Γιάννης Ξανθόπουλος: Ποιος είναι πραγματικά - Τα κομποσκοίνια, τα 50.000 ευρώ και η εκμετάλλευση

Όσα δεν ξέραμε για την ζωή του

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP
NDP

Στο δεξί του χέρι φοράει πέντε κομποσκοίνια, το καθένα από αυτά είναι από διαφορετικά μέρη, τα φοράει για προστασία, ασφάλεια, πίστη. Κάθε φορά που νιώθει ότι δεν είναι καλά τα αγγίζει και τον προστατεύουν. Ο Γιάννης Ξανθόπουλος σίγουρα είχε την δική του προστασία από ψηλά στο τροχαίο δυστύχημα που ενεπλάκη πηγαίνοντας στο πατρικό του στο Μενίδι το ξημέρωμα της Τρίτης. Ο νεαρός καλλιτέχνης στο κρεβάτι του νοσοκομείου και σε κατάσταση σοκ, μένει σιωπηλός κρατώντας το χέρι της μάνας του... Από την μια στιγμή στην άλλη όλα ήρθαν τούμπα...

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος ευτύχησε να μεγαλώσει μαζί με άλλα δυο αδέρφια και με δυο σπουδαίους γονείς που του έμαθαν από τότε που γεννήθηκε να έχει χαρά με ότι διαθέτει και πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο. Μπορεί σε μικρή ηλικία αυτό να μην του άρεσε και να ήθελε να του κάνουν όλα τα χατίρια, αλλά μόνο έτσι κατάφερε να εκτιμάει όλα όσα του έρχονταν στην ζωή ως δώρα. Το “Rising star”ήταν ένα δώρο ζωής για εκείνον, αφού του δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά σε μικρή ηλικία έχοντας μπροστά του άπλετο χρόνο για να απογειωθεί. «Οι γονείς μου είναι άνθρωποι του μεροκάματου, πρόσφυγες από το Καζακστάν και όταν ήρθαν στην Ελλάδα, αγωνίστηκαν πολύ για να μην λείψει τίποτα σε εμένα και στα αδέρφια μου, πάλεψαν και παλεύουν για να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά τους. Όταν τους βλέπω να καμαρώνουν και να συγκινούνται, εγώ καμαρώνω και συγκινούμαι διπλά» έχει πει σε συνέντευξή του μιλώντας για την οικογένειά του.

Από μικρό παιδάκι ονειρευόταν να γίνει τραγουδιστής ή για να είμαστε πιο ακριβείς ονειρευόταν μια παρόμοια καριέρα όπως του Αντώνη Ρέμου, που για τον Γιάννη Ξανθόπουλο είναι ο Θεός του... Γεννημένος το 2001 με καταγωγή από τον Πόντο, ο Γιάννης Ξανθόπουλος έχει περάσει τα παιδικά του χρόνια στο Μενίδι.

Ήταν μόλις 16 χρονών όταν πήρε μέρος στο Rising star το 2017, πήγαινε στην Β' Λυκείου.Ήταν μόλις 16 χρονών όταν πήρε μέρος στο Rising star το 2017, πήγαινε στην Β' Λυκείου και έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα στην τετραήμερη εκδρομή στην Σαντορίνη με τους συμμαθητές του και στον διαγωνισμό τραγουδιού, εκείνος σαφώς προτίμησε το δεύτερο και έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα κερδίσει. Ο νεαρός καλλιτέχνης από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση πάνω στο stage άφησε έκπληκτους κοινό και επιτροπή με την εμφάνισή του στο talent show, όπου και αναδείχτηκε νικητής υπογράφοντας ένα πλήρες δισκογραφικό συμβόλαιο με την Heaven Music αξίας 35.000 ευρώ και παίρνοντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Η χροιά της φωνής του – κάτι ενδιάμεσο σε φωνή Πλούταρχου και Ρέμου – η εμφάνισή του και ο επικοινωνιακός του τρόπος την ώρα που τραγουδάει που πλησιάζει περισσότερο κοντά στον Γιάννη Πλούταρχο αλλά και η σεμνότητά του, δίχασε τους fans τους που μοιράστηκαν στα δυο, άφησε όμως ενθουσιασμένους τους πάντες που πόνταραν επάνω του και ο καλλιτέχνης γκρέμισε τον τοίχο με σκορ 98%. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του στην αρχή δεν μπόρεσε να δεχτεί τις σημαντικές προτάσεις για συνεργασίες που του έγιναν από πολλούς καλλιτέχνες. Μόλις όμως πήρε το απολυτήριό του πήρε και το εισιτήριο για τις πρώτες live εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας.

Γιάννης Ξανθόπουλος: Ρίγη συγκίνησης για τον Αντώνη Ρέμο

Είδωλό του όπως προείπαμε, ο Αντώνης Ρέμος, ο νεαρός τραγουδιστής τρέμει, συγκινείται, ή όπως θα λέγαμε στην λαική έκφραση, προσκυνάει όταν τον βλέπει μπροστά του. Στην πρόσφατη εμφάνισή του μάλιστα στο “Fame story” που πήγε ως καλεσμένος και τον είδε, εκδήλωσε για ακόμα μια φορά τον θαυμασμό και τον σεβασμό απέναντι στο πρόσωπο του δείχνοντας φανερά συγκινημένος.

Στο wallpaper του κινητού του ο Γιάννης Ξανθόπουλος έχει (φυσικά!) τον Αντώνη Ρέμο, κάτι που εξομολογήθηκε πολλές φορές στον καλλιτέχνη κατά την διάρκεια του διαγωνισμού στο Rising star. Στο “Just the 2 of us” όπου συμμετέχει ως coach με την Δώρα Παντέλη, όταν άκουσε την φωνή του Ρέμου να του εύχεται καλή επιτυχία δάκρυσε...«Αυτός είναι το πρότυπό μου τι να κάνουμε;» παραδέχεται συνέχεια χαμογελαστός και δηλώνει θερμός οπαδός του λαικού, ερωτικού κατά βάση τραγουδιού και των ερμηνευτών του.

«Με εκμεταλλεύονται που είμαι μικρός και με βαράνε εκεί. Αλλά, εντάξει, ποιος θέλει να μάθει για την προσωπική μου ζωή;» έχει πει ο Γιάννης Ξανθόπουλος όταν είδε τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν επάνω του μετά τη νίκη του στο παιχνίδι και να αρχίσουν να τον ρωτάνε για τα προσωπικά του. Οι θαυμάστριες έπεσαν επάνω του για αυτόγραφα και γιατί ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά. Εκείνος πάντως παραμένει σταθερός και αμετακίνητος στα δικά του θέλω και πιστεύω που στοχεύουν μόνο στην μουσική.

“Ξέρω ότι εάν δεν κάνω τις σωστές κινήσεις μπορεί σε λίγο καιρό να μη με ξέρει κανείς. Να μην ασχολείται κανείς μαζί μου, για αυτό και το παλεύω και προσπαθώ να είμαι όσο πιο προσεκτικός γίνεται. Τα τραγούδια που θα πω έχουν σημασία”.

«Ώριμος, κατασταλαγμένος παρά το νεαρό της ηλικίας του, ένα λαικό παιδί με πολλά όνειρα» έτσι χαρακτηρίζουν οι φίλοι του τον Γιάννη Ξανθόπουλο που δεν του αρέσει όπως λένε να πειραματίζεται με την ζωή και να παίζει μαζί της παιχνίδια, όμως εκείνη του έπαιξε ακόμα ένα και πρέπει ακόμα μια φορά να βγει νικητής.