Flashback: Το δημόσιο coming out του Φώτη Σεργουλόπουλου το 2011 - Η στιγμή που ανακοίνωσε πως έγινε πατέρας (Βίντεο)

«Είχα συντρόφους, τους αγαπούσα! Δεν έχω...» - «Ο γιος μου μεγαλώνει φυσικά και φυσιολογικά»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Flashback: Το δημόσιο coming out του Φώτη Σεργουλόπουλου το 2011 - Η στιγμή που ανακοίνωσε πως έγινε πατέρας (Βίντεο)

Με αφορμή την χθεσινή 15/2 ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα και την φωτογραφία - γροθιά στο στομάχι με τον Γιώργο Καπουτζίδη και τον Φώτη Σεργουλόπουλο που σήμερα κάνει τον γύρο το διαδικτύου (δείτε την εδώ) το Youweekly.gr σας γυρνάει κάποια χρόνια πίσω και πιο συγκεκριμένα το 2011, την στιγμή που ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε το θάρρος, ξεπέρασε τους φόβους τους και μίλησε πρώτη φορά για τη σεξουαλική του ταυτότητα, κάνοντας ένα δημόσιο coming out στην εκπομπή, «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλου.

Το coming out του Φώτη Σεργουλόπουλου

«Κάνω μια δουλειά η οποία με εκθέτει στον κόσμο, με κάνει να είμαι ανοιχτός και να ενδιαφέρονται για μένα… Δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο μαρτύριο από το να κρύβομαι και να λέω ψέματα…», με αυτές τις φράσεις ο Φώτης Σεργουλόπουλος είχε μιλήσει πρώτη φορά ανοιχτά για τις σεξουαλικές του επιλογές ενώ στη συνέχεια, είχε συμπληρώσει:

«Είμαι τηλεοπτικό πρόσωπο, δεν έχω πει ποτέ ψέματα για την προσωπική μου ζωή και τις επιλογές μου. Δεν με έχει ρωτήσει όμως ποτέ κανείς. Αν ρωτάς κάποιον για τη σεξουαλικότητά του, θα ήταν σαν να του ζητάς να σου δώσει την εικόνα. Είχα συντρόφους στο παρελθόν, πάρα πολύ καλούς. Τους αγαπούσα. Δεν έχω στενοχωρήσει ποτέ στη ζωή μου κανέναν. Δεν έχω στενοχωρήσει σε επίπεδο να προσβάλω κανέναν».

Το 2013 απέκτησε τον γιο του Γιώργο

Τρία χρόνια μετά από το τηλεοπτικό του coming out το 2011, ο Φώτης Σεργουλόπουλος έγινε πατέρας. Στην έναρξη της εκπομπής, «ΦΜ Live» που παρουσίαζε τότε με τη Μαρία Μπακοδήμου στο Star, είχε αναφέρει: «Θέλω να σας πω ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις ευχές σας! Ζω τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος κι ευτυχισμένος».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος το 2013 απέκτησε ένα γιο, τον Γιώργο. Όπως έχει εξομολογηθεί, πολλά χρόνια πριν τον ερχομό του γιου του, σκεφτόταν το ενδεχόμενο να γίνει γονιός και η απόφασή του αυτή του άλλαξε τη ζωή. Ο Γιώργος είναι η απόλυτη προτεραιότητά του και η μεγάλη του αδυναμία.

«Με τον γιο μου, τον Γιώργο, έχουμε μια σχέση πολύ αγαπημένη, πολύ χαρούμενη έχει πει. Δεν είμαι αυστηρός αλλά υπάρχουν όρια. Δεν είμαι της νοοτροπίας ότι το παιδί μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όποτε το θέλει, αλλά με τον τρόπο που πρέπει. Ο γιος μου έχει κοντά του και την μητέρα μου, την γιαγιά του. Μεγαλώνει φυσικά και φυσιολογικά μέσα σε ένα περιβάλλον που υπάρχουν όλοι οι άνθρωποι».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος όταν είχε βρεθεί πριν από ένα χρόνο καλεσμένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα!» στο Mega, αναφέρθηκε και στον γιο του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στις ερωτήσεις του γιου μου ανταποκρίνομαι με την αλήθεια. Δεν είναι κλεισμένος σε ένα κουτί και δεν βγαίνει έξω. Δεν έχει πρόβλημα με τα παιδιά και τους φίλους του. Όταν τον ρωτάνε ”α, τι οικογένεια είναι αυτή;”, τους εξηγεί και καταλαβαίνουν. Όταν με ρώτησε ο γιος μου πώς τον κάναμε του απάντησα “με αγάπη μωρό μου".

Όταν έκανα το coming out, έγινε ένα σούσουρο. Ήξερα γιατί το κάνω, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι θα γινόταν μετά. Αλλά αυτό που πιστεύω και αισθάνομαι περήφανος είναι ότι έχει βοηθήσει άλλα άτομα για να κάνουν το δικό τους coming out.»

Η πολύχρονη σχέση με τον Στέλιο Παρλιάρο

Ο γνωστός pastry chef είχε μιλήσει στο παρελθόν στην εκπομπή «Πρωινό» και αποκάλυψε αν υπήρξε ζευγάρι με τον Φώτη Σεργουλόπουλο.

«Έτυχε τότε να πουν ότι ο Φώτης έχει σχέση με έναν σεφ και επειδή εγώ ήμουν κολλητός φίλος του Φώτη είπαν πως η σχέση του ήμουν εγώ! Άρα το παιδί είναι του Παρλιάρου… Τώρα συναντιόμαστε με τον Φώτη και γελάμε. Το διακωμωδούμε. Το παιδί θα μεγαλώσει, θα παντρευτεί ή θα πάει πανεπιστήμιο και θα λένε πως το παιδί είναι δικό μου»

Εγώ με τον Φώτη είμαστε πάρα πολύ φίλοι, έχουμε κάνει παρέες, γλέντια, έχουμε ταξιδέψει… Τον γνώρισα πριν από 22 χρόνια στο “Σαν στο σπίτι σας”. Και με τη Μαρία Μπακοδήμου είμαστε φίλοι. Αυτό δε σημαίνει ότι δύο φίλοι επειδή είναι γνωστοί στην τηλεόραση έχουν κάνει γάμο και το παιδί είναι δικό τους. Είναι οξύμωρο», είχε δηλώσει ο Στέλιος Παρλιάρος σε άλλη του τηλεοπτική συνέντευξη.