Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τρώγοντας τα νύχια σου μπορεί να πάθεις καρκίνο; Ναι και αν δεν το πιστεύετε διαβάστε την ιστορία της κοπέλας!

Πως η συνήθεια της, την οδήγησε στο χειρουργείο;

Τρώγοντας τα νύχια σου μπορεί να πάθεις καρκίνο; Ναι και αν δεν το πιστεύετε διαβάστε την ιστορία της κοπέλας!
STORIES 07.09.2018 08:10

Μια φοιτήτρια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του αντίχειρά της, μετά την ανάπτυξη μιας σπάνιας μορφής καρκίνου του δέρματος, από το δάγκωμα των νυχιών της.

Η 20χρονη Κόρτνεϊ Γουίτχορν, ανέπτυξε αυτή την κακή συνήθεια μετά από εκφοβισμό που είχε δεχθεί στο σχολείο, και άρχισε να τρώει το νύχι του αντίχειρά της το 2014. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Κατερίνα Καινούργιου: Πάει το 'καψε...Δείτε τα απίστευτα που λέει στην πρώτη της συνέντευξη μετά τις φωτογραφίες με τον νέο της σύντροφο!

Παρόλο που φρίκαρε όταν ο αντίχειράς την άρχισε να μαυρίζει, η έφηβη που ντρεπόταν για την πράξη της αυτή, το κράτησε κρυφό από τους φίλους και την οικογένειά της για 4 χρόνια.

Δείτε ακόμη: Tι αληθινά ισχύει με την υγεία της Ειρήνης Παππά; Γιατί βιάζονται να την πεθάνουν... Αποκάλυψη!

Όταν τελικά αποφάσισε να πάει σε γιατρό, η φοιτήτρια ψυχολογίας ανακάλυψε πως είχε προκαλέσει τέτοιο τραυματισμό στο νύχι της που εξελίχθηκε σε σπάνιο καρκίνο, γνωστό ως φακοειδές μελάνωμα των άκρων, και διαγνώστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις για να απομακρύνει τον καρκίνο και να σώσει τον αντίχειρά της, η 20χρονη τελικά αναγκάστηκε να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του δακτύλου της, την περασμένη εβδομάδα.

Η Γουίτχορν, που μετακόμισε στην Αυστραλία πριν από 9 χρόνια, δήλωσε: «Όταν διαπίστωσα ότι το δάγκωμα των νυχιών μου ήταν η αιτία του καρκίνου, κατατρόμαξα. Αρχικά σκέφτηκα ‘εγώ το κάνω αυτό στον εαυτό μου’ αλλά προφανώς ήξερα ότι δεν θα έπρεπε να είχα αυτή τη νοοτροπία. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αν σκεφτεί κανείς πόσα παιδιά δαγκώνουν τα νύχια τους, είναι τρομακτικό το τι μπορεί να συμβεί».

Δείτε ακόμη: Έγκλημα στην Πέλλα: Σοκάρει η εξομολόγηση της 20 χρονης Κικής! Μιλάει αναλυτικά για την επίθεση του 38χρονου δολοφόνου...

Όταν ο γιατροί διαπίστωσαν πως επρόκειτο για καρκίνο και μάλιστα τόσο σπάνια μορφή, της ανήγγειλαν τα άσχημα νέα. Το πρωτόκολλο για αυτή τη μορφή καρκίνου ήταν ο ακρωτηριασμός.

Η 20χρονη περιγράφει: «Ο πλαστικός χειρουργός μου έστειλε μήνυμα λέγοντάς μου πως το πρωτόκολλο για αυτό το μελάνωμα, επειδή είναι τόσο σπάνιο, είναι ο ακρωτηριασμός. Με έπιασε πανικός. Ούρλιαζα, δεν είχαμε μιλήσει ποτέ για ακρωτηριασμό».

Παρά το γεγονός πως η επέμβασή της ήταν επιτυχής, η Γουίτχορν δεν μπορεί ακόμη να πει ότι έχει ξεμπερδέψει με αυτή την ιστορία. «Οι γιατροί θα με παρακολουθούν για να επόμενα 5 χρόνια και θα κάνω συχνά εξετάσεις αίματος».

iefimerida.gr

Share