Βασίλης Σπανούλης: Αυτή είναι η μεγαλύτερη περιουσία του! Η αποκάλυψη για την Χοψονίδου!

Θα σας «πέσει» το σαγόνι!

Βασίλης Σπανούλης: Αυτή είναι η μεγαλύτερη περιουσία του! Η αποκάλυψη για την Χοψονίδου!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη περιουσία του Βασίλη Σπανούλη! Η αποκάλυψη για την Χοψονίδου που θα κάνει το σαγόνι σας να «πέσει» κανονικά! Δεν πάει το μυαλό σας!

Ο ίδιος, βρίσκεται στο peak της καριέρας του. Περήφανος που κράτησε την υπόσχεση που έδωσε στον πατέρα του λίγο πριν «φύγει» για πάντα και τον έκανε να ενηλικιωθεί πρόωρα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού μιλά για όλα.

Ποια είναι η εικόνα που παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό σου;
Ο θάνατος του πατέρα μου. Ήμουν 15 χρόνων και τον είδα να «φεύγει» μέσα στο σπίτι μας. Αυτή είναι μια εικόνα που θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή...

Τι σε έκανε να ωριμάσεις απότομα μετά το θάνατο του πατέρα σου;
Δεν έγινε κάτι συγκεκριμένο, απλώς ένιωσα σαν να ήρθε μια ανώτερη δύναμη και μου έδειξε το δρόμο που έπρεπε να ακολουθήσω. Όφειλα να συμβιβαστώ με μια καινούργια πραγματικότητα στην ηλικία των 15 ετών, να αναλάβω περισσότερες ευθύνες μέσα στο σπίτι, να σταθώ στο πλευρό της μάνας μου και να δίνω το δικαίωμα στον πατέρα μου να αισθάνεται υπερήφανος για το γιο του.

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει στη ζωή σου;
Αυτή που κάνω τώρα. Είμαι 31 χρόνων, βρίσκομαι στην κορύφωση της καριέρας μου και, αντί να είμαι ρέμπελος, κουλαντρίζω μια οικογένεια με τρία παιδιά!

Άλλες αταξίες που υποτίθεται πως δεν συνάδουν με το προφίλ ενός αθλητή;
Αν εννοείς κάπνισμα ή μεθύσι, ναι, τα έχω κάνει, αλλά με μέτρο.

Και ποια είναι η απόλυτη μπασκετική φαντασίωσή σου;
Την έζησα πέρσι στον επίλογο του τελικού της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ενώ όλοι περίμεναν ότι θα σουτάρω εγώ, βρήκα την κατάλληλη πάσα, την κατάλληλη στιγμή, στον κατάλληλο... Πρίντεζη και έγινε ό,τι έγινε!

Ποιον αγώνα θα ήθελες να ξαναπαίξεις;
Ναι, τον προημιτελικό με την Αργεντινή, το 2008 στο Πεκίνο. Τότε έχασα το τελευταίο σουτ που θα μας έδινε τη νίκη και θα ήθελα να ξανασουτάρω και να το βάλω!

Ως παίκτη, σε κολακεύει το γεγονός ότι όλες οι άμυνες έχουν ως στόχο να «εξουδετερώσουν» τον Σπανούλη;
Τα τρικ των αντίπαλων προπονητών και η εστίαση της τακτικής τους πάνω μου με κάνουν καλύτερο παίκτη. Με αναγκάζουν να σκέφτομαι και να κινούμαι πολύ στη διάρκεια ενός αγώνα. Σε κάθε ματς, περισσότερο από το κορμί μου, ιδρώνει το μυαλό μου!

Πώς θα χαρακτήριζες τον καλό και τον κακό εαυτό σου;
Τον καλό «εργασιομανή, παθιασμένο,τελειομανή και ειλικρινή». Τα ελαττώματά μου; Είμαι πολύ εγωιστής, κι αυτό ίσως παρεξηγείται κάποιες φορές. Είμαι, επίσης, αρκετά σκληρός και πιο κλειστός απ’ όσο πρέπει.

Ποια στοιχεία θα ήθελες να έχουν τα παιδιά σου καθώς μεγαλώνουν;
Να είναι ταπεινά, ειλικρινή και απλά στη συμπεριφορά τους. Να δουλέψουν σκληρά για να βγάλουν το ψωμί τους, να
σέβονται τους ανθρώπους γύρω τους και ό,τι κι αν κάνουν στη ζωή τους να το κάνουν με αγάπη και μεράκι.

Τι θα ήθελες να θυμάται ο κόσμος για εσένα, όταν αποσυρθείς;
Ότι ήμουν ένας αθλητής που πάλευε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έδινε τον καλύτερό του εαυτό και ήταν γεννημένος νικητής!

*Η συνεντευξη δόθηκε στο παρελθόν, στο Πρώτο Θέμα

Να θυμίσουμε και την στιγμή που η Ολυμπία δάκρυσε για εκείνον...

Βασίλης Σπανούλης: Η αποκάλυψη που δεν περιμέναμε για την Χοψονίδου! «Την ακουμπάς και σου...»

Ο Βασίλης Σπανούλης και η αποκάλυψη που δεν περιμέναμε για την Χοψονίδου! «Την ακουμπάς και σου...» είπε μεταξύ άλλων!

Ήταν σχεδόν έναν χρόνο πριν όταν η αδερφή της συζύγου του Βασίλη Σπανούλη, Βαλέρια Χοψονίδου, άνοιξε το νέο της κατάστημα ρούχων στη Γλυφάδα και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός μπασκετμπολίστας.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στην εκπομπή «Ooh la la» όπου ανέφερε αρχικά: «Πάντα είμαστε εδώ να στηρίξουμε την Βαλέρια στην προσπάθεια που κάνει. Θέλω να της δώσω συγχαρητήρια γιατί ξέρω με πόσο κόπο έφτιαξε αυτό το μαγαζί και αυτά τα ρούχα».

Ολυμπία Χοψονίδου: «Ψάχνω την κόρη μου...»! Τι συνέβη στο σπίτι της;

Όσον αφορά το αν υπάρχει ελεύθερος χρόνος κι αν προλαβαίνει να ξεκουραστεί, είπε: «Το βράδυ. Χαμός. Από την μία μπορεί να κουραζόμαστε καμία φορά, αλλά από την άλλη είναι ευλογία. Προσπαθούμε να ζήσουμε την κάθε στιγμή τώρα που είναι μικρά, γιατί όταν μεγαλώσουν δεν θα τα ζήσουμε όπως τώρα».

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε το αν θέλει κάποιο από τα παιδιά του να ακολουθήσει τη δική του πορεία: «Τι να πω; Μακάρι να τον ακολουθήσουν! Εγώ δεν θα πιέσω κανέναν. Το θέμα είναι να αγαπήσει αυτό που κάνεις, οπότε αν το αγαπήσουν, γιατί όχι; Στηρίζουν τον μπαμπά τους τα παιδιά μου»!

Αναφορικά στο ενδεχόμενο να αποκτήσει έκτο παιδί, είπε: «Εγώ είμαι καλυμμένος. Η Ολυμπία δεν ξέρω, με την Ολυμπία ποτέ δεν ξέρεις. Την Ολυμπία την ακουμπάς και σου πιάνει παιδί, οπότε ποτέ δεν ξέρεις (γέλια)». Τελικά, επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω!