Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Η ηλικία, η καταγωγή, ο χωρισμός που τον στιγμάτισε και οι 3 επώνυμες γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του!

Ο γάμος που δεν έκανε ποτέ, τα 120 κιλά και η επιθυμία του για παιδί

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Τετάρτης 6/3 στον ΑΝΤ1 μια από τις κορυφαίες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, Ψυχοκόρες, που προβλήθηκε πρώτα στο ANT1+! Μεταξύ των ταλαντούχων ηθοποιών του καστ, βρίσκεται και ο αγαπημένος Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, που καθηλώνει το τηλεοπτικό κοινό σε όποιο project κι αν βρίσκεται.

Με αφορμή την χθεσινή του ερμηνεία (δείτε εδώ τι νούμερα τηλεθέασης έκανε η σειρά), λοιπόν, το Youweekly.gr βρήκε και σας παρουσιάζει πράγματα για την ζωή του που ίσως και να μην γνωρίζετε μέχρι σήμερα.

Ποιος είναι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γεννήθηκε από πατέρα Έλληνα και μητέρα Αγγλίδα. Έχει δύο μικρότερα αδέρφια, την Τζούλια, που ζει στο εξωτερικό, και τον Θανάση, που ζει στην Ελλάδα. Αρχικά σπούδασε Computing και Marketing, αλλά τελικά στράφηκε στην υποκριτική.

Δείτε επίσης: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Οι θυελλώδεις έρωτές του - Αυτές είναι οι επώνυμες γυναίκες που τον αγάπησαν

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στην Αγγλία, όπου στην πρώτη του οντισιόν πήγε παρακινούμενος από σχετική αγγελία σε εφημερίδα. Το 1996 ήρθε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Θεμέλιο του Νίκου Βασταρδή.

Για την ερμηνεία του στην ταινία Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, έλαβε το 2020 το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Οι γονείς του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη χώρισαν όταν εκείνος ήταν τεσσάρων ετών. Ο ηθοποιός μεγάλωσε με τον πατέρα του.

«Το ότι δε μεγάλωσα με τη μαμά μου ήταν μια πρώτη απόρριψη στη ζωή μου. Βέβαια, δε βάζω αυτό το πρόσημο στη μητέρα μου. Αγαπάω πολύ το γυναικείο φύλο. Λατρεύω τις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι τα πιο όμορφα πλάσματα στον πλανήτη», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Η σχέση με τα κιλά

Ο ηθοποιός στο παρελθόν είχε αποκαλύψει στην εκπομπή Joy ότι είχε χάσει 46 κιλά.

«Μπήκα στο στρατό 120 κιλά και βγήκα 74. Ο στρατός ήταν μια περίεργη εμπειρία. Εκείνη την περίοδο έχασα τον καλύτερό μου φίλο, την καλύτερη σχέση μου -έτσι το είχα τότε στο κεφάλι μου- και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη “λειτουργικότητα” του στρατού, με έφεραν σε ένα σημείο που απέρριψα όλα αυτά που έκαναν να τρώω.

Γύρισε το μυαλό μου 180 μοίρες, δεν ήμουν καλά. Έχασα λοιπόν αυτά τα κιλά, από την κατάθλιψη που είχα επειδή δεν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα, αλλά και από αυτά που συνέβαιναν στη ζωή μου ενώ ήμουν στο στρατό. Εκεί ξέσπασα στη γυμναστική, γυμναζόμουν πολλές ώρες την ημέρα κι έτσι, σταδιακά, επήλθε η ηρεμία»

Ο γάμος που δεν έκανε

O Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι από τους ανθρώπους της showbiz που μιλάει σπάνια για την προσωπική του ζωή και έχει καταφέρει να κρατήσει τις προσωπικές του σχέσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κανέναν γάμο, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή είχε αποκαλύψει τι δε του αρέσει στο φλερτ.

«Το φλερτ έχει πια μια τέτοια σχεδόν ευκολία. Είναι πολύ εύκολο να στείλεις απρόσωπα μια περίεργη φωτογραφία σου και ένα “σε θέλω” στον άλλο και να σου πει “Έχω ένα τεταρτάκι κενό, έρχομαι”. Είναι μια αποξένωση προς το συναίσθημα εντελώς, δεν είναι;»

Οι γυναίκες που πέρασαν από την ζωή του

Δαδακαρίδης και Κλέλια Ρένεση
20-12-2010 Odeon Cosmopolis-Επίσημη πρεμιέρα ταινίας "Ζητείται Ψέυτης".Πυγμαλίων Δαδακαρύδης-Κλέλια Ρένεση

Το μακρινό 2014 μετά τον χωρισμό της από τον Αντώνη Κανάκη η Κλέλια Ρένεση φαίνεται πως βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά του γνωστού ηθοποιού. Μπορεί το ειδύλλιό τους, όπως γράφεται στο διαδίκτυο, να μην κράτησε πάρα πολύ, ωστόσο οι δυο τους μετά τον χωρισμό παρέμειναν καλοί φίλοι. Μάλιστα, δε δίσταζαν να ποζάρουν μαζί στον φωτογραφικό φακό εκείνο το διάστημα.

Οι σχέσεις του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη
16-01-2017 Village Mall.Πρεμιέρα ταινίας "Έτερος Εγώ".Πυγμαλίων Δαδακαρίδης-Κόρα Καρβούνη

Η δημοσιότητα που δόθηκε στο ξεκίνημα των γυρισμάτων της ταινίας «Έτερος εγώ», στην οποία πρωταγωνιστούν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Κόρα Καρβούνη, έγινε η αφορμή να αποκαλυφθεί και η σχέση που διατηρούσαν για τουλάχιστον έναν χρόνο. Σύμφωνα με το τότε δημοσίευμα της Εspresso, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Κόρα Καρβούνη ήταν ζευγάρι για ήδη έναν χρόνο, αλλά καθώς και οι δύο ηθοποιοί είναι χαμηλών τόνων και δεν απασχολούν με την προσωπική τους ζωή, η σχέση τους δεν έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Ο Δαδακαρίδης και η Ασημακοπούλου
20-10-2020 Θέατρο Ακροπόλ-"Οιδίπους".Μιχάλης Σαράντης-Ιωάννα Ασημακοπούλου-Πυγμαλίων Δαδακαρίδης-Δημήτρης Καραντζάς

Οι φήμες ήθελαν ζευγάρι τον γνωστό ηθοποιό και την Ιωάννα Ασημακοπούλου μετά τη συνεργασία τους για τη σειρά του ΑΝΤ1 «Η Φαμίλια». Σύμφωνα με όσα ακούγονταν οι δυο τους ήρθαν πολύ κοντά στα γυρίσματα της οικογενειακής κωμωδίας με κανέναν από τους δύο ηθοποιούς να διαψεύδει κάτι.

Το παιδί που θέλει

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σε συνέντευξη του έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι επιθυμεί να γίνει πατέρας. Μάλιστα ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί στην υιοθεσία. «Ένα παιδί είναι ευλογία. Αν μπορούσα θα υιοθετούσα ένα παιδί, όμως για να μην το έχω κάνει ακόμα μπορεί να μην είμαι άξιος»