9+1 διάσημοι Έλληνες που έζησαν το χαμό των παιδιών τους με τραγικό τρόπο

Θα "λυγίσετε"

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
9+1 διάσημοι Έλληνες που έζησαν το χαμό των παιδιών τους με τραγικό τρόπο

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα σε αυτή τη ζωή, από το να δει ένας γονιός το παιδί του να πεθαίνει πριν από αυτόν. Υπάρχουν, μάλιστα, και διάσημοι Έλληνες που έχουν βιώσει αυτή την τραγωδία και με τις εξομολογήσεις τους είχαν συγκλονίσει.

Οι τραγικές ιστορίες τους ραγίζουν καρδιές και το δράμα τους συγκλόνισε το πανελλήνιο. Τα λόγια τους θα "λυγίσουν" μέχρι και τον πιο σκληρό.

Παντελής Ζερβός

Το καλοκαίρι του 1956, η οικογένειά του βρισκόταν στη Σαντορίνη για διακοπές. Εκείνος δεν ήταν μαζί τους γιατί έπαιζε στην Επίδαυρο. Ο σεισμός του 1956 που ισοπέδωσε το νησί, έθαψε κάτω από τα ερείπια τη μικρή του κόρη, σε ηλικία 12 ετών. Το βράδυ, την ώρα που έμπαινε στο θέατρο, κάποιος συγγενής τον σταμάτησε και του είπε: «…σκοτώθηκε η Ευδοξούλα». Βγήκε στη σκηνή κι έπαιξε, κάνοντας τον κόσμο να γελάσει. Όταν τέλειωσε, υποκλίθηκε και όταν μπήκε μέσα, λιποθύμησε.

Όταν μετά από τρία χρόνια έγινε η εκταφή, διαπιστώθηκε πως το κοριτσάκι είχε θαφτεί ζωντανό! Ο σκελετός του παιδιού δεν ήταν ανάσκελα, αλλά στο πλάι και με το στόμα ανοιχτό. Προφανώς είχε τραυματιστεί κι όταν συνήλθε, προσπάθησε να πάρει ανάσες, αλλά πέθανε από ασφυξία.

Δείτε τις υπόλοιπες 8 τραγικές ιστορίες στο Athensmagazine.gr