Από τα στέφανα στα δικαστήρια - 9 πολύκροτα διαζύγια της ελληνικής showbiz

Με αφορμή τον χωρισμό Βανδή - Ντέμη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Από τα στέφανα στα δικαστήρια - 9 πολύκροτα διαζύγια της ελληνικής showbiz

Ο πρόσφατος χωρισμός της Δέσποινας Βανδή και του Ντέμη Νικολαϊδη που έσκασε πριν από λίγες μέρες ως... βόμβα, δεν είναι ο μοναδικός Ελλήνων celebrities που έχει απασχολήσει με πολλούς τρόπους τη δημοσιότητα. Το YOU σάς παρουσιάζει τους πιο σημαντικούς καρμικούς έρωτες που κατέληξαν να γίνουν πολύκροτα διαζύγια!

Από την Κατερίνα Μπούσιου

Φωτογραφίες: NDP photo agency, instagram

Οι γάμοι που διαλύθηκαν

Αλίκη Βουγιουκλάκη & Δημήτρης Παπαμιχαήλ

χωρισμός Βουγιουκλάκη

Όπως και ο καρμικός τους έρωτά έτσι και το διαζύγιό τους το 1975 παραμένει μέχρι σήμερα το πιο πολυσυζητημένο, που απασχόλησε ποτέ την ελληνική showbiz. Καβγάδες, ζήλιες και ανταγωνισμοί έφεραν το τέλος αυτής της σχέσης, που οδήγησε την Αλίκη στη συναισθηματικά χειρότερη στιγμή της. Η χαρακτηριστική φωτογραφία της στο άδειο σπίτι του εξοχικού της στο Θεολόγο, με εκείνη να κλαίει σπαραχτικά επειδή ο Παπαμιχαήλ σε μια νύχτα είχε αφαιρέσει όλα τα έπιπλα για εκδίκηση έχει μείνει στην ιστορία! Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να συμφιλιωθεί ο ένας με τον άλλον, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ελένη Μενεγάκη & Γιάννης Λάτσιος

χωρισμός Μενεγάκη

Εκείνο το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου του 2010, όταν έφτασε η κοινή ανακοίνωση του ζευγαριού για το διαζύγιό του στα δημοσιογραφικά γραφεία, σήμανε ένας άνευ προηγουμένου συναγερμός. Έκτακτες εκδόσεις στα περιοδικά, έκτακτες εκπομπές στην τηλεόραση και ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι των παπαράτσι για τις πρώτες αντιδράσεις της “βασίλισσας” της TV μετά τη λύση του 12χρονου γάμου της. Οι δυο τους το πρώτο διάστημα, εκτός από κάποιες δικαστικές διαμάχες για το μοίρασμα της κοινής τους περιουσίας, κατόρθωσαν να διατηρήσουν με τα χρόνια μια πολύ καλή σχέση μεταξύ τους, με τα τρία τους παιδιά να αποτελούν έναν δυνατό συναισθηματικό κρίκο.

Πέτρος Κωστόπουλος & Τζένη Μπαλατσινού

χωρισμός Μπαλατσινού

Με τη λήξη της τηλεοπτική σεζόν το καλοκαίρι του 2014 και την ολοκλήρωση του “Πρωινού” του Mega, στο οποίο ήταν και οι δύο συμπαρουσιαστές, ανακοίνωσαν το διαζύγιό τους μετά από 18 χρόνια γάμου και την απόκτηση τριών παιδιών. Το γυαλί είχε ραγίσει πολύ καιρό πριν συνεργαστούν, όπως εξομολογήθηκαν εκ των υστέρων και οι δύο, καθώς στην κοινή τους ζωή μετά και την πτώση της επιχειρηματικής του “αυτοκρατορίας”, η λέξη “ευτυχία” είχε πια χαθεί. Ο γάμος τους, πάντως, τον Ιούνιο του 1996 στη Μύκονο ήταν το κοσμικό γεγονός της χρονιάς, με όλη την καλλιτεχνική και επιχειρηματική ελίτ να δίνει το “παρών”.

Φαίη Σκορδά & Γιώργος Λιάγκας

χωρισμός Σκορδά

Η επεισοδιακή γνωριμία τους στην εκπομπή “Gala” της Μαρίας Σταματέρη οδήγησε σε έναν φλογερό έρωτα και σε έναν γάμο που κράτησε έξι χρόνια, με δώρο δύο υπέροχα αγόρια. “Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να χωρίσω”, θα πει μεταγενέστερα η παρουσιάστρια, η οποία διατήρησε με τον πρώην σύζυγό της πολύ καλές σχέσεις, έστω και με τις γνωστές διακυμάνσεις που φέρνει ένα διαζύγιο. Αποτελούν σπάνια περίπτωση γιατί από πέρυσι συνεργάζονται ξανά στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1, ενώ θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν μαζί.

Έλλη Κοκκίνου & Παναγιώτης Βασιλειάδης

χωρισμός Κοκκίνου

Ο ονειρικός τους γάμος το 2007 με την τραγουδίστρια να λάμπει από ευτυχία στο πλάι του άντρα της ζωής της, με τον οποίο είχε γνωριστεί λίγα χρόνια πριν όταν εκείνος, ως επιχειρηματίας του Romeo, συνεργάστηκε μαζί της, έμελλε να καταλήξει και σε ένα πολύκροτο διαζύγιο. Εκατέρωθεν μηνύσεις, δικαστικές διαμάχες για το σπίτι που έχτιζαν στη Βούλα αλλά και η συνεπιμέλεια του γιου τους Αλέξανδρου τούς κράτησαν για πολλά χρόνια αντιμέτωπους. Με πολύ κόπο και οι δύο κατόρθωσαν, όμως, να αφήσουν σιγά-σιγά στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν και να διατηρήσουν μια πολύ καλή σχέση ως γονείς, για χάρη φυσικά του παιδιού τους.

Σίσσυ Χρηστίδου & Θοδωρής Μαραντίνης

χωρισμός Χρηστίδου

Πολλοί αρχικά θεώρησαν ότι η είδηση του χωρισμού τους ήταν fake news. Για να αποδειχτεί, όμως, και με την επίσημη κοινή τους ανακοίνωση πως ήταν αλήθεια ότι μετά από 13 χρόνια σχέσης, 9 χρόνια γάμου και την απόκτηση δύο παιδιών, η παρουσιάστρια και ο frontman των “Onirama” έβαλαν μια οριστική τελεία σε αυτό το κεφάλαιο της ζωής τους. Για αρκετό διάστημα και μετά το χωρισμό τους έμεναν κάτω από την ίδια στέγη για να μη διαταραχθεί η ηρεμία των γιων τους και ανήκουν μάλλον στις σπάνιες περιπτώσεις που διατηρούν από την αρχή μια πολύ καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ τους.

Βίκυ Καγιά & Νίκος Κριθαριώτης

χωρισμός Καγιά

Ένας δυνατός έρωτας που κρατούσε για πολλά χρόνια επισφραγίστηκε με έναν λαμπρό γάμο τον Οκτώβριο του 2010 στο Κτήμα Τσάκου στο Λαγονήσι, με το νυφικό της Βίκυς φυσικά να φέρει την υπογραφή της αδελφής του γαμπρού και σχεδιάστριας Σήλιας Κριθαριώτη. Τρία χρόνια μετά, το διαζύγιο ήρθε ως φυσικό επακόλουθο της ασυμφωνίας χαρακτήρων και της απουσίας κάθε ίχνους του έρωτα του παρελθόντος, όπως είχε παραδεχτεί και το γνωστό μοντέλο σε συνέντευξή του. Ο χωρισμός, πάντως, έκανε καλό και στους δύο, που όχι μόνο ξαναπαντρεύτηκαν αλλά δημιούργησαν και πολύ ευτυχισμένες οικογένειες.

Άννα Βίσση & Νίκος Καρβέλας

χωρισμός Βίσση

“Εμείς δεν μπορούμε να χωρίσουμε, μια ζωή θα αγαπιόμαστε” όπως λέει και το τραγούδι τους και τη δική τους σχέση θα τη ζήλευαν πολλοί. Δώδεκα χρόνια μετά τον γάμο τους το 1983 με κουμπάρο τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρο Κυπριανού, το ζευγάρι χώρισε αλλά οι δυο τους παρέμειναν αχώριστοι φίλοι και συνεργάτες. Άλλωστε, όπως έχει εκμυστηρευτεί η τραγουδίστρια, η μουσική της σχέση με τον Καρβέλα ήταν πάντα πολύ καλύτερη από την σχέση που είχαν ως αντρόγυνο.

Ρούλα Κορομηλά & Νάσος Γαλακτερός

χωρισμός Κορομηλά

Ήταν ο δεύτερος γάμος και για τους δύο, που παντρεύτηκαν το 2000 μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα δημοσιογράφων και φωτογράφων. Χώρισαν επτά χρόνια μετά, αφού η σχέση τους είχε φτάσει σε πραγματικό τέλμα. Στη δική τους περίπτωση θεωρείται ένας πολιτισμένος χωρισμός χωρίς δικαστικές ή άλλου είδους αντεγκλήσεις.

Περισσότερα στο νέο τεύχος YOU που κυκλοφορεί από την Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ