Ημέρα της γυναίκας: 5 ισχυρές προσωπικότητες που άλλαξαν την ιστορία! Για την δεύτερη δεν είχαμε ιδέα...

Ημέρα της γυναίκας: 5 ισχυρές προσωπικότητες που άλλαξαν την ιστορία! Για την δεύτερη δεν είχαμε ιδέα...

Σήμερα είναι η ήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας! Όλες την γιορτάζουμε και κάνουμε την «επανάσταση» μας, αλλά ξέρεις γιατί την γιορτάζουμε;

Κορίτσια, ενωθείτε! Ξεκινάμε… Διαβάστε παρακάτω

Η ημέρα αυτή είναι για να μας υπενθυμίζει την ισότητα και τα δικαιώματα που έχουν οι γυναίκες σε σχέσεις με τους άντρες. Η πρώτη Διεθνής μέρα γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και από το 1975, τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με σκοπό την ανάδειξη των δικαιωμάτων της γυναίκας ανά τον κόσμο.

Δεν γινόταν λοιπόν σήμερα, το youweekly.gr , σαν φόρο τιμής να μην αναφερθεί στις πέντε γυναίκες που με τη στάση και το έργο τους έκαναν τον κόσμο να σκέφτεται διαφορετικά!

Δείτε ακόμη: 4+1 μυστικά για να γίνεις διάσημη και πιο πλούσια από την Κιμ Καρντάσιαν! Το δεύτερο θα σας εκπλήξει....

“Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι”

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η Σιμόν Ντε Μποβουάρ (1908 – 1986), η οποία ήταν το σύμβολο φεμινισμού του 20ου αιώνα, που με το έργο της και το προοδευτικό μυαλό της «βαφτίστηκε» ως «Μητέρα του φεμινισμού». Για να δείτε πόσο προοδευτική ήταν, η ίδια είχε δηλώσει πως δεν παντρεύτηκε τον επί ετών σύντροφο της γιατί «ο γάμος είναι περιορισμός, αστικοποίηση, αλλά και θεσμοθετημένη παρέμβαση του κράτους στην ιδιωτική ζωή των πολιτών»

“Η πιο θαρραλέα πράξη είναι να σκέφτεσαι μόνος σου, φωναχτά.”

Ο λόγος για την Coco Chanel (1883-1971), που ήταν η μόνη από το χώρο της μόδας που συμπεριλήφθηκε στο περιοδικό Time, ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Η ίδια καινοτόμησε στο χώρο της μόδα, αντλώντας έμπνευση από τα κοινωνικά ζητήματα και άθελα της, με τα απελευθερωμένα σχέδια της, αποτέλεσε κίνητρο για το φεμινιστικό κίνημα και τις γυναίκες γενικότερα. Η σχεδιάστρια είχε πει : «Δεν μπήκα στην κοινωνία αυτή επειδή έπρεπε να σχεδιάσω ρούχα. Σχεδίασα ρούχα, ακριβώς επειδή μπήκα στην κοινωνία αυτή. Επειδή ήμουν η πρώτη που έζησε τη ζωή αυτού του αιώνα »

“Δεν πρέπει να φοβόμαστε, μόνο να προσπαθούμε να κατανοήσουμε”.

Η λαμπρή επιστήμονας της ιστορίας, Μαρί Κιουρί (1867-1934) και ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της ραδιενέργειας (1903). Μάλιστα, σήμερα οι καλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο, λαμβάνουν υποτροφία και ονομάζονται «Μαρί Κιουρί».

Οι ανακαλύψεις της είναι αμέτρητες και η συνεισφορά της στην επιστημονική κοινότητα ακόμη μεγαλύτερη. Ήταν η μόνη γυναίκα που αναπαύεται στο Πάνθεον-το μαυσωλείο- Στο οποίο βρίσκονται θαμμένοι οι σπουδαιότεροι της Γαλλίας.

Δείτε ακόμη: 15 Διάσημοι Έλληνες που είναι τσιγγάνοι! Για κάποιους δεν είχαμε ιδέα!

“Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: αυτοί που κάνουν τη δουλειά και αυτοί που παίρνουν τα εύσημα. Προσπάθησε να είσαι στους πρώτους. Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός εκεί”

Η Ίντιρα Γκάντι (1917-1984)- Ένα όνομα που είναι συνυφασμένο με τον φεμινισμό και αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό και τη γυναικεία μαχητικότητα. Η πρώτη και μοναδική πρωθυπουργός της Ινδίας που ώθησε τις γυναίκες να μη φοβούνται. Η ίδια καταπολέμησε την φτώχια και έκανε σημαντικές αλλαγές στην αγροτική τάξη.

Ο θάνατος της έφερε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και συγκεκριμένα 20,000 Σιχ που μάχονταν κατά των Ινδουιστών.

“ Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο κι ένα μολύβι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο”

H Malala Yousafzai (1997 - .... ) , ξεκίνησε το έργο της σε ηλικία έντεκα ετών, όταν ξεκίνησε να μάχεται κατά των Ταλιμπάν. Η ακτιβιστική της δράση κόντεψε να της κοστίσει τη ζωή αφού δέχτηκε εν ψυχρώ σφαίρα στο κεφάλι και νοσηλευόταν για πολύ καιρό σε νοσοκομεία της Αγγλιας.

Η Malala συνεχίζει το έργο της και έχει αποσπάσει για Νόμπελ Ειρήνης και βραβείο Ζαχάρωφ (Διεθνές βραβείο για την ελευθερία της σκέψης). Είναι ένα γενναίο κορίτσι, με τεράστια αποθέματα ψυχής και δεν είναι τυχαίο που οι Time την κατέταξαν στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου.