Νεφέλη Κουρή: Η ηλικία, η καταγωγή και η δημιουργία οικογένειας πριν από τα 30

Ο διάσημος σύζυγός της

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μπορεί κάποιοι να τη θυμόμαστε από πολύ παλιά και τις πρώτες της εμφανίσεις της στην τηλεόραση, μα πλέον η γνωστή ηθοποιός, Νεφέλη Κουρή, έχει μεγαλώσει και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και τραβάει τη δική της πορεία στο χώρο της υποκριτικής. Ποια είναι όμως στα αλήθειας, η πρωταγωνίστρια της σειράς, "Μαύρο Ρόδο", που μας έκλεψε πέρυσι την καρδιά;

Ποια είναι η Νεφέλη Κουρή;

Η Νεφέλη Κουρή είναι Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, γεννημένη το 1989. Σήμερα βρίσκεται στην ηλικία των 34 ετών.

Είναι η προτελευταία από τις κόρες μίας μεσοαστικής πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Τελειώνοντας το σχολείο, άρχισε να σπουδάζει Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρόλα αυτά, η αγάπη της για τις Τέχνες την ώθησε να δώσει σε πολλές σχολές, καταλήγοντας στο Ωδείο Αθηνών. Ως ηθοποιός, έχει συμμετάσχει σε τηλεόραση, θέατρο και κινηματογράφο. Ως τραγουδίστρια, ασχολείται με την έντεχνη μουσική, έχοντας συνεργαστεί με τον τραγουδοποιό Λουδοβίκο των Ανωγείων και τον πιανίστα Νίκο Πλάτανο.

Δείτε επίσης: Φωτεινή Γεωργαντά: Η ηλικία, η καταγωγή, ο γάμος και το διαζύγιό της από τον Ανδρέα Μικρούτσικο - Με τι ασχολείται σήμερα η άλλοτε παρουσιάστρια

Νεφέλη Κουρή
Νεφέλη Κουρή 2013/ NDP Φωτογραφία αρχείου

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Ματωμένα χώματα , "Το Νησί" , "Όνειρο ήτανε", "10η Εντολή", "Ταμάμ", "Η λέξη που δε λες", "Ου φονεύσεις", "Κρίσιμες στιγμές", "Η Γενιά του '30", "στΟργή", "Μαύρο Ρόδο", "Το βραχιόλι της Φωτιάς", "Ηλέκτρα".

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες "Χρόνια πολλά" του Χρήστου Γεωργίου και στο "Καθαρτήριο" του Βασίλη Μαζωμένου. Παράλληλα, έχει πρωταγωνιστήσει και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, δίπλα σε σπουδαία ονόματα της τέχνης της υποκριτικής, όπως η Νένα Μεντή.

Τον Μάιο του 2017 παντρεύτηκε με το γνωστό φωτογράφο Γιώργο Καπλανίδη και απέκτησαν μια κόρη, που γεννήθηκε λίγους μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2017. Η κόρη τους σήμερα είναι 6 ετών, ενώ παράλληλα σε πρόσφατη συνέντευξη, που παραχώρησε, ανέφερε, ότι «νομίζουν, πως είμαι η μεγάλη αδερφή της κόρης μου, ή η μπέιμπι σίτερ της».

Πηγή: Wikipedia