Η αξέχαστη φωτογραφία της Μαρίας Ηλιάκη με την κυτταρίτιδα στα πόδια

Το δυνατό μήνυμα που έδωσε στις γυναίκες

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Η αξέχαστη φωτογραφία της Μαρίας Ηλιάκη με την κυτταρίτιδα στα πόδια

Έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσες φορές έχετε ακούσει από άλλους προσβλητικά σχόλια για την εμφάνισή σας, ειδικά από άτομα τα οποία δεν γνωρίζετε; Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι τα αδιάκριτα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω σας καθώς περπατούσατε στο δρόμο; Αν σας έχει συμβεί αυτό, μάθετε ότι είναι μία μόνο από τις μορφές του body shaming.

Το Body Shaming αφορά την τάση των ανθρώπων να κριτικάρουν τους άλλους ή ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό με βάση αποκλειστικά και μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, το Body Shaming μπορεί να πάρει τις εξής μορφές:

  • Κριτικάρω αλόγιστα την εικόνα μου.
  • Κριτικάρω την εμφάνιση άλλου μπροστά του.
  • Κριτικάρω την εμφάνιση άλλου πίσω από την πλάτη του.

Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τα social media γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να "λήξει" αυτή η μάστιγα. Γυναίκες και ειδικά διάσημες γυναίκες που έχουν μια παραπάνω δύναμη μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς προσπαθούν δείχνοντας τις δικές τους ατέλειες να κάνουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι κακό να έχεις κυτταρίτιδα, δεν είναι κακό να έχεις παραπάνω κιλά, δεν είναι κακό να σου ξεφύγει μια τρίχα στο ξύρισμα.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε και με μεγάλη απήχηση μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, η Μαρία Ηλιάκη που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία της με μαγιό και με την κυτταρίτιδα... απείραχτη!

Το ηχηρό μήνυμα της Μαρίας Ηλιάκη

Μαρία Ηλιάκη αρετουσάριστη φωτογραφία

Την φωτογραφία αυτή συνόδευε η λεζάντα:

«Αγαπημένη μου κυτταρίτιδα…μίας και τόσο καιρό παλεύω να φύγεις αλλά ΔΕΝ…ας τα «βρούμε» επιτέλους να τελειώνουμε αφού μαζί θα είμαστε όπως όλα δείχνουν #loveyourbody #loveyourself».

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι λοιπόν μην βάλετε τον εαυτό σας στην διαδικασία γρήγορων διατροφών που μπορούν να προκαλέσουν πολύ άσχημα πράγματα στον οργανισμό σας (δείτε εδώ την διατροφή που έστειλε στο νοσοκομείο την παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά), απλά αποδεχθείτε τον εαυτό σας και να θυμάστε...

Το τέλειο που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχει!!!