Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Eurovision - Σκάνδαλο: Έδωσαν λάθος βαθμολογία για να βγει αυτή η χώρα πρώτη! Κόντεψε να ξεκινήσει πόλεμος!

Είχε ξεσπάσει σούσουρο τότε!

Eurovision - Σκάνδαλο: Έδωσαν λάθος βαθμολογία για να βγει αυτή η χώρα πρώτη! Κόντεψε να ξεκινήσει πόλεμος!
STORIES 08.12.2019 12:18

Κόντεψε να ξεκινήσει πόλεμος με το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πριν από κάποια χρόνια στην Eurovision! Έδωσαν λάθος βαθμολογία για να βγει μια συγκεκριμένη χώρα πρώτη!

Στη φόρα φέρνει το Youweekly.gr ένα περιστατικό που κανείς δεν μπόρεσε να ξεχάσει για τον θεσμό που έχει στιγματίσει όλο τον κόσμο!

Φαίνεται πως η υποστήριξη προς τους γείτονες υπήρχε από τα ξεκινήματα του θεσμού και μάλλον απτή απόδειξη αποτελεί η περίπτωση της Νορβηγίας το 1963. Την χρονιά εκείνη, η Eurovision διοργανώθηκε από το Ην. Βασίλειο, επειδή η χώρα που την είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά, η Γαλλία δεν μπόρεσε να αναλάβει τη διοργάνωση για οικονομικούς λόγους.

Eurovision σκάνδαλο

Τη βραδιά του τελικού, έγινε το εξής ευτράπελο για κάποιους, σκάνδαλο για άλλους: Η Ελβετία ήταν μπροστά με δύο βαθμούς από τη Δανία. Όταν ήρθε η σειρά της Νορβηγίας να ψηφίσει τηλεφωνικά ο εκπρόσωπος της κριτικής επιτροπής, είπε λάθος τους βαθμούς που έδινε η χώρα του κι επιστρέφοντας άλλαξε τους αρχικούς βαθμούς με αποτέλεσμα η Δανία να έρθει πρώτη με διαφορά 2 βαθμών από την Ελβετία.

Επίσης, ξέρατε εσείς τον τραγουδιστή που έλαβε μέρος στην Eurovision και κατάφερε να νικήσει τον θάνατο; Ιστορία ζωής...

Eurovision: Σοκαριστικό περιστατικό! Ακύρωσαν την συμμετοχή τους γιατί βρέθηκε νεκρός ο...

Σοκαριστικό περιστατικό όσον αφορά τον θεσμό της Eurovision! Ακύρωσαν την συμμετοχή τους γιατί βρέθηκε νεκρός ο Πρόεδρος συγκεκριμένης χώρας!

Μία από τις μεγαλύτερες αμφισβητήσεις ή και απορίες είναι η περίπτωση των ABBA. Το σουηδικό συγκρότημα κέρδισε τον διαγωνισμό το 1974 με το τραγούδι Waterloo. Η καριέρα τους έκτοτε, εκτοξεύτηκε και το συγκρότημα έγινε διεθνώς γνωστό, ενώ θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα όλων των χρόνων.

Θάνατος Eurovision

Κι, όμως, οι ABBA θα μπορούσαν να μην είχαν κάνει τίποτε από τα παραπάνω, αν εκείνη τη χρονιά συμμετείχε η Γαλλία! Το 1974 ήταν να εκπροσωπηθεί από τον Dani με το τραγούδι «La vie à vingt-cinq ans», ο οποίος μάλιστα, ήταν και το μεγάλο φαβορί. Όμως λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού πέθανε ο Πρόεδρος της Χώρας, Ζωρζ Πομπιντού και σε ένδειξη πένθους αποσύρθηκε η συμμετοχή. Έτσι, ποτέ κανείς δεν θα μάθει πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα μουσικά, στην αντίθετη περίπτωση.

Επίσης, πριν φύγετε γνωρίζετε ποιο είναι το ποσό που θα πληρώσουν για όλη την οργάνωση;

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Eurovision 2020: Θα σας... πέσουν τα μαλλιά! Αυτό είναι το ποσό που θα χαλάσουν για την διοργάνωση!

Eurovision 2020: «Έσκασε» η είδηση που όλοι περιμέναμε! Έγινε γνωστό ότι...

Διαβάστε περισσότερα stories στο Youweekly.gr

TAGS
Share