Αλίκη Κατσαβού: Ο άντρας που παντρεύτηκε πριν τον Κώστα Βουτσά - Τον έχασε το 2011...

Η τραγική ιστορία που κρύβει πίσω από το πανέμορφο χαμόγελό της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αλίκη Κατσαβού: Ο άντρας που παντρεύτηκε πριν τον Κώστα Βουτσά - Τον έχασε το 2011...

Ποια είναι η Αλίκη Κατσαβού; Ποια είναι η γυναίκα που αγάπησε παράφορα ο θρυλικός ηθοποιός, Κώστας Βουτσάς, που τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αττικόν; Το Youweekly.gr θα σας παρουσιάσει πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για εκείνη, όπως ότι πριν τον Βουτσά ήταν παντρεμένη με έναν άλλον άντρα...

Ο γάμος της Αλίκης Κατσαβού πριν από τον Κώστα Βουτσά

Το 2016 παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στην Νάνσυ Παραδεισάνου. Ήταν, μάλιστα, στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και ανυπομονούσε για το πρώτο παιδί, το παιδί που της χάρισε ο Κώστας Βουτσάς, τον μικρό Φοίβο.

Κώστας Βουτσάς Φοίβος

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, ένα μεγάλο μου όνειρο έχει εκπληρωθεί. Φαίνεται πως πάνε όλα καλά στην εγκυμοσύνη μου, το έμβρυο είναι υγιέστατο» μου λέει η Αλίκη και παραγγέλνει ρόφημα ντεκαφεϊνέ χωρίς ζάχαρη. «Είμαι στον έκτο μήνα κι έχω πάρει επτά κιλά. Έχω πολλές λιγούρες. Μέχρι πρόσφατα έτρωγα ένα μεγάλο τσουρέκι μέσα σε τρεις ώρες. Αυτές τις βλακείες τις έκοψα, όμως, γιατί μου έκανε παρατήρηση ο γιατρός. Δεν ήμουν ποτέ του φαγητού, οι λιγούρες είναι θέμα ορμονών, αλλά τις τιθασεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πότε έκανες τον πρώτο σου γάμο;

Το 2006. Παντρεύτηκα κυρίως για τη μητέρα μου. Συζούσα με τον Τάκη Χρυσούλη, αλλά ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου, που ήξερα πως δεν ένιωθε πολύ καλά με τη συγκατοίκηση χωρίς το γάμο. Έτσι πήραμε την απόφαση. Η πνευματική κληρονομιά μου από αυτόν το γάμο ήταν η Θεατρομάθεια, μια καλλιτεχνική εταιρεία που σκοπό έχει να προωθήσει το παιδικό θέατρο και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου. Την εμπνεύστηκε ο τότε σύζυγός μου κι εγώ ακολούθησα και παθιάστηκα. Τώρα ανεβάζουμε την παιδική παράσταση Ένας Στρογγυλοκέφαλος στη Χώρα των Μυτεροκέφαλων, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κώστας Βουτσάς και έχει θέμα το bullying. Διαβάστε εδώ αναλυτικά πως γνωρίστηκαν με τον Κώστα.

Όταν έχασες το σύζυγό σου, απογοητεύτηκες από τη ζωή;

Ήταν λίγο άδικο, δεν περιμένεις να σου συμβούν τέτοια πράγματα σε τόσο νεαρή ηλικία. Έμεινα χήρα το 2011. Είχα πολύ κόσμο γύρω μου που με στήριξε. Ο άνθρωπος έχει τη δύναμη να αντέχει και να προχωράει. Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά, ήθελα να ολοκληρώσω το έργο που μου άφησε ο σύζυγός μου ‒ μιλώ για τη Θεατρομάθεια.

Κώστας Βουτσάς: Η ανατρεπτική ζωή που είχε η πρώην σύζυγός του

Η Έρρικα Μπρόγιερ η πρώην σύζυγος του Κώστα Βουτσά είχε μια ανατρεπτική ζωή! Την χαρακτήριζαν ως "νεράϊδα του σινεμά! Όλα όσα δεν ξέρατε σας τα αποκαλύπτουμε στο Youweekly.gr μέσα από ένα φοβερό story...

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μια πανέμορφη υπερταλαντούχα ηθοποιός και χορεύτρια, μια γαλανομάτα νεράιδα του κινηματογράφου και έγινε μια αρχόντισσα της τέχνης με σπάνια αξιοπρέπεια και ευγένεια. Η μποέμ κοσμοπολίτισσα ήταν ίσως ένας από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους στον καλλιτεχνικό χώρο, με πολλούς φίλους και σπάνιες αρετές. Το YOU σάς παρουσιάζει τις άγνωστες στιγμές της γεμάτης ζωής της Έρρικας Μπρόγιερ, λίγες μέρες μετά την ξαφνική απώλειά της.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικό YOU

Είχε να περηφανεύεται ότι από πολύ μικρή μαζί με την αδερφή της Μαργαρίτα είχαν θαυμαστές τους τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη Μαρία Καλλάς και δεκάδες Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που συνέρεαν τότε στο πιο must clubs της Ελλάδας, στα «Αστέρια της Γλυφάδας». Και μοιάζει απίστευτο, αλλά η ιστορία της Έρρικας Μπρόγιερ είναι φτιαγμένη με αστέρια από τη στιγμή που γεννήθηκε.

Ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Τέλης Ανθίδης, όπως ήταν το καλλιτεχνικό όνομα του Αριστοτέλη Μαστραπά, γεννημένος στο Κάιρο από Έλληνες γονείς. Ασχολήθηκε περισσότερο με το θέατρο, αλλά ένα ταξίδι του στην Αυστρία ήταν καρμικό και εκεί γνώρισε την Αυστριακή σύζυγό του Φρειδερίκη. Η Έρρικα γεννήθηκε το 1943, λίγους μήνες πριν λήξει ο πόλεμος.

Θα φύγουν για ένα διάστημα ξανά για την Αίγυπτο, αλλά θα επιστρέψουν στη μεταπολεμική πια Αθήνα όπου όλα έχουν αλλάξει. Για αρκετά χρόνια οι περισσότεροι πίστευαν ότι η Μαργαρίτα ήταν η δίδυμη αδερφή της, αλλά η αλήθεια είναι ότι η ψηλότερη από τις αδελφές Μπρόγιερ ήταν μικρότερη κατά δύο χρόνια. Η μαμά της Έρρικας ήταν, και λόγω καταγωγής, πολύ αυστηρή, αλλά ταυτόχρονα σε μερικά πράγματα και πολύ ανοιχτόμυαλη. Τα κορίτσια της θα μείνουν για ένα διάστημα εσώκλειστα σε καθολικό σχολείο στην Τήνο, θα κάνουν όμως παράλληλα μαθήματα χορού και θα δείξουν το μεγάλο ταλέντο τους και στο τραγούδι.

Κώστας Βουτσάς πρώην σύζυγος

Η πρώτη της δουλειά για ένα μικρό χαρτζιλίκι θα είναι σε ένα μπαρ απέναντι από τα «Αστέρια της Γλυφάδας» μαζί βέβαια με την αδερφή της, με την οποία είναι αχώριστες. Η Έρρικα ήταν πάντα η πιο επικοινωνιακή, η Μαργαρίτα η πιο οργανωτική και εκείνη που κανόνιζε τα πάντα ως... μάνατζερ. Ο Γιάννης Βογιατζής μαζί με τον επιχειρηματία του κέντρου στο οποίο εργαζόταν θα τους κάνει την πρόταση για μεταγραφή στα «Αστέρια» όπου εκείνος μεσουρανούσε και κάπως έτσι η μόλις 18 χρόνων Έρρικα θα ξεκινήσει ως μικρή ξανθιά νεράιδα την καριέρα της. Την επόμενη σεζόν θα παίξει για πρώτη φορά στο θέατρο και οι δυο τους γίνονται αμέσως γνωστές.

Η Έρρικα θα διαβάζει όλα τα περιοδικά της εποχής και θα αντιγράφει τα πατρόν για να φτιάχνουν οι δύο αδερφές τα φορέματά τους. Οι άντρες θα πέφτουν στα πόδια τους, αλλά εκείνη μετά το θέατρο και μετά το νυχτερινό μαγαζί θα επιστρέφει αμέσως στο σπίτι χωρίς να δίνει δικαιώματα. Είμαι χορτάτη απ' όλα. Με το χρήμα από πολύ μικρές. Με τη δόξα; «Κοριτσάκια ήμασταν και μας ήξερε όλη η Ελλάδα. Αυτοκίνητα, γούνες, ταξίδια, άντρες... Γνώρισα κάποιους που ήταν σούπερ και άλλους που με απογοήτευσαν... Ένας μου είπε "εμένα μου αρέσετε και οι δύο, αλλά τη Μαργαρίτα θα την ήθελα για σύζυγο κι εσένα για ερωμένη!"» θα δηλώσει στην αποκλειστική συνέντευξή της στο YOU τον Απρίλιο του 2015, συμπληρώνοντας βέβαια πως εκείνη σε σχέση με την αδερφή της είχε και το μεγαλύτερο σουξέ στους άντρες θαυμαστές.

Η γνωριμία με τον Κώστα Βουτσά και η κόντρα με την Σπεράντζα Βρανά

Το 1961 είναι μία από τις πιο τυχερές της χρονιές, αφού συμμετέχει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου. Εκεί για πρώτη φορά θα αλλάξει το επώνυμό της και μαζί με τη Μαργαρίτα θα απαρνηθούν το... Μαστραπά για το Μπρόγιερ της μαμάς τους.

Το να τραγουδήσει η Έρρικα τραγούδια του μεγάλου τότε Γιώργου Μουζάκη ήταν ένα πολύ καλό εισιτήριο για να κάνει κάτι μοναδικό. Η ζωή της είναι τα πρωινά γύρισμα για ταινία, το απόγευμα θέατρο, το βράδυ νυχτερινό κέντρο. Με τον νεαρό τότε Χάρρυ Κλυνν θα παίξει τρία χρόνια μετά στην ταινία «201 καναρίνια» και τη βραδιά της πρεμιέρας θα γνωρίσει τον άντρα που θα της άλλαζε όλη της τη ζωή.

Ο Κώστας Βουτσάς θα την πλησιάσει με το γνωστό του χιούμορ και θα της πει «πώς δεν σας είδα φέτος στα Όσκαρ;» συνεχίζοντας για ώρα τα κομπλιμέντα για την εμφάνισή της. Θα γίνουν ζευγάρι σχεδόν αμέσως. Εκείνος, ωστόσο, είχε προλάβει να τη γνωρίσει όταν και οι δύο συμμετείχαν στην ταινία «Ο Θόδωρος και το δίκαννο» όπου τραγουδούσε σε μια σκηνή με την αδερφή της. Στα γυρίσματα εκείνος την είχε κιόλας εντοπίσει, ενώ τη χρονιά που γνωρίστηκαν θα είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Φίνου.

O γόης της εποχής, Βουτσάς, ήταν τότε αρραβωνιασμένος με την Σπεράντζα Βρανά, αλλά η Έρρικα θα δηλώσει αποκλειστικά σε συνέντευξή της στο YOU ότι δεν έγινε ποτέ εκείνη η αιτία για να χαλάσει ο αρραβώνας τους: «Η Σπεράντζα ήταν θεά και καλό κορίτσι και γίναμε και φίλες, γιατί έχουμε δουλέψει και στο θέατρο μαζί. Όταν γνωρίστηκα με τον Κώστα είχε χωρίσει πάρα πολύ καιρό μαζί της». Θα παντρευτούν δύο χρόνια μετά τη γνωριμία τους και στα 22 της η Έρρικα θα γίνει μητέρα, αποκτώντας την κόρη της Σάντρα.

Ο Κώστας θα τη ζηλεύει και πολύ συχνά θα βρίσκει αφορμές να περνά από τα γυρίσματα των ταινιών τους. Θα μείνουν σε μια μονοκατοικία στο Παλαιό Ψυχικό, αλλά θα είναι σπάνιες οι φορές που θα... συναντούνται στο ίδιο σπίτι. «Ήμουν καψούρα μαζί του. Δουλεύαμε και οι δύο πολύ, δεν είχαμε χρόνο καθόλου για τον γάμο μας. Ήμασταν και νέοι, κι εγώ αρκετά πιο νέα από εκείνον και με πολλούς θαυμαστές, και με λεφτά, και δεν τον έβλεπα.

Το πρωί έφευγε εκείνος για το γύρισμα, εγώ γυρνούσα αργά από το κέντρο, και το ένα έφερε το άλλο...». Το ζευγάρι θα χωρίσει πολιτισμένα ύστερα από πολλή συζήτηση και με τους δυο τους ζορισμένους συναισθηματικά. Θα κατορθώσουν, όμως, κάτι σπάνιο για ένα ζευγάρι. Θα κρατήσουν άψογη σχέση μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή του διαζυγίου τους. «Η κόρη μας έμαθε ότι χωρίσαμε πολύ καιρό μετά, γιατί ακόμη και όταν έφυγε ο Κώστας από το σπίτι, ερχόταν κάθε μέρα για να βλέπει τη Σάντρα, για να τρώμε μαζί, να τη διαβάζει και να παίζουν», θα δηλώσει σε συνέντευξή της.

Η Έρρικα είναι πρότυπο ταλέντου και επαγγελματισμού και η μία ταινία διαδέχεται την άλλη. Καρμικό ρόλο στη ζωή της θα έχει η ταινία «Παριζιάνα» το 1969 όπου θα παίξει κυρίως ρόλο ως ηθοποιός χωρίς την αδερφή της. Στο σούρουπο του κινηματογράφου θα κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση πάλι στο πλευρό της Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία «Η Ρένα είναι οφσάιντ», η Έρρικα θα πάρει μέρος και στο πρώτο τηλεοπτικό σίριαλ «Το σπίτι του Φοίνικα» με τον Κώστα Καρρά, με τον οποίο είχαν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν, ενώ σε μια επιθεωρησιακή εκπομπή, τη «Χαρούμενη Κυριακή», προπομπό των μουσικών εκπομπών που βλέπουμε σήμερα, θα είναι μαζί με την αδερφή της από τις πρώτες που θα αγκαλιάσουν το νέο Μέσο της εποχής.

Η Μαργαρίτα είχε ήδη παντρευτεί τον Κώστα Τσολακάκη, ιστορικό στέλεχος του Πανιωνίου, και έχει αποκτήσει την κόρη της Κρίστυ, σύζυγο του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ως ένα ξεχωριστό ιστορικό για τα ελληνικά δεδομένα δίδυμο, θα χωρίσουν επαγγελματικά το 1974. Η Έρρικα, ωστόσο, θα συνεχίσει τις εμφανίσεις στο θέατρο και σποραδικά σε κάποιες ταινίες του Νίκου Φώσκολου, μέχρι κι εκείνη να αποφασίσει ότι είναι καιρός να αποσυρθεί.

Ο άγνωστος δεύτερος γάμος και η απώλεια που τη συγκλόνισε!

Αν για τον Κώστα Βουτσά έχει δηλώσει πως ήταν ο άντρας της ζωής της, το άλλο της μισό, ο άνθρωπος με τον οποίο ταίριαζε απόλυτα, ήταν ο δεύτερος σύζυγός της Γιάννης Μαρινάκης, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Θα παντρευτούν όταν εκείνη ήταν 50 χρόνων, το 1993, και θα ζήσουν ευτυχισμένοι μέχρι που επτά χρόνια μετά η μοίρα θα της παίξει ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως η ίδια είχε δηλώσει στο YOU:

«Έφυγε από τη ζωή νεότατος. Ήταν ο πιο χαριτωμένος, ο πιο χαρούμενος άνθρωπος, έξω καρδιά. Από εκεί και πέρα... κατέβασα ρολά, έκλεισα ως γυναίκα! Πόνεσα πάρα πολύ όταν έφυγε. Ήταν ξαφνικό, σε ένα λεπτό έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, μου κόστισε πολύ». Η ζωή της αποκτά νόημα όταν είναι δίπλα της η κόρη της, με την οποία ήταν... αυτοκόλλητες και εκείνη θα την πείσει μαζί με τον Αντώνη Λουδάρο να επιστρέψει έπειτα από 20 χρόνια στο θέατρο σε ρόλο guest στη θεατρική μεταφορά της «Παριζιάνας». Όπως, έχει εκμυστηρευτεί η ίδια η Έρρικα «στην αρχή δεν το αποφάσιζα. Αλλά η Σάντρα με έπεισε, όπως και ο Κώστας που με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "γιατί το σκέφτεσαι; Να το κάνεις!"». Κανείς, μα κανείς δεν φανταζόταν πως με κάποιο τρόπο αυτό θα είναι το κύκνειο άσμα της. Όπως, μάλιστα, η κόρη της εκμυστηρεύτηκε...

«η μητέρα μου έφυγε από καρκίνο μέσα σε 20 μέρες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως τη ημέρα των Χριστουγέννων καθόμασταν στο νοσοκομείο, μιλάγαμε συνέχεια και εκείνη γελούσε πολύ. Έφυγε από τη ζωή γελώντας».