Η συναρπαστική ζωή της «Ντένυ Μαρκορά»! Όσα δεν ήξερες για την Ντίνα Κώνστα!

Μία και μοναδική!

Η συναρπαστική ζωή της «Ντένυ Μαρκορά»! Όσα δεν ήξερες για την Ντίνα Κώνστα!

Η Ντίνα Κώνστα, είναι η ηθοποιός που αγαπήθηκε για το υποκριτικό της ταλέντο και οι «ατάκες» της κας Μαρκορά έχουν μείνει ανεξίτηλες στον χρόνο.

Η αγαπημένη ηθοποιός αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη, όπου σπούδασε κρυφά από τους γονείς της, ενώ η πρώτη της δουλειά ήταν το 1965 στην Ελεύθερη Σκηνή. Διαβάστε παρακάτω…

«Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν», το «Σόι μας» και οι «Δύο Ξένοι» είναι μόνο μερικές από τις δουλειές που η συγκεκριμένη ΗΘΟ-ποιος μπήκε στο σπίτι μας από την μικρή οθόνη.

Δείτε ακόμη: Τα 10 αποτυχημένα photoshop διασήμων σε εξώφυλλα που έγιναν ποτέ!

«Καταρχήν, μου έδιναν όλο δραματικούς ρόλους- στο τρίτο έτος θυμάμαι ζήτησα να παίξω μια κωμωδία του Τσέχοφ και μου λένε : “Εσύ που έχεις δραματικό πρόσωπο; Αυτά πρέπει να παίζεις“. Ύστερα από χρόνια σκεφτόμουνα γιατί έπεσαν έξω τόσο έξυπνοι άνθρωποι και έμπειροι. Μετά από χρόνια, παίρνοντας κάποιες μικρές σκηνές.. λέω κάπου είχανε δίκιο. Η κωμωδία δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς το τραγικό.», είχε πει στην εκπομπή «Ημερολόγια» της ΕΡΤ.

Η ίδια, είχε πει σε συνέντευξη της «Στα άκρα» ότι είναι αυτοκαταστροφικό άτομο- γι’αυτό το λόγο κάνει και αυτή την δουλειά. Έχει στο ενεργητικό της, σπουδαίες συνεργασίες και συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά προγράμματα.

Δείτε ακόμη: Flashback: Όταν η Τζούλια του Power Of Love είχε πυρόξανθα μαλλιά και έκανε πασαρέλα στο Madwalk!

«Είμαι αυτοκαταστροφικό άτομο. Με ενοχές και πάρα πολλά συμπλέγματα. Γι’αυτό και κάνω αυτή τη δουλειά…»

Όσο γιατί δεν παντρεύτηκε;

Παραχωρώντας συνέντευξη στην Ελένη Μενεγάκη είχε απαντήσει με ευθύτητα- και μία είναι η πηγαία φράση που μας έμεινε: «Δεν μου αρέσει η φθορά- Η φθορά στις σχέσεις». Ο λόγος της, είναι πάντα προσεγμένος και είναι από τις γυναίκες που δεν χορταίνεις να ακούς.

Στην εκπομπή «Ημερολόγια» (ΕΡΤ), η δημοσιογράφος την είχε ρωτήσει αν φοβάται την μοναξιά… η απάντηση της μοναδική.

«Ναι, είναι πολύ σκληρό πράγμα η μοναξιά, αλλά η μοναξιά μέσα σε άλλους είναι χειρότερη- δεν υποφέρεται… να ζήσεις με κόσμο και να είσαι μοναχός σου, είναι φρικτό και ανυπόφορο.»

Όταν οι δημοσιογράφοι την είχαν δει στην πρεμιέρα θεατρικής παράστασης («Φαύστα») στο πλάι της Ελένη Κοκκίδου την είχαν ρωτήσει πως νιώθει όταν βλέπει την Ντένυ Μαρκορά, εκείνη απάντησε χαμογελώντας: «Πως περάσανε τα χρόνια…»

Άσκει πολύ αυστηρή κριτική στον εαυτό της. Η Ντίνα Κώνστα, σε συνέντευξη στο Πρωινό το 2010- σε αφιέρωμα στις τηλεοπτικές δουλειές που την έχουμε απολαύσει, εκείνη ήταν σκεπτική- όταν την ρώτησε η Φαίη Σκορδά αν είναι πάντα τόσο αυστηρή με τον εαυτό της, απάντησε: «Ναι βέβαια, μετά τα βλέπω για να λέω τα έκανες εδώ…»

Η περιπλανόμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας

Ήταν ο θεατρικό ρόλος που ενσάρκωσε η Ντίνα Κώνστα και ήταν συγκλονιστική- υποδυόμενη την Σωτηρία Μπέλλου.