Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Η πρώτη επώνυμη επίθεση με βιτριόλι στην Ελλάδα - Πώς ήταν το πρόσωπό της πριν

Η συγκλονιστική ιστορία που είχε ανατριχιάσει το πανελλήνιο

Κωνσταντίνα Κούνεβα: Η πρώτη επώνυμη επίθεση με βιτριόλι στην Ελλάδα - Πώς ήταν το πρόσωπό της πριν
STORIES 15.09.2021 10:31
Από Youweekly Team

Με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου το Youweekly.gr σας θυμίζει την πρώτη περίπτωση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, αυτή της Κωνσταντίνας Κούνεβα!

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι συνδικαλίστρια στον χώρο των καθαριστριών και πρώην ευρωβουλευτής! Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Μετά το συμβάν η Κούνεβα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε τέσσερις ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της Γαλλίας. Για τον δράστη της επίθεσης είπε: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη».Η ιστορία της Κούνεβα δραματοποιήθηκε από το Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί.

Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας μη λεπτομερή και μη αντικειμενική. Τον Ιούλιο του 2013, επιβλήθηκε στην ΟΙΚΟΜΕΤ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά καταβολή αποζημίωσης 250.000 ευρώ, καταλογίζοντάς της ευθύνες για την επίθεση, που αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ως εργατικό ατύχημα. Τον Οκτώβριο του 2013, εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου. Το Φεβρουάριο του 2016 το Μονομελές Εφετείο Πειραιά έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται ευθύνη της εργοδοσίας για την επίθεση που δέχτηκε η Κούνεβα και ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση. Η Κούνεβα ανακοίνωσε ότι θα προσέβαλε δικαστικά την απόφαση του Εφετείου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από το παρελθόν της Κωνσταντίνας Κούνεβα! Το Youweekly.gr εντόπισε μερικές και μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Επίθεση με βιτριόλι: Τι ψιθύρισε ο Κεχαγιόγλου στην Ιωάννα έξω από την Ευελπίδων λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκαριστικές φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης λίγες ώρες πριν την δίκη

Share