17 χρόνια μετά κάνει τον γύρο του διαδικτύου για πρώτη φορά - Φωτογραφία αποκάλυψη από τα παρασκήνια του Παρά 5

Όντως τώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
17 χρόνια μετά κάνει τον γύρο του διαδικτύου για πρώτη φορά - Φωτογραφία αποκάλυψη από τα παρασκήνια του Παρά 5

Το Παρά 5 προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega Channel τις σεζόν 2005-2007. Το σενάριο της σειράς υπέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος είχε και τον ρόλο ενός εκ των πέντε πρωταγωνιστών, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Πρωταγωνιστές ήταν η Σμαράγδα Καρύδη, η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Αργύρης Αγγέλου και η Αγγελική Λάμπρη.

Μπορεί από τότε να έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια αλλά ακόμη θεωρείται μια από τις καλύτερες παραγωγές στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης. Κι όπως κάθε μύθος, υπάρχουν πίσω του ιστορίες άγνωστες ή όχι και τόσο γνωστές.

Πράγματα που δεν ήξερες για το Παρά 5

20-12-2005 Μέγαρο Μουσικής-Βραβεία Πρόσωπα '05
20-12-2005 Μέγαρο Μουσικής-Βραβεία Πρόσωπα '05

Ο τίτλος «Παρά πέντε» ήταν ο τελευταίος τίτλος που «έπεσε στο τραπέζι» των συντελεστών! Ο τελικός τίτλος που η σειρά θα έβγαινε αέρα ήταν ανάμεσα σε δύο το «Και τώρα τρέξτε» και το «Τα μάτια σας δεκατέσσερα». Ο τίτλος «Παρά πέντε» ήταν ο τελευταίος τίτλος που «έπεσε στο τραπέζι» των συντελεστών! Ο τελικός τίτλος που η σειρά θα έβγαινε αέρα ήταν ανάμεσα σε δύο το «Και τώρα τρέξτε» και το «Τα μάτια σας δεκατέσσερα» (δείτε εδώ πως είναι σήμερα ο Σταυριάνης).

Ο πρώτος ρόλος που έγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν αυτός της Ντάλιας, δηλαδή μιας πολύ πλούσιας γυναίκας με μια επιθυμητή αφέλια… Παρ’ όλα αυτά, όμως, ο ρόλος δεν γράφτηκε για τη δική μας τηλεοπτική Ντάλια (Σμαράγδα Καρύδη), αλλά για την Κάτια Δανδουλάκη! Η ίδια ήθελε πολύ τον ρόλο και ήταν και η πρώτη από τους ηθοποιούς που διάβασε το σενάριο με αρκετό ενθουσιασμό, αλλά είχε ήδη δέσμευση από άλλη σειρά και συγκεκριμένα το «Βέρα στο δεξί». Έτσι, ο ρόλος πήγε -θέλοντας και μη- στην Σμαράγδα Καρύδη που τον αποθέωσε και αγαπήθηκε ίσως λίγο περισσότερο!

Το μαλλί της Ντάλιας ήταν περούκα! Έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς γι’ αυτό το πλούσιο μπουκλέ κρεπαρισμένο ξανθό μαλλί! Παρ’ όλα αυτά την αλήθεια την έδωσε η ίδια η Σμαράγδα Καρύδη και μάλιστα σε συνέντευξή της το 2020! Δηλαδή 13 χρόνια μετά αποκαλύφθηκε ότι το μαλλί ναι μεν έκανε ώρες να ετοιμαστεί, μόνο που δεν ήταν το δικό της! Ήταν μια υπερπαραγωγή περούκα, που μάλιστα έχει κρατήσει ως ενθύμιο!

Και για του λόγου του αληθές… ιδού:

Σμαράγδα καρύδη

Επίσης, τα ειδικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών, όπως, το «περίεργο τσουλούφι» του Φώτη, το περπάτημα της Αγγέλας, η αιώνια τσάντα κολλημένη στην αγκαλιά της Ζούμπι, το αλλόκοτο ντύσιμο της Θεοπούλας, τα γυαλιά του Σπύρου, ακόμα και το ιερό σταυρουδάκι της γιαγιάς Σοφίας, ήταν δημιούργημα των ίδιων των πρωταγωνιστών για να χαρακτηρίσουν του ρόλους τους!