Θάνος Κιούσης: Η ηλικία, η καταγωγή, η οικογένεια και ο Τόνι Σφήνος

Όλα όσα θα έπρεπε να ξέρετε!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ Φωτογραφία αρχείου
NDP/ Φωτογραφία αρχείου

Ο δημοφιλής performer, Θάνος Κιούσης, έχει αναλάβει το τελευταίο καιρό χρέη για το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι "5x5", το οποίο προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του ΑΝΤ1 (δείτε εδώ τα ευχάριστα για εκείνον). Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς

Σφήνος πρόσωπο
, ποιος είναι όμως όταν σβήνουν τα φώτα;

Ποιος είναι ο Θάνος Κιούσης;

Ο performer γεννήθηκε το 1978, μεγάλωσε στον Άγιο Ελευθέριο, σπούδασε θέατρο στο Βέλγιο και χορό στη σχολή της Ραλλού Μάνου. Μικρός θαύμαζε τον Θανάση Βέγγο, τον Διονύοη Παπαγιαννόπουλο, την Τζένη Καρέζη, τους Monty Pyhthons, τον Jim Carrey, τον Andy Kaufman και τον Pablo Francisco.

Προτού υιοθετήσει την περσόνα του Τόνι Σφήνου, είχε φτιάξει την ομάδα θεάτρου δρόμου Τσίρκο Ρεντίκολο και την μπάντα ΣΑΛΑΤΑ, που σημαίνει Σαλταρισμένα Αγνώστης Ταυτότητας Ατομάκια. Έχει παίξει και ως ηθοποιός σε διάφορες σειρές και σε ταινίες μικρού μήκους.

Ο πρώτος άνθρωπος που αποκάλυψε τηλεοπτικά την ταυτότητά του ήταν η Ελεονώρα Μελέτη, το 2013 στη Μεσημεριανή Μελέτη, όταν πήγε σε μια εκδήλωση για τα 50 χρόνια για τον Τέρη Χρυσό. Σε όλες του τις συνεντεύξεις αρνείται να μιλήσει ως Θάνος Κιούσης. Η ιστορία που του αρέσει να διηγείται ως Τόνι Σφήνος είναι ο κρυφός του γάμος στην Αμερική, το «στιγμιαίο λάθος» με τη Λόλα, μια φίλη του.

Γυναίκα του είναι η 27χρονη Ιωάννα Γραμματικού, η οποία μεγάλωσε στη Βούλα, έχει δύο μικρότερες αδερφές, έχει εξοχικό στις Σπέτσες και ασχολείται με το σχέδιο μόδας. Είναι μαζί με τον Θάνο εδώ και τέσσερα χρόνια. Γνωρίστηκαν ένα βράδυ στο καμαρίνι του, όταν η Ιωάννα Γραμματικού (δείτε εδώ φωτογραφίες τους) πήγε να τον συγχαρεί για το live του. Κάπως έτσι έγινε ορκισμένο τσικάκι.

Οι δυο τους παντρευτήκαν το 2016 στις Σπέτσες και το 2018 ήρθε στον κόσμο ο πρώτος τους γιος, ενώ το 2019 γεννήθηκε και ο δεύτερος.