Συνέβη τρεις φορές - Αυτές ήταν οι στιγμές που πήγαν να δολοφονήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ

Ποτέ της ωστόσο δεν φοβήθηκε!

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Συνέβη τρεις φορές - Αυτές ήταν οι στιγμές που πήγαν να δολοφονήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ

Από την ώρα που έγινε γνωστό πως έφυγε από την ζωή η Βασίλισσα Ελισάβετ, ξεκίνησαν οι αναδρομές στο παρελθόν και σε ολόκληρη την περίοδο της βασιλείας της, η οποία κράτησε 70 χρόνια, σχετικά με τα σκάνδαλα που έπρεπε να διαχειριστεί, τις σχέσεις της με την οικογένειά της και άλλα πολλά.

Μαζί όμως με αυτά τα γεγονότα, θυμηθήκαμε και τις φορές που κινδύνευσε η ζωή της, όπως συνέβη και με άλλους μεγάλους ηγέτες, καθώς υπήρξαν φορές που αποπειράθηκαν να την δολοφονήσουν, παρότι υπήρξε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα στην χώρα της.

Οι φορές που πήγαν να δολοφονήσουν την Ελισάβετ

Η πρώτη φορά ήταν σε ταξίδι της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το1970, όταν οι δυο τους ταξίδευαν σιδηροδρομικώς από το Σίδνεϋ περνώντας από τα Γαλάζια Όρη, στη Νέα Νότια Ουαλία και το τρένο χτύπησε πάνω σε ένα κορμό δέντρου. Ευτυχώς για το βασιλικό ζεύγος ο οδηγός του τρένου, Albert Rowley εντόπισε το εμπόδιο εγκαίρως και τράβηξε τα φρένα την κατάλληλη στιγμή.

Δεδομένου ότι οι ράγες είχαν ελεγχθεί μία ώρα πριν από το περιστατικό, ήταν βέβαιο ότι ο κορμός είχε τοποθετηθεί σκόπιμα από αγνώστους, με σκοπό η αμαξοστοιχία έπεφτε πάνω στον κορμό με όλη της την ταχύτητα και να εκτροχιαστεί στον γκρεμό.

Η δεύτερη ήταν στην τελετή του Trooping the Color του 1981, όταν ο 17χρονος Marcus Sarjeant πυροβόλησε έξι φορές εναντίον της. Στο άκουσμα των πυροβολισμών το άλογο της βασίλισσας Ελισάβετ αναστατώθηκε, ωστόσο η ίδια με αξιοσημείωτη αυτοσυγκράτηση κατάφερε να το ηρεμήσει και συνέχισε απτόητη την πορεία της.

Η τρίτη ήταν σε επίσκεψη της στη Νέα Ζηλανδία, όταν με τον σύζυγό της βρέθηκαν στο Wellington της Νέας Ζηλανδίας το 1981, και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης δέχθηκε πυροβολισμούς από το τουφέκι ενός 17χρονου που ήταν κρυμμένος στον πέμπτο όροφο ενός κτηρίου και σημάδεψε με ένα τουφέκι το βασιλικό ζεύγος, καθώς έβγαιναν από μια Rolls-Royce.

Τα διεθνή πρωτοσέλιδα ανά τον κόσμο για την Ελισάβετ

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ από την Πέμπτη 8/9 το απόγευμα, και είναι κύριο θέμα συζήτησης σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο, καθώς όλοι πενθούν για αυτή την απώλεια από την βασιλεία.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέσα ενημέρωσης είναι και ο Βρετανικός Τύπος, ο οποίος με σπαρακτικά πρωτοσέλιδα, θρηνεί με τον τρόπο του για την τεράστια αυτή απώλεια, με μαύρο φόντο και στιγμιότυπα από την ζωή της Ελισάβετ στον θρόνο.

Η Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας που κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της, ενώ παρόμοια πρωτοσέλιδα έχει και η Independent και οι Times. Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη», η Daily Mirror ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Daily Express αναφέρει «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή».