Η νέα βασίλισσα του Buckingham - Μετά θάνατον Ελισάβετ

Η γυναίκα που θα κάτσει στον θρόνο της

Η νέα βασίλισσα του Buckingham - Μετά θάνατον Ελισάβετ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια θα είναι η νέα βασίλισσα που θα κάτσε στον θρόνο της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Buckingham μετά θάνατόν της; Εμείς αναρωτηθήκαμε, το ψάξαμε και το βρήκαμε.

Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ; Φυσικά και θα είναι η Καμίλα. Γνωρίζουμε πως μόλις η βασίλισσα Ελισάβετ φύγει από αυτόν τον κόσμο, τη διαδοχή του θρόνου την έχει ο πρίγκιπας Κάρολος. Και δίπλα του θα είναι η Δούκισσα της Κορνουάλης, βασίλισσα και με τον νόμο, θέλει δεν θέλει δηλαδή!

Η σύζυγος του Κάρολου θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, είτε το θέλει, είτε όχι και αφού αυτό ορίζει ο βασιλικός νόμος. To Clarence House όταν παντρεύτηκε ο Κάρολος με την Καμίλα, είχε δηλώσει δημόσια, πως η Δούκισσα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο «Her Royal Highness The Princess Consort». Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, όμως, θα αναλάβει “χρέη” βασίλισσας. Είτε το θέλει, είτε όχι.

Όπως εξηγεί ένας καθηγητής δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο ακριβής τίτλος της θα είναι Queen Consort, τίτλος που δίνεται στη σύζυγο ενός μονάρχη. Ο Έλληνας καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης, αποκάλυψε στη Daily Star Online, πως η Καμίλα θα είναι η νέα βασίλισσα (με την περιορισμένη έννοια του όρου), δίπλα στον μελλοντικό μονάρχη και βασιλιά Κάρολο και αυτό δεν το αλλάζει κανείς. Έτσι λένε οι πηγές!

Να σας υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες έσκασε ένα διαζύγιο στην οικογένεια της Βασίλισσας Ελισάβετ που τάραξε κατά πολύ τα νερά.

Ποια είναι η γυναίκα που θα γίνει η νέα βασίλισσα του Buckingham μετά θάνατον της Ελισάβετ

Καμίλα Κάρολος Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Καμίλα, Δούκισσα της Κορνουάλης (πλήρες όνομα: Καμίλα Ρόζμαρι Σαντ, 17 Ιουλίου 1947) είναι η δεύτερη σύζυγος του Καρόλου, Πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο παιδί και διάδοχος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄. Παρότι η ίδια κατέχει τίτλο Πριγκίπισσα της Ουαλίας, προτιμά να χρησιμοποιεί τον τίτλο Δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ στη Σκωτία προτιμά να χρησιμοποιεί τον τίτλο Δούκισσα του Ρόθσι. Οι επιλογές της αυτές έγιναν λόγω της ισχυρής σύνδεσης του τίτλου Πριγκίπισσα της Ουαλίας με την πρώτη σύζυγο του Καρόλου, την Νταϊάνα.

Η Καμίλλα είναι η πρωτότοκη κόρη του Μπρους Σαντ και της συζύγου του Ρόζαλιντ Κάμπιτ, η οποία ήταν κόρη Βρετανού αριστοκράτη. Μεγάλωσε στο Ανατολικό Σάσσεξ, μια κομητεία της νοτιοανατολικής Αγγλίας, ενώ εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις που είχαν έδρα το κεντρικό Λονδίνο. Το 1973 η Καμίλα παντρεύτηκε τον αξιωματικού του βρετανικού στρατού Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά και πέντε εγγόνια. Το 1995, λίγο μετά την συνταξιοδότησή του από το στρατό, ο γάμος τους λύθηκε με διαζύγιο.

Για πολλά χρόνια η Καμίλα και ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος είχαν μια αντιφατική σχέση, η οποία είχε τύχει μεγάλης δημοσιότητας από τον τύπο. Μετά το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνας σε τροχαίο το 1997, ο Κάρολος θα εμφανίσει πλέον δημόσια την Καμίλα ως σύντροφό του. Το 2005 το ζευγάρι θα παντρευτεί σε ένα κλειστό πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Ουίνδσορ, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και ο θρησκευτικός τους γάμος που θα τον τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι, Ρόουαν Ουίλιαμς.

Ως δούκισσα της Κορνουάλης η Καμίλα βοηθάει τον πρίγκιπα της Ουαλίας στα επίσημα καθήκοντά του. Είναι επίσης προστάτιδα και πρόεδρος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις, ενώ έχει αναλάβει δράση και έχει ευαισθητοποιηθεί σε τομείς όπως η ασθένεια οστεοπόρωση, το πρόβλημα των βιασμών και της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και θέματα παιδείας, για τα οποία έχει επαινεθεί

Παιδική ηλικία

Η Καμίλα Ρόζμαρι Σαντ γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1947 στο Νοσοκομείο Κινγκς Κόλετζ του Λονδίνου Μεγάλωσε στην εξοχική κατοικία «Λέινς» του 18ου αιώνα στο Πλάμπτον του Ανατολικού Σάσσεξ, καθώς και σε ένα τριώροφο σπίτι στο νότιο Κένσινγκτον.Ο πατέρας της ήταν αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Ταγματάρχης Μπρους Σαντ (1917-2006), και η μητέρα της, η Ρόζαλιντ Σαντ (1921-1994), καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια. Η Καμίλα έχει μια μικρότερη αδελφή, την Άνναμπελ Έλιοτ, όμως ο μικρότερος αδερφός της Μαρκ Σαντ απεβίωσε το 2014 Η πιογιαγιά της από την πλευρά της μητέρας της, Άλις Κέπελ, υπήρξε ερωμένη του βασιλιά Εδουάρδου Ζ΄ από το 1898 ως το 1910. Στις 1 Νοεμβρίου 1947, η Καμίλα βαπτίστηκε στην εκκλησία του χωριού Φερλ στο Ανατολικό Σάσσεξ. Η μητέρα της Καμίλα ασχολιόταν με τα οικιακά, ενώ ο πατέρας της είχε διάφορες επιχειρηματικές ενασχολήσεις μετά την αποχώρησή του από το στρατό.Ήταν γνωστός για την συμμετοχή του στην «Block, Gray and Block», μια εταιρεία εμπόρων οινοποιών της οδού Σάουθ Όντλεϊ του Μέιφερ, που αργότερα εντάχθηκε στην «Ellis, Son and Vidler». Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων, η Καμίλα έγινε μια φανατική αναγνώστρια, λόγω της επιρροής που ασκούσε σε αυτή ο πατέρας της, που συχνά διάβαζε μαζί της. Μεγάλωσε συντροφιά με σκύλους και γάτες και, από νεαρή ηλικία, έμαθε να ιππεύει ένα πόνι, μέσω της συμμετοχής της στη Λέσχη Πόνι. Σύμφωνα με την ίδια, η παιδική της ηλικία «ήταν τέλεια με κάθε τρόπο»

Τίτλοι και προσφωνήσεις

Επειδή ο τίτλος της πριγκίπισσας της Ουαλίας είναι έντονα συνδεδεμένος με την προηγούμενη κάτοχο του τίτλου αυτού, την Νταϊάνα, η Καμίλα έχει υιοθετήσει τη θηλυκή μορφή του δεύτερου υψηλότερου σε τάξη τίτλου του άντρα της, του δούκα της Κορνουάλης,αν και νομικά είναι πριγκίπισσα της Ουαλίας. Εκτός αν με συγκεκριμένη νομοθετική πράξη του Κοινοβουλίου ψηφισμένη από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου (και από τα κοινοβούλια άλλων κρατών της Κοινοπολιτείας) οριστεί το αντίθετο, αν ο πρίγκιπας Κάρολος στεφθεί βασιλιάς, η Καμίλα μπορεί να αναλάβει με ευγένεια την προσφώνηση «Βασίλισσα Καμίλα».

Ωστόσο, με την ευκαιρία του γάμου τους το 2005, ο πριγκιπικός οίκος (Κλάρενς Χάουζ) δήλωσε ότι αν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς, προβλέπεται ότι η Καμίλα θα δεχθεί τον πρωτοφανή τίτλο της «πριγκίπισσας συζύγου». Ο τίτλος είναι παρόμοιος με αυτόν του πρίγκιπα Αλβέρτου, βασιλικού συζύγου της Βικτωρίας. Δεν είναι όμως όμοιος με τον τίτλο του πεθερού της, του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, ο οποίος δεν κατέχει τον τίτλο του πρίγκιπα συζύγου, παρόλο που γι' αυτόν δημιουργήθηκε ο τίτλος του πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου από τη σύζυγό του, βασίλισσα Ελισάβετ Β΄.

Προσφωνήσεις της Καμίλας:

Προσφώνηση αναφοράς

Υψηλοτάτη

Προφορική προσφώνηση

Υψηλοτάτη

Εναλλακτική προσφώνηση

Κυρία

Κατά καιρούς η Καμίλα έχει λάβει τις παρακάτω προσφωνήσεις:

17 Ιουλίου 1947 - 4 Ιουλίου 1973: δεσποινίς Καμίλα Ρόσμαρι Σαντ

4 Ιουλίου 1973 - 3 Μαρτίου 1995: κυρία Άντριου Πάρκερ Μπόουλς

3 Μαρτίου 1995 - 9 Απριλίου 2005: κυρία Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς

9 Απριλίου 2005 - σήμερα: Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα η Δούκισσα της Κορνουάλης

στη Σκωτία: 9 Απριλίου 2005 - σήμερα: Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα η Δούκισσα του Ρόθσι

Πλήρεις προσφωνήσεις και τίτλοι της Καμίλας: Η Αυτής Βασιλική Υψηλότητα η Δούκισσα της Κορνουάλης,

Δούκισσα του Ρόθσι, Κόμισσα του Τσέστερ, Τιμημένη με Μεγαλόσταυρο του Βασιλικού Βικτοριανού Τάγματος.