Διάσημοι Έλληνες που νίκησαν τον καρκίνο! Οι ιστορίες που συγκινούν!

Πώς το ξεπέρασαν;

Διάσημοι Έλληνες που νίκησαν τον καρκίνο! Οι ιστορίες που συγκινούν!

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις σύγχρονες κοινωνίες, καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται θύματά του.

Παλαιότερα θεωρούνταν μεγάλο ταμπού, όμως σήμερα όλο και πιο πολλοί ασθενείς τολμούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και προσπαθούν να εμψυχώσουν τον υπόλοιπο κόσμο που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Διαβάστε παρακάτω...

Γωγώ Μαστροκώστα
Αποκάλυψε την ιστορία της το 2010, θέλοντας να δώσει θάρρος και σε άλλες γυναίκες με το ίδιο θέμα, καθώς λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Όμως κατάφερε να βγει νικήτρια, με τον σύζυγό της συμπαραστάτη της.

Μαρία Χούκλη
Δεν ήθελε να μιλήσει για τον καρκίνο, γιατί δεν ήθελε να πιστεύουν ότι το κάνει για δημοσιότητα, όμως βλέποντας πόσες άλλες γυναίκες από ολόκληρο τον κόσμο ζητούν συμβουλές επί του θέματος και υποφέρουν από το ίδιο πράγμα, αποφάσισε να αποκαλύψει την εμπειρία της και, όπως είπε, «Σημασία έχει να προχωράς στη ζωή».

Βάσια Τριφύλλη
Πριν από 17 χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού και τον νίκησε, και σε αυτό την βοήθησε ο... έpωτας!

Χάρις Αλεξίου
Ξεπέρασε τον καρκίνο του μαστού με το τραγούδι! Τον πρόλαβε πριν ακόμα εξελιχθεί και αφού τον νίκησε, απλά ανέβαλε την τότε πρεμιέρα της για μια εβδομάδα.

Μαρία Ιωαννίδου
Αφού εντοπίστηκε καρκίνος στο στήθος της, η ίδια παραδέχτηκε ότι ένιωσε πολύ μεγάλο φόβο για το τι θα της συμβεί, όμως τα κατάφερε και το μόνο που την ενοχλεί είναι ότι η περιπέτειά της αυτή τη γέρασε πιο γρήγορα.

Σπύρος Παπαδόπουλος
Μίλησε ανοιχτά για τον καρκίνο στο νεφρό που αντιμετώπισε, μιας και ήθελε να διώξει τον φόβο από το μυαλό των ανθρώπων που νιώθουν άσχημα να μιλούν για τις ασθένειές τους, ενώ τόνισε πως η γενναιότητα και η ψυχραιμία είναι τα χαρακτηριστικά που βοηθούν την υγεία και όχι ο φόβος και η κατήφεια.

Αθηνά Τσιλύρα
Η σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου πέρασε και η ίδια αυτήν την περιπέτεια, την οποία άφησε πίσω της, ενώ τα δύο πρόσωπα που τη βοήθησαν πολύ ήταν ο γιος και ο άντρας της.

Γιώργος Αυτιάς
Ο γνωστός δημοσιογράφος κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο στον θυρεοειδή, παλεύοντας με όλη του την ψυχή.

Κάτια Νικολαΐδου
Η ηθοποιός διαγνώστηκε πριν από χρόνια με καρκίνο στους λεμφαδένες, όμως δεν σταμάτησε να δουλεύει, ούτε το έβαλε κάτω, παρόλο που ο σύζυγός της επέλεξε να την αφήσει εκείνο το διάστημα, και αυτό ήταν κάτι που της στοίχησε πιο πολύ από την ασθένεια, την οποία όμως κατατρόπωσε.

Στέφανος Κορκολής
Αποδέχτηκε την ασθένειά του και μίλησε γι' αυτήν δημόσια, ενώ, όπως λέει, μετά από το χειρουργείο που έκανε τον περασμένο Οκτώβρη έχει αλλάξει η ζωή του, καθώς έχει κόψει το αλκοόλ και το κάπνισμα, όπως και τα μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό για συναυλίες.

Ελένη Φουρέιρα
Έπαθε σοκ όταν έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο και υποβλήθηκε σε επέμβαση που μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις φωνητικές της χορδές, όμως η νεαρή τραγουδίστρια κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο, ολοκληρωτικά.

Άντα Λιβιτσάνου
Μπορεί πλέον να είναι καλά, όμως πρόσφατα αποκάλυψε ότι είχε και αυτή τη δική της εμπειρία με τον καρκίνο, ο οποίος έπληξε τον θυρεοειδή της. Η όμορφη ηθοποιός τονίζει τη σημασία της πρόληψης.

Κώστας Χαρδαβέλλας
Ο δημοσιογράφος εξομολογήθηκε την ιστορία του με τον καρκίνο, που 5 χρόνια πριν εμφανίστηκε στη ζωή του και του την άλλαξε μια για πάντα, καθώς τον τρόμαξε και τον ταρακούνησε, μιας και δεν περίμενε ότι κάτι τέτοιο θα τον έβρισκε. Πιστεύει ότι αυτό που τον έσωσε ήταν η ψυχική του δύναμη.