Ελάχιστοι το γνωρίζουν - Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή του Μάρκου Σεφερλή

Στο φως όλα τα στοιχεία του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ελάχιστοι το γνωρίζουν - Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή του Μάρκου Σεφερλή

Ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του είναι χωρίς αμφιβολία ο Μάρκος Σεφερλής. Ο ίδιος αυτήν την περίοδο ετοιμάζει την νέα του σειρά, Super Mammy, στον ΑΝΤ1.

Λίγα λόγια για τον Μάρκο Σεφερλή - Ποια είναι η καταγωγή του

Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1968 στην Κόρινθο, από όπου και κατάγεται. Η μητέρα του ονομάζεται Χαρίκλεια Σεφερλή, ενώ ο πατέρας του, λεγόταν Σωτήρης Σεφερλής. Έχει επίσης έναν αδερφό, τον Δημήτρη και μία αδερφή, την Φωτεινή. Μετά το λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στην ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Μαίρη Βογιατζή-Τράγκα, από όπου αποφοίτησε με Άριστα. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 1988 στην ΕΤ2 και συνέχισε με την επιτυχία TAXI από το 1995 ως το 1996.

Ταυτόχρονα με την τηλεόραση εμφανίζεται και στο θέατρο. Η πορεία του στο θέατρο αρχίζει τον χειμώνα του 1997-1998, στο Θέατρο Αυλαία, με την κωμωδία Σουίτα γενεθλίων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με πλήθος παραστάσεων, κυρίως επιθεωρήσεων, διανύοντας μια σταθερή και επιτυχημένη πορεία.

Αυτή είναι η πραγματική καταγωγή του Μάρκου Σεφερλή

Από το 2004 και μετά, έχει την ευθύνη όλης της παράστασης και εκτός από ηθοποιός, αναλαμβάνει τα κείμενα, το casting, την σκηνοθεσία και την παραγωγή. Τη σεζόν 2014-2015 παρουσίασε μαζί με την σύζυγό του Έλενα Τσαβαλιά την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Mega Channel "MEGA Με Μία". Τον χειμώνα του 2019 συμμετείχε στον θίασο του μιούζικαλ Hairspray στο Θέατρο Ακροπόλ το οποίο σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου. Από το 2009 είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Έλενα Τσαβαλιά και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Χάρη (γενν. 2004). Παλαιότερα υπήρξε παντρεμένος με την ηθοποιό Έλσα Μιχαλακοπούλου.

Η σπάνια εξομολόγηση για την μητέρα του

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου παραχώρησε πρόσφατα ο Μάρκος Σεφερλής. Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μητέρα του.

«Είμαι 53 χρονών και δεν υπάρχει μέρα που να μη με πάρει η μητέρα μου τηλέφωνο για να με ρωτήσει αν ντύθηκα ζεστά, αν έφαγα, αν είμαι καλά. Το θέμα της είναι να μάθει αν είμαι ευτυχισμένος. Τι άλλο θέλει μια μάνα για το παιδί της; Να είναι καλά και ευτυχισμένο.

Η μάνα μου, η κυρία Χαρίκλεια, μαγείρευε στις 3 τη μαύρη νύχτα, φρόντιζε το σπίτι και δούλευε με τον πατέρα μου από το πρωί μέχρι το βράδυ στην Κόρινθο – είχαν βυτίο με νερό και γέμιζαν δεξαμενές στα σπίτια. Αποτελεί πρότυπο μητέρας. Έχει δουλέψει πολύ, είναι μια σκληρή, δυναμική μαχήτρια. Τη σειρά αυτή την έχω αφιερώσει με πολλή αγάπη σε εκεινη, για αυτό και ονόμασα την ηρωίδα μου Χαρίκλεια.

undefined

Η μάνα μου είναι 81 ετών σήμερα και παραμένει η ηρωίδα μου. Ξέρετε τι είναι να κουβαλάς μπιτόνια νερό, να τα πηγαίνεις από πόρτα σε πόρτα, να τα σηκώνεις αγόγγυστα ενώ ζυγίζουν τόσα κιλά; Αυτή μας έμαθε τι θα πει μεροκάματο. Κι αν κάτι αγάπησα στην Έλενα, την γυναίκα μου, είναι ότι έχει μάθει και στο γιο μας, τον Χάρη, πως βγαίνει το ψωμί. Ότι στην οικογένεια μας δουλεύουμε, πέφτουμε αλλά οφείλουμε να ξανασηκωθούμε και να προκόψουμε. Ο Χάρης είναι καλός μαθητής και μας έχει ως πρότυπα. Από εμένα έχει μάθει το «ποτέ μην τα παρατάς». Η ζωή δεν είναι ρόδινη, είναι μάχη, αγώνας και οφείλουμε να προσπαθούμε» ανέφερε ο Μάρκος Σερφερλής.