Άρης Μακρής: Ποιος είναι στην πραγματικότητα - Το παρελθόν του και η γυναίκα που τον σημάδευσε

Η άνοδος και η πτώση ενός σούπερ σταρ

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Από τους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, με πλούσιο ταλέντο, πλούσιο βιογραφικό αλλά και πλούσια εξωτερικά προσόντα. Τι άλλο να ζητήσει από την ζωή του ο Άρης Μακρής; Αναμφισβήτητα εάν εκείνος γεννιόταν στο εξωτερικό, θα ήταν ήδη ένας φτασμένος εκατομμυριούχος σούπερ σταρ, που μετά από 14 χρόνια καριέρας, θα καθόταν στην παραλία και θα έπινε μοχίτο με τα πόδια ψηλά, εδώ όμως δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες...

Λένε ότι “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της” και για να το λένε, μάλλον κάπου έχουν και ένα δίκιο. Στην περίπτωση όμως του Άρη Μακρή που άγγιξε την κορυφή και γκρεμίστηκε από εκεί, όχι μια φορά αλλά και δεύτερη, μέσα σε λίγο διάστημα, δεν ξέρουμε τι φταίει, ξέρουμε όμως ότι στην ελληνική μουσική βιομηχανία, ο συγκεκριμένος είχε όλα τα φόντα για να παραμείνει στο βάθρο του ...

Ο Άρης Μακρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι ο βενιαμίν της οικογένειάς του, αφού είναι το τρίτο κατά σειρά παιδί. Στα 17 του μαζί με τους συμμαθητές του δημιούργησαν το συγκρότημα S.A.G.G.A, όπου συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις και σε αρκετές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2013 παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμό για διαγωνισμό ταλέντων της Amita Motion, όπου επιλέχτηκε από τους Playmen μαζί με τον Δημήτρη Γιαννούλη και τον Βαγγέλη Κακουριώτη για να σχηματίσουν το γκρουπ “Boys and Noise”.

Κάπως έτσι ξεκινάει η λαμπερή καριέρα ενός ποπ συγκροτήματος που προκαλεί παραλήρημα σε κάθε εμφάνισή του στα νεαρά κορίτσια, με αντιδράσεις που μπορούν να συγκριθούν, μόνο με αντίστοιχες συμπεριφορές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ή για να είμαστε πιο δίκαιοι κάτι παρόμοιο ζούσε στο ξεκίνημα και στο απόγειο της καριέρας του ο Σάκης Ρουβάς.

Οι πιτσιρίκες που θαυμάζουν το συγκρότημα στήνουν κανονικά αντίσκηνα όπου και εάν βρίσκονται τα είδωλά τους και τους παρακολουθούν για να τους την πέσουν κανονικά. Ειδικά ο Άρης Μακρής έχει μεγάλη ζήτηση και γίνεται συζήτηση για αυτόν όταν ανακαλύπτουν τα πάντα όλα γύρω από την ζωή του. Που μένει, που κοιμάται, που συχνάζει. Όταν τον δουν πέφτουν επάνω του για να ξεκολλήσουν έστω και μια τρίχα από τα μαλλιά του και εκείνος δεν ενοχλείται καθόλου όπως λέει για την φρενίτιδα που εισπράττει. Αντίθετα του αρέσει και υποστηρίζει ότι παίρνει θάρρος και εμπνέεται για νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης.

«Όταν ήμουνα στο συγκρότημα, υπήρχε μόνιμα κόσμος έξω από το σπίτι μου. Μια θαυμάστρια σε συναυλία, ανέβηκε πάνω στη σκηνή και μου κατέβασε το παντελόνι, φάνηκε το μποξεράκι μου» έχει πει σε συνέντευξή του μιλώντας για τις ακραίες εκδηλώσεις των θαυμαστριών του ... Το ίδιο τολμηρός εμφανίζεται και στις διάφορες συνεντεύξεις του που δεν είναι λίγες και εκεί δηλώνει: «το πιο περίεργο μέρος που έχω κάνει σεξ είναι το κατάστρωμα ενός πλοίου»...

ο Άρης Μακρής
29-01-2016 Θέατρο Βέμπο.Πρεμιέρα "Οικογένεια Άνταμς

Η ανοδική πορεία του συγκροτήματος, ανεβάζει το ποσοστό δημοφιλίας του και αφού εκείνοι υπογράφουν συμβόλαιο με την Panik records, γίνονται περιζήτητοι και στα νυχτερινά μαγαζιά δίπλα σε λαμπερά ονόματα. Ρουβάς, Βανδή, Οικονομόπουλος, Ρόκκος, Χατζηγιάννης, η δημοτικότητα των Boys and Noise εκτοξεύεται στα ύψη. Και ενώ για 3 χρόνια όλα κυλάνε μεταξύ τους αρμονικά, το συγκρότημα το 2016 διαλύεται και τα μέλη του ακολουθούν μοναχικές καριέρες ξεχωριστά.

Άρης Μακρής: Η γυναίκα που τον σημάδεψε και το διαδικτυακό bullying

Κάπου γύρω στο 2017, στην ανοδική σόλο καριέρα του Άρη Μακρή, εμφανίζεται η Άννα Μαρία Βέλλη και η μοναχική πορεία του καλλιτέχνη φαίνεται να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η Άννα Μαρία έπαιξε στο videoclip του καλλιτέχνη με τίτλο “Τα σπάσαμε” - τίτλος συμβολικός για την συνέχεια της σχέσης τους – και κάπως έτσι ξεκίνησε ο μεγάλος τους έρωτας. Οι δυο τους συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και όλα κυλούσαν τέλεια στην κοινή τους ζωή, αφού είχαν αποφασίσει από τον πρώτο κιόλας καιρό να συζήσουν.

Η Άννα Μαρία και ο Άρης Μακρής, φωνάζουν τον έρωτά τους δημόσια, στους λογαριασμούς τους στο Instagram ανεβάζουν πολλές τρυφερές τους στιγμές, ποζάρουν ακόμα και γυμνοί σε μια παραλία την ημέρα των γενεθλίων του (δείτε εδώ την φωτογραφία) και εκείνη του ευχόταν γράφοντας: «Σήμερα που είναι τα γενέθλιά σου θέλω να σου πω ότι έχω γυμνές σου φωτογραφίες. ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗΝ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙΣ. Χρόνια πολλά». Όμως, ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο...

Ο χωρισμός τους δεν γίνεται όπως έλεγαν οι πληροφορίες με βελούδινο τρόπο...

Η Άννα Μαρία επιβεβαίωσε την είδηση του χωρισμού τους, μέσα από το κανάλι της στο You tube, έναν χρόνο μετά τις πρώτες φήμες που είχαν ακουστεί... Ακολούθησε στην συνέχεια ο Άρης Μακρής σε μια συνέντευξή του στην εκπομπή Pop up, όπου μεταξύ των ερωτήσεων που αφορούσε και στην προσωπική του ζωή και στην σχέση με την πρώην σύντροφό του παραδέχτηκε με την σειρά του τον χωρισμό και δήλωσε: «Δεν έχω σχέση. Θέλω να μείνω με τον εαυτό μου. Να κάνω τον ψυχολόγο του εαυτού μου. Με την Άννα Μαρία δεν μιλάω πια. Δεν υπάρχει λόγος»

«Είμαι χαλαρός και chill, ότι συμβαίνει το αντιμετωπίζω με ψυχραιμία» δηλώνει σε συνεντεύξεις του ο Άρης Μακρής, όμως πόση ψυχραιμία χρειάζεται όταν το όνομά του σχολιάζεται αρνητικά και δέχεται διαδικτυακό bullying κανένας δεν είναι ψύχραιμος...

Οι πρώτες φωνές που ακούγονται εναντίον του και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μιλάνε για την άρνησή του να πάρει μέρος στην παράσταση μιούζικαλ “Το κλουβί με τις τρελές”, γιατί δεν πήρε 1.000.000 ευρώ που ζήτησε – κατά τα λεγόμενα της Μαρίας Ιωαννίδου σε συνέντευξή της. Ο τραγουδιστής απολογείται μπροστά στις κάμερες χαμογελώντας και δηλώνει: «Δεν ξέρω γιατί το είπε. Δεν θα είμαι. Μου το έστειλαν κάποιοι φίλοι μου και γελάσαμε. Προφανώς δεν είναι αλήθεια. Από ποιον να ζητήσω ένα εκατομμύριο και ποιος να μου τα δώσει; Μακάρι να μπορούσα να ζητήσω 1.000.000» και εξήγησε ότι επειδή είχε προγραμματισμένες κάποιες άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις αναγκάστηκε να αρνηθεί την πρόταση.

Η συμμετοχή του στο “Just the 2 of us” μόνο θετικές κριτικές μπορεί να του δώσει. Εκείνος ζευγάρι με την Έρρικα Πρεζεράκου στο σόου ακούνε συνέχεια την επιτροπή να τους συγχαίρει και όλα κυλάνε σχεδόν ομαλά στην ζωή του Άρη Μακρή.

Ο καιρός περνάει, η Άννα Μαρία Βέλη μπαίνει στο Survivor και επιστρέφοντας από εκεί τον Νοέμβριο του 2021 έκανε μια αποκάλυψη για μια κακοποιητική συμπεριφορά που είχε ζήσει χωρίς να κατονομάζει τον κακοποιητή της, όμως πολλοί ήταν εκείνοι που νόμιζαν ότι είναι ο Άρης Μακρής.

Ο σάλος που δημιουργήθηκε μετά από αυτό όχι μόνο στα social αλλά και στις εκπομπές ήταν τεράστιος, ο καλλιτέχνης εισπράττει πολλές αντιδράσεις και κλείνεται στον εαυτό του. Μοναδική του συντροφιά οι κολλητοί του φίλοι και ο τυφλός γάτος του Alni που μπήκε μια μέρα στο σπίτι του και έγιναν αυτοκόλλητοι... Λίγο καιρό αργότερα αποφασίζει να σπάσει την σιωπή του και καλεσμένος στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” τον Δεκέμβριο του 2022 δηλώνει σε συνέντευξή του: «Λαμβάνω αρνητικά σχόλια από τον κόσμο στα social media. Είχε μπερδευτεί το όνομά μου σε μια υπόθεση, αλλά δεν αφορούσε εμένα τελικά» ,είπε χωρίς να δίνει λεπτομέρειες και να διευκρινίζει σε ποιον αναφέρεται.

Και ενώ ο καιρός πέρασε και φαίνεται ότι όλα ξεχάστηκαν μεταξύ τους και κυλούσαν ήρεμα, ένα άλλο βίντεο που ανάρτησε η Άννα Μαρία Βέλλη στο κανάλι της ξεσήκωσε νέα θύελλα.

Στο βίντεο η Άννα Μαρία ρωτήθηκε αν ισχύει η φήμη ότι ο κακοποιητής της κάνει παρέα με γνωστό youtuber και πρώην φίλη της. Και εκείνη απάντησε καταφατικά χωρίς να αναφέρει πάλι όνομα. Ωστόσο οι χρήστες των social media διέκριναν το δικό του όνομα στην ερώτηση και άρχισαν να το γράφουν. Και συνέχισαν μέχρι που εκείνος αποφάσισε να κάνει μια μακροσκελή ανάρτηση για την φημολογία που τον αφορά. Μετά τα δεκάδες αρνητικά σχόλια που δέχτηκε εκείνος αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί. Τόνισε ότι εκείνος δεν είναι “ο κακοποιητής της Άννας Μαρίας Βέλλη” και πως όσα γράφονται έχουν σκοπό μόνο τα views. Ένα σήριαλ με πολλές αντιδράσεις και πολλές από ότι φαίνεται συνέχειες που όπως φαίνεται δεν θα τελειώσει έτσι απλά...