Λουκία Πιστιόλα: Οι απώλειες ζωής, η οικονομική καταστροφή και ο κούκλος διάσημος γιος της

Το παρελθόν της αδίστακτης Βικτώριας από τις Ψυχοκόρες

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency/ANT1
NDP Photo Agency/ANT1

Στην καριέρα της υπήρξε ανέκαθεν ευγενική, άψογη επαγγελματίας και χαμηλών τόνων όπως ακριβώς ήταν και στη ζωή της. Η ταλαντούχα Λουκία Πιστιόλα μπορεί να μην έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις, από επιλογή, όσους όμως ρόλους έχει υποδυθεί έχουν αφήσει την δική της ξεχωριστή σφραγίδα.

Η... αιώνια αρραβωνιαστικιά του Ζάχου Δόγκανου στο ριμέικ της σειράς “Εκείνες και εγώ” το 1996 με τον Γιάννη Μπέζο, που έμεινε αξέχαστη στη μνήμη μας για την υπομονή και αφοσίωσή της σε έναν μουρντάρη άντρα, τώρα βρίσκεται σε έναν εντελώς κόντρα ρόλο στις “Ψυχοκόρες”. Η Λουκία Πιστιόλα, είναι η αδίστακτη κυρία Βικτωρία Μαρόγλου, ένας ρόλος επίσης πολύ χαρακτηριστικός που θα μας απασχολήσει σε όλους τους κύκλους της σειράς, γιατί με το φιλάνθρωπο προσωπείο της, με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες της και με τις παράνομες δραστηριότητές της, θα επεμβαίνει κατά περιόδους στην ζωή των τεσσάρων κοριτσιών.

H Λουκία Πιστιόλα

Η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια, παρότι ταλαντούχα λάτρευε ανέκαθεν περισσότερο το θέατρο από την τηλεόραση και έκανε επιλεκτικές πάντοτε δουλειές. Για τον ρόλο της πιστής Πηνελόπης – Ελένης στην σειρά μεγάλης θεαματικότητας “Εκείνες και εγώ” πέρασε από οντισιόν, έτυχε όμως να είναι και οικογενειακή φίλη με τον Γιάννη Μπέζο και έτσι οι δυο τους σαν τηλεοπτικό ζευγάρι ταίριαξαν απόλυτα.

Δείτε επίσης: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, η καταγωγή, ο χωρισμός που τον στιγμάτισε και οι 3 επώνυμες γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του!

«Έδωσα οντισιόν στον Γιάννη Μπέζο το καλοκαίρι που κάναμε διακοπές στον Άγιο Νικήτα της Λευκάδας με τα παιδιά μας. Και την ώρα που κολυμπούσαμε και παίζαμε μου λέει: “Θα κάνεις τον ρόλο που έκανε η Έφη Οικονόμου, την αρραβωνιαστικιά μου που την απατάω”... Του λέω “ότι θες” και έτσι ξεκίνησα. Με τον Γιάννη ήμασταν πολύ φίλοι και με τη Ναταλία. Κάναμε τα δυο παιδιά μας μαζί, γεννήσαμε μαζί τα παιδιά μας στο ίδιο μαιευτήριο, τις ίδιες μέρες. Έτσι μπήκα στη σειρά, χωρίς να ξέρω τι με περιμένει».

Την δεκαετία του 90, η Ελενίτσα – αρραβωνιαστικιά του “γυναικά” Ζάχου Δόγκανου μπορεί να περνάει ζόρικα στην σειρά, όμως στην καθημερινότητά της εισπράττει δόξα, ομορφιά, δημοσιότητα και πάνω από όλα την αγάπη του κόσμου...Οι θαυμαστές της την λατρεύουν μέσα από τον ρόλο της, τρέχουν μόλις την βλέπουν στον δρόμο να την αγκαλιάσουν, να την φιλήσουν και να της ψιθυρίσουν λόγια... παρηγοριάς για τον άστατο αρραβωνιαστικό της. Η ίδια έχει πει για τότε: «Ο κόσμος με θεωρεί ακόμα την αδικημένη αρραβωνιαστικιά του Δόγκανου. Στη γενιά μου το κρέμασμα στα μανταλάκια ήταν κάτι αισχρό και χυδαίο. Είχαμε κάνει 1-2 φωτογραφίσεις μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και τις θυμάμαι πολύ άσχημα».

Η χαρακτηριστική χροιά της μπάσας φωνής της, που μένει σαν γλυκιά μελωδία στα αυτιά του θεατή, αλλά και η αριστοκρατική παρουσία της Λουκίας Πιστιόλα, συνθέτουν μια προσωπικότητα ιδιαίτερα ξεχωριστή που μέσα στα χρόνια καθιερώθηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους...

Λουκία Πιστιόλα: Η συναρπαστική ζωή της κ. Βικτωρίας

Η Αγρινιώτισσα ηθοποιός Λουκία Πιστιόλα, ήταν ένα πολύ τυχερό παιδί, που μεγάλωσε στην επαρχία, ζούσε σε έναν Παράδεισο, παίρνοντας μεγάλη αγάπη από τους δυο γονείς της αλλά και μόρφωση. Μεγάλη αδυναμία της ήταν ο πατέρας της Γιώργος Πιστιόλας, ένας εκ των ιδρυτών της Agrino και αργότερα νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας και Υποψήφιος Νομάρχης στις πρώτες Νομαρχιακές εκλογές, που εκείνη τον έχασε το 2019.

Η Λουκία μεγάλωσε πραγματικά σαν αρχοντοπούλα, λόγω της ευκατάστατης οικογενείας της, αλλά και σε ένα αυστηρό περιβάλλον, αφού η μητέρα της Αίγλη ήταν “ο κέρβερος του σπιτιού” όπως έχει πει και η ίδια και ο πιο αυστηρός κριτής της, την έκανε όμως έναν μορφωμένο άνθρωπο, με μεγάλη πίστη στον Θεό και απαίτησε να σπουδάσει, για τον μπαμπά της όμως ήταν η χαιδεμένη κόρη που της έκανε όλα τα χατίρια.

Παρά την μεγάλη περιουσία, που κληρονόμησε από τους δυο γονείς της μαζί με την αδερφή της Βασιλική (που εκείνη στην συνέχεια ανέλαβε αντιπρόεδρος της εταιρείας), τα οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν μέσα στα χρόνια, ανάγκασαν την Λουκία να πουλήσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της. Η ίδια σε μια εξομολόγηση καρδιάς που έκανε, δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια: «Πέρασα δύσκολα οικονομικά. Μου είχαν κόψει το ρεύμα, υπήρξα δούλος των τραπεζών και των δανείων. Ξεπούλησα ότι με πολύ κόπο έφτιαξε ο πατέρας μου. Ξεπούλησα τις μετοχές της εταιρείας του πατέρα μου, ξεπούλησα την περιουσία που μου άφησε για να σταθώ στα πόδια μου»

Ζει στην Κυψέλη, στο σπίτι της πρώην δημοσιογράφου Κικής Σεγδίτσα που έχει φύγει από την ζωή, και που ήταν καρδιακή της φίλη. Νιώθει ευτυχισμένη όπως έχει πει που ζει με την ανάσα της και την παρουσία της στο σπίτι. Η Λουκία Πιστιόλα έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Υπήρξε παντρεμένη με τον Σπύρο Λιάτσο, προσωπικό πιλότο του Ανδρέα Παπανδρέου, που έφυγε από την ζωή το 2021, αδερφό του δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου.

Με τον ταλαντούχο κούκλο γιο της και ηθοποιό Έκτορα Λιάτσο έχει συνεργαστεί σε ένα χριστουγεννιάτικο επεισόδιο στο “Εκείνες και εγώ” που αυτός ήταν πιτσιρικάς, σήμερα όμως τον καμαρώνει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πέτρου, ενός εκ των επιζώντων, στο “Ναυάγιο” του Mega. Νιώθει περήφανη για αυτόν και για τα άλλα παιδιά της και δεν διστάζει να πει ότι είναι η κλασική μαμά με παντόφλες, κέικ και μπισκότα, που φτιάχνει τα μελομακάρονα μόνη της, καμμιά φορά δίνει και χαστουκάκια, είναι και αυστηρή και καλή και... κλώσα...


Τολμηρή και αποφασιστική, παρορμητική και δυναμική, η Λουκία Πιστιόλα με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα της, δεν έχει διστάσει να μπει για να δουλέψει στο ψυχιατρείο των φυλακών για τριάμιση χρόνια με ισοβίτες φονιάδες, ανεβάζοντας μια παράσταση μαζί τους. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει κακοποιήσει χωρίς να έχει κακοποιηθεί βάναυσα ο ίδιος στην παιδική του ηλικία. Όλοι οι φονιάδες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία. Θέλησαν να κάνω κάτι που θα διεύρυνε τους δικούς ορίζοντες τους θεατρικούς, όχι από φιλανθρωπία. Και πήγα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, έναν πολύ δύσκολο χώρο όπου έκανα δυο χρόνια να ανεβάσω παράσταση μαζί τους. Έπρεπε να τους πλησιάσω, να τους γνωρίσω, να με εμπιστευτούν και να “ανοίξουν”. Και εκεί βρήκα τον Παράδεισό μου»

Δείτε επίσης: Ψυχοκόρες spoiler: Η δολοφονία, ο εθισμός στα ναρκωτικά και ο έρωτας που γεννήθηκε σε μια σπηλιά

Η Λουκία Πιστιόλα με την Βίκυ Σταυροπούλου
Λουκία Πιστιόλα-Βίκυ ΣΤαυροπούλου

Η πανούργα κ. Βικτώρια, κερδίζει με την ερμηνεία της στις “Ψυχοκόρες” του ΑΝΤ1 σε έναν ρόλο – έκπληξη που της ταιριάζει γάντι ή τουλάχιστον εκείνη έχει καταφέρει με την ερμηνεία της να έχει ταυτιστεί απόλυτα με αυτόν... Η Λουκία Πιστιόλα έχει πει ότι έχει προσωπική εμπειρία και βιώματα από τα κορίτσια αυτά, καθώς και η ίδια στο σπίτι που μεγάλωσε είχαν ψυχοκόρες.

«Η κυρία Βικτωρία στις Ψυχοκόρες είναι ένα τέρας, ντρεπόμουν για αυτά που έλεγα” έχει πει για τον ρόλο της και συμπλήρωσε για αυτόν: “Οι Ψυχοκόρες είναι η καλύτερη σειρά της τελευταίας δεκαετίας. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είμαι περήφανη για κάτι που κάνω στην τηλεόραση. Μεγάλωσα με τον θεσμό της Ψυχοκόρης, στα σπίτια μας είχαμε ψυχοκόρες. Θυμάμαι να παίζω με την ψυχοκόρη που είχαμε σπίτι μας»