Οι τραγικές νύχτες της Μαρίας Κάλλας στα χέρια του Ωνάση: Τη νάρκωνε και την βίαζε - Βίντεο ντοκουμέντο

Γι' αυτήν, όμως, ήταν ο μεγάλος της έρωτας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Οι τραγικές νύχτες της Μαρίας Κάλλας στα χέρια του Ωνάση: Τη νάρκωνε και την βίαζε - Βίντεο ντοκουμέντο

Πρώτη σύζυγος του Ωνάση: Τίνα Λιβανού. Όπως σας αποκαλύψαμε τον χώρισε μετά από 12 χρόνια γάμου γιατί τον έπιασε στα πράσα να κάνει σεξ με την Μαρία Κάλλας, στην θαλαμηγό τους κι έγινε... το σώσε (διαβάστε εδώ αναλυτικά τι συνέβη).

Ο έρωτας της Μαρίας με τον Ωνάση

Η πρώτη συνάντηση του Αριστοτέλη Ωνάση με τη Μαρία Καλλάς έγινε σε μια δεξίωση που οργάνωσε η Έλσα Μάξγουελ. Ο Ωνάσης μαγεύτηκε από τη γοητεία της Ελληνίδας ντίβας και την κάλεσε μαζί με τον σύζυγό της σε κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό Χριστίνα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στα ελληνικά νησιά γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας που θα κρατούσε σχεδόν δύο δεκαετίες.

Το ζευγάρι είχε μεσογειακό ταμπεραμέντο. Υπήρχε έρωτας και πάθος. Με το ίδιο πάθος όμως, Ωνάσης και Κάλλας καυγάδιζαν σχεδόν καθημερινά. Η Κάλλας δεν είχε καμία σχέση με τις πειθήνιες γυναίκες, που συνήθως γνώριζε ο Ωνάσης και οι συγκρούσεις ήταν αναπόφευκτες. Ο μεγιστάνας έφτανε συχνά στο σημείο να προσβάλλει και να πληγώνει την ντίβα, ακόμη και δημόσια. Κάτι που για τον Σμυρνιό ήταν συνηθισμένο.

Με το πέρασμα του χρόνου, ο κοσμοπολίτης Αρίστος άρχισε να απομακρύνεται από τη σύντροφό του. Η Κάλλας, που είχε αραιώσει τις εμφανίσεις της στην όπερα, περνούσε ατέλειωτες στη θαλαμηγό, περιμένοντάς τον. Όπως λένε όσοι την έζησαν, η Μαρία είχε αφιερωθεί με σώμα και ψυχή, σε έναν έρωτα που δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Η επιστολή της Κάλλας στον Ωνάση

Η επιστολή βρέθηκε στα χέρια του Παύλου Ιωαννίδη, του αρχιπιλότου του Ωνάση και CEO της Ολυμπιακής και ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Αρίστο αγάπη μου,

Το ξέρω πως αυτό είναι ένα πενιχρό δώρο γενεθλίων αλλά πρέπει και χαίρομαι που θα σου πω μέσα από την καρδιά μου -μετά από 8,5 χρόνια και τόσα που περάσαμε μαζί - ότι είμαι περήφανη για σένα .Αγαπώ το σώμα σου και την ψυχή σου και το μόνο που εύχομαι είναι να νοιώθεις το ίδιο.

Αισθάνομαι προνομιούχα που έφτασα στο ψηλότερο σημείο μιάς τόσο δύσκολης καριέρας και ο Θεός με ευλόγησε να βρω στην ζωή μου εσένα που κι εσύ έφτασες στην κορυφή - περνώντας μέσα από την κόλαση - (με ευλόγησε:) για να είμαστε μαζί όπως είμαστε.

Προσπάθησε σε παρακαλώ προσπάθησε πολύ να μας κρατήσεις ενωμένους γιατί χρειάζομαι την αγάπη και τον σεβασμό σου για πάντα.

Είμαι πολύ υπερήφανη για να το παραδεχτώ αλλά μάθε ότι είσαι η ίδια μου η ανάσα ,το μυαλό μου , η περηφάνια και η τρυφερότητα μου .Θέλω να ξέρεις ότι αν μπορούσες να δεις μέσα μου, τα συναισθήματα μου για σένα , θα αισθανόσουν ο πιο δυνατός και ο πλουσιότερος άνθρωπος όλου του κόσμου.

Αυτή την επιστολή δεν την έγραψε ένα παιδί. Είναι (η επιστολή) μιας γυναίκας πληγωμένης, κουρασμένης, δοκιμασμένης (στην ζωή) που σου δίνει τα πιο φρέσκα και νεανικά συναισθήματα (που ένοιωσε) ποτέ της.

Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό και να είσαι πάντα μαζί μου τρυφερός όπως αυτές τις μέρες που με έκανες (να νοιώθω) Βασίλισσα του κόσμου όλου. Αγάπη μου.

Χρειάζομαι την αγάπη και την τρυφερότητα σου.

Είμαι δική σου - Κάνε με ό,τι θες εσύ

Η ψυχή σου

Μαρία

Η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος και η πλέον γνωστή παγκοσμίως ντίβα της όπερας πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 στο Παρίσι, η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου στο Παρίσι και, αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979 η τέφρα της σκορπίστηκε στο Αιγαίο Πέλαγος.