώμα μας, αλλά παράλληλα είναι και η στιγμή που όλες οι εμπειρίες της ημέρας επεξεργάζονται από το υποσυνείδητό μας. Έτσι, αν πάτε για ύπνο τσακωμένοι, το υποσυνείδητό σας συσσωρεύει αυτές τις αρνητικές εμπειρίες, οι οποίες σταδιακά θα δημιουργούν μεταξύ σας ένα κλίμα δυσαρέσκειας και απόστασης, με αποτέλεσμα να καταλήξετε να ενοχλείστε από την παρουσία του αλλού, χωρίς να θυμάστε καν γιατί! Φροντίστε να λύνετε τα ήσσονος σημασίας ζητήματα πριν πάτε για ύπνο ή αποφασίστε από κοινού να τα συζητήσετε εκτενέστερα την επόμενη μέρα με καθαρό μυαλό.

Μιλήστε: Όχι, για το ποιος θα βγάλει έξω το σκύλο βόλτα ή θα ανάβει στην πολυλογού διαχειρίστρια να πληρώσει τα κοινόχρηστα, αλλά επικοινωνήστε. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε για τα όνειρα σας, τις κρίσεις πανικού, τι θέλετε να αλλάξετε ή τι πραγματικά σκέφτεστε; Συζητώντας ο ένας με τον άλλο για τα όνειρα, τις φαντασιώσεις και τις ελπίδες ανοίγει πραγματικά ένας νέος δρόμος για μια εμπνευσμένη συζήτηση.