Ήταν και οι τρεις στην ίδια κρουαζιέρα όταν έμαθε πως την κερατώνει - Τι συνέβη με την πρώτη σύζυγο του Ωνάση και τον χώρισε μετά από 12 χρόνια γάμου

Το πέσιμο του Ωνάση σε άλλη μπροστά στα μάτια της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ήταν και οι τρεις στην ίδια κρουαζιέρα όταν έμαθε πως την κερατώνει - Τι συνέβη με την πρώτη σύζυγο του Ωνάση και τον χώρισε μετά από 12 χρόνια γάμου

Tρείς γυναίκες, δύο σύζυγοι και μια ''επίσημη'' ερωμένη – αυτές ήταν τα μοιραία πρόσωπα στη ζωή του. Ο Ωνάσης ζούσε για τις γυναίκες, τις λάτρευε, τις κατακτούσε, τις βασάνιζε, τις αποθέωνε, τις καθόριζε, τις απατούσε, τις κατέστρεφε. Αλλά πολύ σπάνια έμπαινε στον κόπο να τις καταλάβει.

Το Love Story του Ωνάση με την πρώτη του σύζυγο, Τίνα

Το 1946, μετά από τρία χρόνια στενής πολιορκίας, ο Ωνάσης παντρεύεται την Τίνα Λιβανού στη Νέα Υόρκη με κουμπάρο τον εφοπλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο. Ο γάμος τους θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς. Εκείνη ήταν μόλις 17 ετών και ο Ωνάσης είχε πατήσει τα 40. Το ζευγάρι θα αποκτήσει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και τη Χριστίνα (για την οποία έφτιαξε θαλαμηγό με το όνομά της που σήμερα ανακαινίστηκε και νοικιάζεται 840.000 ευρώ, δείτε εδώ φωτογραφίες από το εσωτερικό της), που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο το καλοκαίρι του 1959, μια κρουαζιέρα με τη θαλαμηγό Christina γίνεται η αφορμή ώστε η εύθραυστη σχέση του ζευγαριού να διαλυθεί. Ο Ωνάσης ερωτεύεται με πάθος τη Μαρία Κάλλας και την προσκαλεί μαζί με τον σύζυγό της να περάσουν μαζί μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. Όταν, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, η Τίνα Λιβανού την πιάνει στο σαλόνι με τον Ωνάση, δεν διστάζει να εγκαταλείψει τη θαλαμηγό βάζοντας τέλος στον γάμο τους έπειτα από 12 χρόνια.

Η κυρία Λιβανού- Ωνάση υποβάλλει αίτηση διαζυγίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης λόγω μοιχείας – η μόνη αιτία διαζυγίου που αναγνωριζόταν τότε στη Νέα Υόρκη- ζητώντας την κηδεμονία του Αλέξανδρου και της Χριστίνας. Στους δημοσιογράφους κάνει λόγο για κάποια Τ.Ρ (υπονοώντας την παλιά της συμμαθήτρια Τζιν Ραϊλάντερ) κατηγορώντας την πως έχει διαπράξει μοιχεία με τον Ωνάση σε ξηρά και θάλασσα, στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Μόντε Κάρλο, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Τον Ιούνιο του 1960, εκδίδεται το διαζύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού στην πολιτεία της Αλαμπάμα- στο κείμενο δεν υάρχει ούτε μία αναφορά σε μοιχεία. Χρόνια μετά, το πλήρωμα του ”Χριστίνα” θα θυμάται τον “καπετάν- Αρίστο” να πίνει αμίλητος το ποτό του, μπροστά στο μεγάλο πορτρέτο της Τίνας, στο σαλόνι της θαλαμηγού, την ώρα που η Κάλλας κολυμπούσε… Ωστόσο, και η ιστορία με την Κάλλας τελείωσε άδοξα και μάλιστα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδείκνυαν πως ο Ωνάσης κακοποιούσε, νάρκωνε και βίαζε την μεγάλη αυτή προσωπικότητα (δείτε εδώ βίντεο ντοκουμέντο).