Ανδρέας Μικρούτσικος: Η οικονομική καταστροφή του βασιλιά των ριάλιτι - Όσα λίγοι γνωρίζουν

Τα ειδύλλια, οι γάμοι και η γυναίκα που του άλλαξε την ζωή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανδρέας Μικρούτσικος: Η οικονομική καταστροφή του βασιλιά των ριάλιτι - Όσα λίγοι γνωρίζουν

Η συμμετοχή του στο «Big Brother» της νέας εποχής έγινε σε κλίμα συγκίνησης και αμηχανίας, μετά από μία δύσκολη δεκαετία απουσίας από την τηλεόραση και ριζικών έως και δραματικών αλλαγών στη ζωή του. Tο τηλεοπτικό κοινό τον υποδέχτηκε με την τιμή που του άξιζε, ενώ τα social media πήραν «φωτιά» για τη μεγάλη του επιστροφή. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για τα δύσκολα τελευταία χρόνια και το YOU κάνει μια αναδρομή στη ζωή του: Πώς ο μαθηματικός από την Πάτρα κατόρθωσε από ταλαντούχος μουσικός να γίνει θρύλος της TV, η άνοδος, η πτώση, τα ειδύλλια και οι γάμοι του, η οικονομική καταστροφή, αλλά και η νέα του προσωπική ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικό You

Φωτογραφίες: NDP PHOTO AGENCY, INSTAGRAM

Με μια μπλούζα με το λογότυπο των αγαπημένων του Rolling Stones, με τα σημάδια του χρόνου εμφανή αλλά με τη σπίθα στα μάτια του ίδια και απαράλλαχτη, η πόρτα στο στούντιο άνοιξε για να υποδεχτεί ο νεότερος Χάρης Βαρθακούρης τον άνθρωπο που έγινε συνώνυμο με τα realities στην ελληνική τηλεόραση. Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια το κοινό άκουσε τη φωνή του, καθώς ο Ανδρέας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σαν να είχε χαθεί από προσώπου γης. Το τηλέφωνό του δεν απαντούσε, δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση, κανείς δεν γνώριζε αν ζούσε στην Ελλάδα ή αν παρέμενε στην Κύπρο όπου είχε παρουσιάσει το show «Υour song», ενώ είχε επιλέξει ακόμη και σε λιγοστούς αλλά καρδιακούς φίλους του να μιλά σπάνια.

Δείτε εδώ το πρώτο post που ανέβασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μετά την πρεμιέρα του Big Brother.

Ωστόσο, την τελευταία τριετία άρχισε να ασχολείται με τα social media και μέσα από αυτά να έρχεται σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο που τον αγάπησε. Όλοι είχαν εντυπωσιαστεί όταν τον είδαν για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια στη μεγάλη συναυλία του αδελφού του, Θάνου Μικρούτσικου, στο Θέατρο Βράχων. Η εικόνα του δεν θύμιζε σε τίποτε τον αεικίνητο Ανδρέα του παρελθόντος, με τον ίδιο καταβεβλημένο, αμήχανο αλλά ευγενικό, να αποφεύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους, βαθιά επηρεασμένος από την ασθένεια του αδελφού του. Όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή, βρέθηκε αντιμέτωπος και ο Ανδρέας με ένα σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα που τον κατέβαλε ακόμη περισσότερο. Με έναν μαγικό τρόπο, λίγους μήνες μετά, κατόρθωσε να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, να σταθεί ξανά όρθιος.

ΝΑ 'ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΔΩ, ΑΝΔΡΕΑ...

Πέρασαν μόλις ελάχιστα λεπτά για να γίνει ξανά ο τηλεοπτικός... οδοστρωτήρας Ανδρέας μιλώντας από καρδιάς και χωρίς να θίξει τον νέο παρουσιαστή, δίνοντας μια δόση για το πώς... γίνεται η δουλειά. Φυσικά, πριν καν κάποιος τον ρωτήσει, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει εκείνος πρώτος για την απουσία του:

«Όλα αυτά τα χρόνια που λείπω από τα φώτα, δεν ένιωσα ποτέ μόνος, εξαιτίας της αγάπης σας. Είναι πολύ σημαντικό μεγαλώνοντας να μη νιώθεις μόνος. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας καταθέσω την αγάπη μου. Νιώθω συγκινημένος για όλο αυτό το πράγμα που έχει συμβεί. Σήμερα στο πρώτο "Big Brother" έχουμε τον κορωνοϊό, αυτό το δράμα που ζούμε, αυτό το τρομακτικό πράγμα που ζούμε. Δεν θα πω ότι το "Big Brother" αρέσκεται να βγαίνει σε εποχές μεγάλης αναταραχής, μάλλον έτσι γίνονται τα πράγματα. Το ένιωσα κι εγώ τώρα. Υπάρχουν βασικοί λόγοι που αγάπησα το "Big Brother". Επιλέξαμε τότε να το κάνουμε με έναν ανθρωποκεντρικό τρόπο. Το κάναμε με ψυχή, με καρδιά. Το δεύτερο που θυμάμαι, είναι ένα πρωτοσέλιδο με τίτλο "Το φάντασμα του Big Brother πλανιέται πάνω από την Ελλάδα". Κι εμένα με έκαναν σαν τον πιο κακό άνθρωπο, που βιάζω την Ελλάδα».

Χρειάστηκαν μόλις λίγα λεπτά μέχρι να αναφερθεί και στη μεγάλη απουσία του αδελφού του, Θάνου. Πριν παίξει ένα απόσπασμα από ένα ανέκδοτο τραγούδι που έγραψε για εκείνον, την πρώτη εποχή του «Big Brother», πριν από 20 χρόνια, έσπευσε να το προλογίσει με σπασμένη φωνή. «Συνειρμικά εγώ, όταν έλεγα "Big Brother" δεν εννοούσα καμία εκπομπή. Εννοούσα τον γλυκό και τρυφερό μου αδερφό, τον Θάνο. Και έτσι, τότε, μπήκα στη λογική να γράψω ένα τραγούδι με αυτά που προείπα. Αποτύπωμα εκείνης της εποχής. Θέλω να το παίξουμε τώρα μαζί. Για να συνδέσω το τότε με το τώρα. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

«Στο Big Brother το δικό μου που ’χω μέσα στο μυαλό μου, ένα θέλω να του πω: Θανούλη μου, πολύ σε αγαπώ» έλεγε ο στίχος και ο Ανδρέας ζήτησε να αποχωρήσει για λίγο λόγω της μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ & ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

«Ποιος πήγε σε ένα καφενείο και δίπλα του ένα ζευγάρι τσακωνόταν μεγαλόφωνα και δεν έκατσε να ακούσει; Όταν κάποιοι μιλάνε δυνατά, κανείς δεν είναι διακριτικός. Αυτό δεν είναι ούτε μάτι στην κλειδαρότρυπα, ούτε αυτί στον τοίχο. Είναι φυσικό» θα πει κάποια στιγμή, όταν θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα για τις εκπομπές του. Ο Ανδρέας δεν είχε μόνο ένα μεγάλο χάρισμα, να μιλά ατελείωτα τηλεοπτικά χωρίς να κομπιάζει λεπτό, αλλά είχε το ταλέντο να αναλύει με τρόπο «υποδόριο» τις φυσιογνωμίες που είχε απέναντί του, να φτιάχνει στρατηγικά τον τρόπο που θα κινηθεί και να εκτοξεύει τους δείκτες της τότε AGB.

Πολλοί εκείνοι την εποχή δεν μπορούσαν να ταυτίσουν τις άλλες ιδιότητές του με εκείνη του τηλεοπτικού Ανδρέα. Τις ιδιότητες του μεγάλου μουσικού, του συνοδοιπόρου των μεγάλων ροκάδων της δεκαετίας του '70 και του '80 την εποχή του «Αχ Μαρία» και του «Κύτταρου», του βασανισμένου από τη Χούντα αντιστασιακού, του ραδιοφωνικού παραγωγού, του καταγόμενου από μεγάλη οικογένεια μαθηματικών της Πάτρας όπως εκείνος, του παιδιού που ήταν άριστος στο σχολείο του και βοηθούσε και άλλα παιδιά στα μαθήματά τους, όπως τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, του μορφωμένου καλλιτέχνη με το τεράστιο εύρος γνώσεων. Από το Mega στον ΑΝΤ1, μετά στον Αlpha και στο Star, το τηλεοπτικό του βιογραφικό γεμίζει από εκπομπές και shows που φέρουν τη σφραγίδα του: «Μεγάλο παζάρι», «Χαμογελάτε! Είναι μεταδοτικό», «Fame Story», «The Wall», «Big Brother», «Επιτέλους μαζί», «Άνδρες έτοιμοι για όλα», «Dream Show», «Αυτό που θέλουν οι γυναίκες», «Παρέα με τον Ανδρέα». Είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος άντρας παρουσιαστής, ο μόνιμος στόχος των τηλεκριτικών.

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ & Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Από υπερτίμηση δυνάμεων; Από απόφαση ότι κάποια στιγμή θα ήθελε να αφήσει το κουραστικό τηλεοπτικό προσκήνιο και να περάσει σε ρόλο πίσω από τις κάμερες ως παραγωγός; Όποιο και αν ήταν το κίνητρο, η απόφασή του να χρησιμοποιήσει όλες τις οικονομίες του και να πάρει ένα μεγάλο δάνειο για να αγοράσει κατά το ήμισυ τα στούντιο «Τσιλιγιάννη», έφερε μια απροσδόκητη καταστροφή. Το σχέδιό του κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος πριν καν οικοδομηθεί, τα κανάλια με τα οποία υπολόγιζε να συνεργαστεί άλλαξαν τα πλάνα τους και εκείνος για πρώτη φορά βρέθηκε μετέωρος.

Η εκπομπή «Παρέα με τον Ανδρέα», η τελευταία του στο Star, δεν είχε επίσης την επιτυχία του παρελθόντος και ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη να αποσυρθεί από όλους και από όλα, με τους πιστωτές να τον πιέζουν και εκείνον να προσπαθεί να βρει μια λύση. Λίγοι φίλοι θα βρεθούν να τον βοηθήσουν, άλλοι δυστυχώς θα ξεχάσουν τι εκείνος τους προσέφερε. Θα απομονωθεί για λίγο καιρό στο εξοχικό του στη Μήλο και τα επόμενα χρόνια θα παλέψει πολλές φορές στα δικαστήρια για να μη δεσμευτούν τα ακίνητά του. «Τον ήπια για τα καλά» θα παραδεχτεί σε μια συνέντευξή του στον Πέτρο Κωστόπουλο, ενώ ο γιος του, Σέργιος, θα πει εκείνη την εποχή: «Πέρασε πολύ δύσκολα. Είχε πολλές τύψεις, βίωσε κατάθλιψη, την αποκαλούσε μάλιστα "πνευματική κατάθλιψη", για τα λάθη του, για ατυχείς στιγμές που είχε. Ταυτόχρονα μέσα από όλο αυτό το αδιέξοδο και το μηδέν έβρισκε τρόπους να κρατηθεί ζωντανός, δημιουργικός και ακμαίος».

Ο ΝΕΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΖΩΗ

σύντροφος Ανδρέα Μικρούτσικου

Μετά από μια τηλεοπτική σεζόν στην Κύπρο, ο Ανδρέας προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του με την πολύτιμη βοήθεια του αδερφού του και του μονάκριβου γιου του. Είναι πιο ήρεμος, αλλά η ψυχολογική κούραση είναι εμφανής. Μια γυναίκα μπαίνει στη ζωή του, η Έλενα Μαστραγγελή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο -εργάζεται σε εταιρεία μεταφορών- και συζούν. Έκπληκτοι οι κάτοικοι της Κηφισιάς θα τον βλέπουν να κινείται ανάμεσά τους, πάντα ευγενικός να μιλά σε όσους τον χαιρετούν, να επισκέπτεται τακτικά ένα μικρό ταβερνάκι δίπλα στο σπίτι του, να αποτολμά κάποιες δημόσιες εξόδους, έχοντας στο πλευρό του και την παντοτινή του φίλη, Σοφία Βόσσου. Τα φετινά του γενέθλια ο Ανδρέας τα πέρασε μαζί τους σε μια μικρή γιορτή-έκπληξη που διοργάνωσαν σε εξοχικό της Σαλαμίνας. Για πρώτη φορά παρόλο που του έλειπε ο αδελφός του, ήταν χαρούμενος, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που είχε ανάγκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ