Ενοικιάζεται 840.000 ευρώ την εβδομάδα - Σπάνιο βίντεο από το εσωτερικό της μυθικής θαλαμηγού του Ωνάση

Την αγόρασε 34.000 δολάρια και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ενοικιάζεται 840.000 ευρώ την εβδομάδα - Σπάνιο βίντεο από το εσωτερικό της μυθικής θαλαμηγού του Ωνάση

Η θαλαμηγός «Χριστίνα» κατασκευάστηκε το 1943 ως η φρεγάτα Stormont (GRT 1602) και ανήκε στο καναδικό Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκε ως συνοδευτικό σκάφος των νηοπομπών για τη μεταφορά πολεμικού υλικού στις συμμαχικές δυνάμεις, παίρνοντας μέρος στην Μάχη του Ατλαντικού και στην Απόβαση της Νορμανδίας. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα ναυτικά πλοία.

Ο Ωνάσης αγόρασε την φρεγάτα στην τιμή των 34.000 δολαρίων και μετά ξόδεψε 4 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για να την μετατρέψει σε πολυτελές υπερσύγχρονο γιοτ. Της έδωσε το όνομά της κόρης του Χριστίνας. Πλέον ανήκει σε εταιρεία ενοικίασης σκαφών και ενοικιάζεται 840.000 ευρώ την εβδομάδα.

Η θαλαμηγός μετά τον χαμό του Ωνάση

Όταν ο Ωνάσης πέθανε το 1975 (δείτε εδώ σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον τάφο του στον Σκορπιό), άφησε το γιοτ στην κόρη του Χριστίνα. Εκείνη το δώρισε στο ελληνικό κράτος για να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός. Μετονομάστηκε σε «Αργώ», όμως γρήγορα εγκαταλείφθηκε και παραδόθηκε στη φθορά. Tο 1998 το αγόρασε ο Έλληνας εφοπλιστής Τζων Πωλ Παπανικολάου. Επανέφερε το αρχικό όνομα προσθέτοντας και το όμικρον («Ο») και ανακαίνισε το σκάφος από το 1999 μέχρι και το 2001, πληρώνοντας πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιούλιο του 2013, μετά τον θάνατο του Παπανικολάου, το 100 μέτρων πολυτελές γιοτ βγήκε ξανά στο σφυρί για 21 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον διατίθεται προς ενοικίαση...

Η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει 66 άτομα (και 35 άτομα πλήρωμα). Διαθέτει 18 υπνοδωμάτια, προεδρική σουίτα, ελικοδρόμιο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα, μπαρ, κέντρο ομορφιάς και παιδότοπο.

Επι Ωνάση η θαλαμηγός Χριστίνα γνώρισε πραγματικά μεγάλες δόξες. Εκεί έγινε ο γάμος του Ωνάση με την Τζάκι, εκεί είχε ζήσει και τον έρωτά του με την Μαρία Κάλλας. Από τα καταστρώματά της πέρασαν ως φολοξενούμενοι του Ωνάση προσωπικότητες όπως η Γκρέτα Γκάρμπο και ο Ουίστον Τσώρτσιλ.