MasterChef: Θυμάστε τον Σταμάτη Κωβαίο; Ξεχάστε τον! Έγινε άλλος άνθρωπος και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε!

Θα πάθετε πλάκα!

MasterChef: Θυμάστε τον Σταμάτη Κωβαίο; Ξεχάστε τον! Έγινε άλλος άνθρωπος και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε!

Θυμάστε τον Σταμάτη Κωβαίο από το MasterChef; Ξεχάστε τον! Τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε, αφού έγινε πραγματικά άλλος άνθρωπος!

Ο Σταμάτης Κωβαίος έγινε γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star, MasterChef.

Ο ίδιος μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, αλλά το ταλέντο του «ταξίδεψε» σε όλη την Ελλάδα και φυσικά οι 3 κριτές του το αναγνώρισαν.

Ο Σταμάτης είναι μια προσωπικότητα που δύσκολα ξεχνάει κανείς. Λίγο η κόκκινη μοϊκάνα που είχε μέσα στο παιχνίδι, λίγο τα μούσια του, σίγουρα τον έχεις καθαρά μέσα στο μυαλό σου.

Οι άνθρωποι όμως αλλάζουν και έτσι άλλαξε και ο Σταμάτης. Αποφάσισε λοιπόν να μεταμορφωθεί σε άλλον άνθρωπο και ξύρισε μαλλιά και μούσια.

Δείτε την φωτογραφία και πείτε μας... θα τον αναγνωρίζατε;

MasteChef Σταμάτης Κωβαίος

"Master Chef": Αυτός ο παίκτης μετά την νίκη του "πολιορκείται" από παντού! Τι κάνει σήμερα;

Αυτός ο παίκτης του "Master Chef", μετά την νίκη του στο παιχνίδι "πολιορκείται" από παντού! Τι κάνει σήμερα λοιπόν ο Μανώλης Σαρρής;

Αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, ο Μανώλης κατάφερε να γίνει ο επόμενος chef της Ελλάδας, παίρνοντας και το χρηματικό έπαθλο.

Ο Μανώλης Σαρρής, εκτός από το ότι είναι πλουσιότερος κατά 60.000 ευρώ (50.000 ευρώ το έπαθλο του τελικού και 10.000 από δοκιμασία που είχε κερδίσει), είδε τον εαυτό του να φιγουράρει σε εξώφυλλα περιοδικών και να πολιορκείται από τηλεοπτικές εκπομπές.

Η δυναμική του, επίσης, στα social media είναι μεγάλη, καθώς μόλις με τρεις αναρτήσεις μετρά περισσότερους από 20.000 followers.

Master Chef: Αυτός ο παίκτης έχασε τη νίκη από τα χέρια του! Σήμερα είναι κούκλος και επιχειρηματίας!

Αυτός ο παίκτης από το Master Chef, έχασε τη νίκη από τα χέρια του αλλά σήμερα είναι κούκλος και επιχειρηματίας!

Τον θυμάστε; Ήταν φιναλίστ στο πρώτο MasterChef. και έχασε την νίκη από τον Άκη Πετρετζίκη, τον φίλο του, όμως η αξία τους ως μάγειρας αλλά και ως χαρακτήρας εκτιμήθηκε τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους κριτές και «δασκάλους» του.

Ο λόγος φυσικά για τον Μιχάλη Καλαβρινό, που τότε ήταν μόλις 26 ετών, όμως δεν έμοιαζε με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Ο ίδιος είχε στόχους και όνειρα και μίλησε στην Σπυριδούλα Τριάντου και στο ένθετο Secret για τη ζωή του...

Ο ίδιος βρίσκεται πλέον στις Κάννες και ηγείται της πολύ διάσημης κουζίνας του εστιατορίου Medusa.

Ας πάρουμε όμως τα πράματα με τη σειρά γιατί από το 2010 που προβλήθηκε το πρώτο MasterChef στο Mega, έγιναν πολλά και χάσαμε για κάποια περίοδο τα ίχνη του. Λίγους μήνες μετά το τέλος του παιχνιδιού ο 26χρονος σεφ, μαζί με τον συμπαίκτη και φίλο του σήμερα Γιάννη Μάργαρη, μετακόμισαν στην κρητική πόλη και εργάστηκαν σε εστιατόριο ξενοδοχείου, το μενού του οποίου έχει επιμεληθεί ο Λευτέρης Λαζάρου. Φυσικά ο γνωστός σεφ τους είχε επιλέξει.

Master Chef - αποκλειστικό: Αυτή η κουκλάρα είναι αδερφή ομοφυλόφιλης πρώην παίκτριας! Δεν μοιάζουν καθόλου...

Επόμενο του βήμα να κάνει ένα όνειρό του πραγματικότητα. Να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στον τόπο του, την Πτολεμαΐδα. Όμως μετά από ενάμιση χρόνο «κατεβάζει ρολά», εξαιτίας των οικονομικών συγκυριών που επικρατούν στη χώρα μας: «Είναι παράλογο να έχεις μαγαζί στην Ελλάδα. Δουλεύεις για τους φόρους» εξηγεί στο Secret και δεν είναι καν στα σχέδια του να κάνει κάτι στο μέλλον «Για κανένα λόγο δεν θέλω να ανοίξω κάτι… Τουλάχιστον τώρα» τονίζει.


Πώς έφτασε όμως στις Κάννες; Σε ένα μέρος που πολλοί θα ήθελαν να εργαστούν; Και σίγουρα αρκετοί θα τον ζηλεύουν; «Γνωριστήκαμε με τον Γιάννη Κιόρογλου, μου έκανε την πρόταση και κατάλαβα πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία» εξηγεί. Πρόκειται για τον 38χρονο σεφ που έχει αγκυροβολήσει την τελευταία εξαετία στη νησίδα Île Sainte-Marguerite, απέναντι ακριβώς από την ακτή των Καννών.

Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Κάννες, Ελλάδα και Καραϊβική και ετοιμάζεται να επεκταθεί σε Ντουμπάι και όχι μόνο «Δεν υπάρχει διαφορά στη δουλειά. Και στην Ελλάδα το ίδιο σκληρά εργαζόμουν και πολλές ώρες απλά εδώ είναι τα πράγματα πιο οργανωμένα. Εδώ θα μείνω μέχρι το Σεπτέμβριο και μετά θα επιστρέψω στην Ελλάδα όπου διδάσκω στα ΙΕΚ Δέλτα» δηλώνει, ενώ η συνεργασία του δεν σταματά, αφού θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Όμως… διαφορά στα χρήματα υπάρχει; Πληρώνεται καλά; «Ναι είναι πολύ καλά τα χρήματα εδώ».

Το Medusa είναι ένα μαγαζί για απαιτητικούς πελάτες. Είναι από τα πιο ακριβά και φυσικά όσοι το επισκέπτονται είναι πολύ πλούσιοι. Συνήθως έχουν έρθει με το… κότερό τους και βγαίνουν βόλτα για φαγητό «Οι πελάτες είναι διάσημοι. Οι λογαριασμοί μεγάλοι, στο φεστιβάλ πήγαμε πολύ καλά. Έγινε χαμός. Είναι τεράστια ευκαιρία να εργάζεσαι εδώ και από θέμα φορολογίας είναι αρκετά καλά. Οι συνθήκες πολύ καλές. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα». Το σημαντικό είναι πως ότι απολαμβάνουν είναι από ελληνικά χέρια: «Είναι η φιλοσοφία της εταιρείας τέτοια. Θέλουν να είναι όλοι οι σεφ Έλληνες γιατί πιστεύουν πως είναι οι καλύτεροι» εξηγεί ο Μιχάλης.

Οκτώ χρόνια μετά τη συμμετοχή του στο MasterChef νιώθει κερδισμένος; «Ναι γιατί έκανα γνωριμίες. Αυτό είναι το σημαντικό για να προχωρήσεις. Εμείς τότε στο πρώτο, ούτε τι είναι τηλεόραση γνωρίζαμε, ούτε την πονηριά είχαμε, ούτε καν είχαμε μπει να δούμε το αμερικάνικο…» εξηγεί.

Η τηλεόραση τον ενδιαφέρει; «Όχι γιατί χρειάζεται πολύ χρόνος και εγώ δεν τον έχω. Προτιμώ να είμαι σε μια κουζίνα». Ο Μιχάλης έχει προτάσεις για να ανοίξει ξανά κάτι στην Πτολεμαΐδα αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια του. «Όταν έχεις οικογένεια σκέφτεσαι πολύ το βήμα που θα κάνεις» εξηγεί.

Δείτε τον:

Master Chef: Αυτός ο παίκτης έχασε τη νίκη από τα χέρια του! Σήμερα είναι κούκλος και επιχειρηματίας!